تولید سیستم پایش شعله به کمک نیروگاه ها آمد

تولید سیستم پایش شعله به کمک نیروگاه ها آمد

سیستم پایش شعله برای تشخیص و اعلان حضور شعله در تجهیزاتی مانند توربین‌ها که استمرار و تداوم وجود شعله بسیار حیاتی است، ایران‌ساخت شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، مهدی آریان فرد عضو هیئت مدیره یک شرکت دانش بنیان از اهمیت سامانه‌های پایش شعله در نیروگاه‌ها گفت و ادامه داد: به طور معمول سیستم پایش شعله شامل یک یا چند حسگر تشخیص شعله و یک دستگاه راه انداز است. وظیفه‌ دستگاه راه انداز یا آمپلی فایر دریافت سیگنال از حسگرهای شعله یاب و اعلان وضعیت به خروجی است.

وی افزود: توربین‌های گازی، یکی از بخش‌های مهم در صنایع نفت و گاز به شمار می‌روند و از اهمیتی حیاتی برخوردارند. عملکرد صحیح و کارآمدی مناسب این تجهیزات به ابزاری نیازمند است که این عملکرد درست را نظارت و ارزیابی کند. تجهیزات آشکارساز شعله یا سامانه پایش شعله شناخته می‌شوند.

به دلیل این که رنگ شعله‌ حاصل از سوخت‌های مختلف بسته به نوع سوخت مصرفی از گستره‌ فروسرخ تا فرابنفش متغیر است و از آن جایی که سوخت مصرفی توربین‌ ها گاز طبیعی بوده و گستره‌ نوری شعله‌ حاصل از این نوع سوخت بیشتر دارای مولفه ‌های فرا بنفش است از حسگرهای آشکارساز درگستره‌ فرابنفش جهت پایش شعله استفاده می شود.

آریان فرد خاطر نشان کرد: سامانه پایش شعله ابزاری راهبردی و کاربردی است که اکنون دانش طراحی و ساخت آن در کشور وجود دارد و مجتمع پارس جنوبی این محصول را برای پایش توربین‌ های گازی جایگزین نمونه خارجی کرد.

به گفته عضو هیئت مدیره شرکت دانش بنیان، سیستم پایش شعله برای تشخیص و اعلام شعله در تجهیزاتی مانند توربین ‌ها و بویلرها حیاتی است. به طور معمول این سیستم ‌ها شامل یک یا چند حسگر تشخیص شعله و یک دستگاه راه انداز هستند. سیستم پایش علاوه بر توربین ‌ها در مکان‌ هایی مانند کوره ‌ها که شعله وجود دارد، کاربرد دارد. با این اقدام کشور از واردات این محصول بی نیاز شد.

این مدیر حوزه دانش بنیان توضیح داد: تمام توربین‌ های گازی مربوط به انتقال نفت با این سامانه پایش می‌شوند و امروز در تولید و ساخت سنسورهای پایش شعله و دما به نقطه ‌ای رسیدیم که بدون نیاز به محصولات خارجی می ‌توانیم نیاز کشور را رفع کنیم و علاوه بر این ده ها فرصت شغلی نیز ایجاد شده و مانع خروج حجم زیادی ارز از کشور شده ایم.

وی با بیان اینکه علاوه بر بومی سازی آن هم مشابه کیفیت نمونه خارجی، ۶۰ درصد محصول با قیمتی پایین‌تر عرضه می‌شود، گفت: سالیانه بیش از ۲ میلیون دلار برای واردات این محصول هزینه می‌ شد، اما با این اقدام از خروج این مبلغ نیز جلوگیری شد.

کد خبر 5524904

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha