۵ تیر ۱۴۰۱، ۱۷:۱۱

پنجمین روز هفته قوه قضائیه؛

قوه قضاییه و پیشگیری از جرم/ فساد سیستمی در کشور نداریم

قوه قضاییه و پیشگیری از جرم/ فساد سیستمی در  کشور نداریم

رییس سازمان بازرسی کل کشور اعلام کرد که تا کنون در رابطه با شناسایی گلوگاه های فساد ۹۷ مورد و همچنین ۲۰۰ ابر چالش شناسایی شده است‌.

به گزارش خبرنگار مهر پنجمین روز از هفته قوه قضائیه به نام" پیشگیری از وقوع جرم و مقابله با بسترهای فسادزا" نامگذاری شده است.

غلامعباس ترکی، معاون حقوق عامه دادستان کل کشور در گفتگو با خبرنگار مهر در رابطه با فساد در کشور گفت: تحولات خوبی در قوه قضاییه در چند سال اخیر رقم خورده است. این اتفاقات اقداماتی است که باعث اعتماد بیشتر به قوه قضاییه شده است‌.

وی افزود: تمام تلاش قوه قضاییه باید به سمتی باشد که مردم قوه قضاییه را ملجا خود بدانند. یکی از مشکلاتی قوه قضاییه با آن درگیر است، بحث ارتقای سلامت اداری و مبارزه با فساد است.

ترکی تصریح کرد: اینها مواردی است که فقط با برخورد قضایی و تشکیل پرونده اصلاح نمی شود. نظام اداری پیچیدگی های دارد که تا وقتی اصلاح نشود، مشکل حل نمی شود.

وی افزود: برخی اوقات نگاه های سطحی وجود دارد که فقط باید برخورد از طریق بگیر و ببندی رخ دهد البته که اینها هم لازم است اما بخش هایی از نظام اداری ما سالم نیست و این فقط به معنای فساد نیست بلکه بخشی از آن عیب و نقص است.

معاون دادستان کل کشور تصریح کرد: سه نوع فساد در کشور داریم که ممکن است شخصی، شبکه ای و سازمان یافته و یا سیستمی باشد. در کشور فساد سیستمی نداریم این فساد در جاهایی است که قانون اساسی وجود نداشته باشد.

وی ادامه داد: فسادهای سازمان یافته در برخی جاها ریشه دوانده است.

همچنین ذبیح الله خدائیان رییس سازمان بازرسی کل کشور هم در خصوص مقابله با فساد گفت: در کشوری مسائلی وجود دارد که حائز اهمیت است و به همین منظور باید ریشه‌ای با فساد مقابله کرد.

خدائیان با بیان اینکه سعی شده بازرسی ها را به سمت شناسایی گلوگاه های فساد هدایت کنیم گفت :۲ هزار مسئله در کشور شناسایی شد که از این تعداد ۲۰۰ مسئله مهم و ابر چالش کشف شد. همچنین ۹۷ گلوگاه فساد شناسایی شده و مراتب را به مراجع ذی صلاح اعلام می کنیم.

رییس سازمان بازرسی کل کشور، گفت: ۵ هزار پرونده بازرسی در سال گذشته داشتیم. هزار پرونده کیفری و ۲۶۰۰ پرونده تخلفاتی در این راستا تشکیل شده و چندین هزار هشدار به مراجع ذی صلاح منعکس شدند.

وی افزود: امید است با هدف پیگیری از وقوع جرم بتوانیم با کمک دولت به جایی برسیم که نیاز به برخورد با افراد نباشد.

کد خبر 5524098

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • m IR ۰۴:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۹/۱۵
      0 0
      باتوجه به موقعیت اجتماعی دادگستری مردم به کارکنان ان دیدگاه متفاوت داشته و سبب سوء استفاده انها میشود. یکی از قضات شهر ما وقتی جهت خرید میرفت تقریبا همه چیز را مجانی میبرد. کم کاری و اعمال غرایض شخصی و سفارشات و ناقص کردن پرونده ها و صدور احکام ناعادلانه از جمله مواردی است که من برخورد داشته ام. بدن