۵ تیر ۱۴۰۱، ۱۴:۰۴

مدیرکل پزشکی قانونی استان اصفهان:

پرونده‌های همسرآزاری زنان بی بضاعت رایگان رسیدگی می‌شود

پرونده‌های همسرآزاری زنان بی بضاعت رایگان رسیدگی می‌شود

اصفهان- مدیرکل پزشکی قانونی استان اصفهان گفت: رسیدگی به پرونده‌های همسر آزاری به ویژه برای زنان بی‌بضاعت به صورت رایگان است.

به گزارش خبرنگار مهر، منصور فیروزبخت، مدیرکل پزشکی قانونی استان اصفهان ظهر یکشنبه در نشست خبری که در اداره‌کل پزشکی قانونی استان اصفهان برگزار شد، اظهار داشت: حدود یک سوم پرونده‌های قوه قضائیه برای کارشناسی به پزشکی قانونی ارجاع می‌شود و نظر کارشناسی پزشکی قانونی نیز برای دادگاه بسیار قابل اتکاست. از این روی باید نهایت دقت را در صدور گواهی‌های پزشکی قانونی به خرج داد، با این حال برای اعتراض به این گواهی‌ها نیز امکان اعتراض و بررسی مجدد وجود دارد.

وی با اشاره به ابلاغ قانون حمایت از خانواده و ماده مرتبط با پزشکی قانونی درباره سقط جنین در این قانونی خاطرنشان کرد: بر اساس این قانون جدید سقط جنین ممنوع و از جرایم دارای جنبه عمومی است. اگر مادری احساس می‌کند که جنینش دچار مشکل یا ادامه بیماری برای خودش خطرناک است، می‌تواند به پزشکی قانونی مراجعه کرده و درخواست سقط جنین دهد. پس از ثبت درخواست مادر، کمیسیونی شامل یک قاضی ویژه، یک نفر پزشک متخصص متعهد و یک نفر پزشک قانونی تشکیل می‌شود.

فیروزبخت اضافه کرد: چنانچه پزشک، ماما با داروفروش خارج از این چرخه شرایط سقط جنین را فراهم کنند، علاوه بر مجازات مقرر در قانون مجازات اسلامی، پروانه فعالیت‌شان ابطال خواهد شد. در صورت فراهم بودن شرایط، سن جنین برای سقط باید کمتر از ۱۹ هفته و یک روز باشد و در صورتی که بیشتر از این باشد، شامل این ماده قانونی نمی‌شود.

۱۲۸ فوت ناشی از کار در سال گذشته به ثبت رسید

مدیرکل پزشکی قانونی استان اصفهان با اشاره به نقش پزشکی قانونی در بحران‌ها تاکید کرد: در بحران‌های مختلف پزشکی قانونی مسئولیت احراز هویت را بر عهده دارد که در بحران‌های فوری آزمایش‌های دی‌ان‌ای تا ۲۴ ساعت انجام می‌گیرد.

وی درباره آمارهای اداره‌کل در سال ۱۴۰۰ توضیح داد: ۱۲۱ هزار معاینات سرپایی در طول سال گذشته در اداره‌کل صورت گرفته که ۲۴ هزار معاینه مربوط به تصادف بوده و ۴۱ هزار نیز مربوط به نزاع بوده است. آمار معاینات تصادفات در سال گذشته نسبت به سال قبلی خود حدود ۱۷ درصد افزایش داشته است.

فیروزبخت افزود: همچنین در این سال مصدومین ناشی از حوادث کار ۱۰ درصد رشد داشته و به حدود ۲ هزار و ۵۰۰ نفر رسیده است همچنین در سال گذشته ۱۲۸ نفر به دلایل ناشی از کار جان خود را از دست دادند.

مدیرکل پزشکی قانونی استان اصفهان آمار کل پرونده‌های فوتی در سال گذشته را چهار هزار عنوان کرد که نسبت به مدت مشابه ۱۵ درصد رشد کرده است.

ثبت ۲۱۸ مورد قصور پزشکی در اصفهان

وی درباره پرونده‌های قصور پزشکی نیز توضیح داد: در سال گذشته یک هزار و ۳۲۵ پرونده در کمیسیون پزشکی به نتیجه رسیده که ۲۱۸ مورد آن به قصور پزشکی مربوط بوده است. قصور پزشکی بستگی به نظر مرجع قضائی یا در پزشکی قانونی و یا در نظام پزشکی بررسی می‌شود. در سال گذشته پزشکان عمومی بیشترین پرونده‌ها را داشتند و گروه پیراپزشکی و زنان و زایمان در رتبه‌های بعدی هستند.

فیروزبخت در پاسخ به پرسشی مبنی بر چالش‌های اصلی پزشکی قانونی توضیح داد: برای جذب و حفظ پزشکان دشواری زیادی وجود دارد و به دلیل عدم جذابیت پزشکی قانونی و شرایط حقوقی و مالی ناکافی، این امر سخت است.

مدیرکل پزشکی قانونی استان اصفهان با اشاره به مشکلات زیرساختی پزشکی قانونی استان اصفهان گفت: ساختمان پزشکی قانونی اصفهان ۵۰ سال پیش ساخته شده و در یکی از مراکز اصلی ترافیکی شهر است که مشکل ساز شده است. از همین روی در دهه ۱۳۸۰ زمینی به وسعت ۱۰ هزار متر در شرق اصفهان به پزشکی قانونی اعطا شده، اما به دلیل عدم تخصیص بودجه این پروژه پیش روی کندی داشت. در سال جاری سازمان برنامه‌وبودجه برای این پروژه بودجه خوبی تخصیص داد و فاز اول آن شامل دو آزمایشگاه و سالن تشریح افتتاح خواهد شد.

ثبت اطلاعات ژنتیک مجرمین سابقه‌دار

وی با اشاره به طرح بانک هویت ژنتیک ایرانیان توضیح داد: در این بانک هر فرد ایرانی پروفایل ژنتیکی در این بانک خواهد داشت که در صورت وقوع حادثه نیاز به حضور بستگان متوفی نباشد. این طرح بسیار بزرگ و هزینه‌بر است و در ابتدا با مجرمان سابقه دار آغاز شده و با همکاری سازمان زندان‌ها پروفایل‌های این مجرم‌ها در حال تکمیل است.

فیروزبخت درباره زمان رسیدگی‌به پرونده‌ها تصریح کرد: زمان پاسخ‌گویی به پرونده‌های معاینات از سه ساعت تا سه روز صورت می‌گیرد. تعیین علت فوت حدود ۵۷ روز به طول می‌انجامد. همچنین پاسخ‌دهی کمیسیون‌ها نیز حدود ۱۴ روز زمان می‌برد.

مدیرکل پزشکی قانونی استان اصفهان در پاسخ به سوالی درباره مراجعه زنان بی‌بضاعت تاکید کرد: رسیدگی به پرونده‌های همسر آزاری به ویژه برای زنان بی‌بضاعت به صورت رایگان است.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر مسمومیت با قرص برنج گفت: در سال گذشته ۱۵ نفر به دلیل استعمال قرص برنج فوت کردند که ازین تعداد ۵ نفر خانم و ۱۰ نفر آقا بوده‌اند.

کد خبر 5523912

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha