به گزارش خبرنگار مهر، محمد شادخاطر بعدازظهر یکشنبه در مراسم آغاز نخستین جشنواره گل محمدی در شهرستان خلخال اظهار کرد: با ترویج کشت و پرورش گل محمدی در بین کشاورزان منطقه و توسعه کشت این محصول در اراضی دیم، در آینده نزدیک خلخال تبدیل به قطب تولید این محصول با ارزش کشاورزی در استان اردبیل میشود.
وی با اشاره به روزهای پایانی برداشت گل محمدی از گلستانهای زیر کشت این محصول کشاورزی در خلخال خاطرنشان کرد: امسال پیش بینی میشود که تا پایان فصل برداشت، بیش از ۳۰۰ تن گل محمدی مرغوب در این شهرستان برداشت و روانه بازار مصرف شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خلخال ادامه داد: با انجام اقدامات حمایتی و اجرای طرحها و برنامههای ترویجی و آموزشی در مناطق مختلف خلخال سطح زیرکشت محصول گل محمدی در این شهرستان ۳۰ درصد نسبت به دو سال گذشته افزایش یافته است.
شادخاطر بیان کرد: در حال حاضر دو واحد کارگاه گلابگیری به صورت نیمه صنعتی و با ظرفیت تولید هزار لیتر گلاب در این شهرستان راه اندازی شده و فعال است.
وی گفت: با ترویج کشت و پرورش گل محمدی در بین کشاورزان منطقه و توسعه کشت این محصول در اراضی دیم، در آینده نزدیک خلخال تبدیل به قطب تولید این محصول با ارزش کشاورزی در استان اردبیل میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان خلخال ادامه داد: سطح زیرکشت گل محمدی در خلخال ۱۸۵ هکتار است که از این مقدار ۱۶۵ هکتار نهالهای بارور هستند که به صورت آبی کشت شده، ۲۰ هکتار نهالهای غیربارور بوده که امسال به سطح زیرکشت اضافه شد و همچنین ۵ هکتار از اراضی نیز به صورت دیم زیرکشت گل محمدی رفته است.
شادخاطر اظهار کرد: خلخال به دلیل داشتن شرایط لازم از جمله ارتفاع مناسب از سطح دریا، اراضی مستعد کشاورزی و رطوبت پایین از مناطق بسیار مستعد کشور برای کشت گل محمدی است.
وی گفت: به رغم قرار گرفتن نام خلخال در لیست ۴۰ منطقه مستعد برای پرورش گل محمدی در کشور و وجود مناطق مستعد این شهرستان برای کشت و پرورش این محصول، بیتوجهی در گذشته موجب شده تا در حال حاضر تولید گل محمدی خلخال پایینتر از حد انتظار باشد.
مدیر جهاد کشاورزی خلخال با بیان اینکه به طور میانگین ۲ هزار کیلوگرم گل محمدی تر در هر هکتار از اراضی زیر کشت این محصول در گلستانهای منطقه تولید میشود، افزود: تولید محصول در سطح هکتار به عواملی مانند بهرهوری خاک و همچنین سطح زیر کشت دیم و آبی بستگی دارد.
شادخاطر ادامه داد: با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه پیشبینی میشود از سطح ۱۶۵ هکتار گلستان بارور گل محمدی ۳۳۰ تن محصول برداشت شود که این میزان در مقایسه با سال قبل رشد ۴۵ تن خواهد داشت.
وی گفت: در سالهای اخیر توجه خاصی به توسعه کشت گل محمدی در خلخال شده و با توزیع بیش از ۵۰ هزار بوته در بین کشاورزان و باغداران منطقه و با برنامهریزی صورت گرفته در آینده میزان برداشت این محصول نزدیک به دو تا سه برابر میزان تولید فعلی افزایش خواهد یافت.
نظر شما