به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام والمسلمین حسینی قمی، شامگاه دوشنبه در شبستان امام خمینی (ره) حرم کریمه اهل بیت ضمن اشاره به سالگرد شهادت شهدای ۷ تیر به ویژه شهید بهشتی، بر اهمیت دین شناسی و تشخیص اولویتها تأکید کرد و خاطرنشان ساخت: امام علی علیه السلام در روایتی میفرمایند؛ هر کس بدون علم دست به عملی زند، چونان کسی است که بیرون از راه گام میزند، که هر چه پیشتر رود بیشتر از مقصود دور گردد. لذا اگر کسی دین شناس نباشد و اولویتهای دینی را نشناسد هر چه بیشتر تلاش کند از مسیر اصلی فاصله گرفته است.
وی در ادامه ضمن اشاره به غفلت جامعه در رسیدگی به خویشاوندان؛ روایت «لا صَدَقَةَ و ذُو رَحِمٍ مُحتاجٌ» را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: تا زمانی که خویشاوندِ نیازمند هست، به کسی دیگر نباید صدقه داد. حال که ایرانیان اهل صدقه هستند؛ نیاز است تا با اهتمام به اولویتها اقوام و خویشان نیازمند خود را یاری کنند و اگر در میان اقوام و ارحام نیازمندی نبود، آن موقع انسان صدقات خود را به دیگران اعطا کند.
این استاد حوزه کمیته امداد را از آثار ارزشمند امام خمینی (ره) در ریشه کن کردن فقر در جامعه دینی توصیف کرد و ابراز داشت: اگر جامعه دینی ما به دو اصل مهم واجب النفقه و صله رحم توجه کنند، دیگر نیازمندی در جامعه وجود نخواهد داشت.
سخنران حرم کریمه اهل بیت سلام الله علیها با اشاره به واجب النفقه های زندگی انسان، همسر، پدر و مادر و پدر بزرگ و مادربزرگ را از مهمترین گروههای واجب النفقه دانست و ابراز داشت: دستگیری از پدر، مادر و اولاد نیازمند، بر تک تک افراد جامعه واجب است.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی قمی با بیان اینکه اسلام بر اهمیت توجه به حیوانات خانگی تأکید دارد، خاطرنشان ساخت: بر اساس آموزههای دین اسلام، تأمین خوراک حیوان بر کسی که او را حبس کرده، واجب است.
وی بر اهمیت دستگیری از ارحام نسبی اشاره و با بیان اینکه آیات و روایات صله رحم شامل ارحام نسبی است، خاطرنشان کرد: صله رحم تنها دید و بازدید نیست؛ صله رحم به معنای دستگیری، رسیدگی و برطرف سازی نیاز ارحام نسبی است.
سخنران حرم کریمه اهل بیت سلام الله علیها با بیان اینکه اگر در میان خویشاوندان نیازمندی وجود داشته باشد، نمیتوان صدقه را به بیگانه داد، خاطرنشان کرد: صدقه به خویشاوندان را میتوان در قالبهای مختلف خرید هدیه و تهیه لوازم ضروری انجام داد.
وی با تاکید بر اینکه نیاز است تا صدقاتمان مناسب با درآمدمان باشد، خاطرنشان کرد: به نسبت درآمد و هزینهای که برای زندگی خود صرف میکنیم، باید صدقه دهیم؛ یکی از رویههایی میتواند وجود داشته باشد، نه تنها ۱۰ درصد، بلکه ۵ یا حتی ۱ درصد درآمد زندگی در مسیر صدقه باشد.
حجت الاسلام والمسلمین حسینی قمی با بیان اینکه در دوران مشکلات و گرفتاریهای اقتصادی باید صدقات خود را متناسب با نیازهای نیازمندان افزایش دهیم، تصریح کرد: امام علی علیه السلام میفرمایند؛ «جَاهِلُکُمْ مُزْدَادٌ» نادانان شما بدون آگاهی بر عمل خود میافزایند.
وی در ادامه به موضوع خمس اشاره کرد و با بیان اینکه اگر انسان بعد از یک سال زندگی آبرومندانه، چیزی از درآمدش اضافه بیاید، باید خمس آن را پرداخت نماید، خاطرنشان ساخت: متأسفانه برخی از افراد علی رغم انجام کارهای خیرمستحب، توجهی به پرداخت خمس واجب ندارند.
وی حدیث قدسی «إِنَّمَا أُرِیدُ أَنْ أُعْبَدَ مِنْ حَیْثُ أُرِیدُ لَا مِنْ حَیْثُ تُرِیدُ» را مورد توجه قرار داد و با بیان اینکه مسیر عبودیت را خداوند متعال تعیین میکنند، اظهار داشت: در بحث بندگی باید تابع قوانین و احکام پروردگار باشیم؛ اینکه کسی بگوید من زکات و خمس واجب را نمیدهم ولی حاضرم ۱۰ برابر آن کار خیر انجام دهم، اصلاً پذیرفته نیست. حجت الاسلام والمسلمین حسینی قمی در بخش پایانی سخنان خود ضمن انتقاد از اوضاع بدحجابی در جامعه، با تأکید بر اینکه کسانی که حاضر نیستند در چارچوب قوانین دینی کاری انجام دهند، در مسیر شیطان گام بر میدارند، اظهار داشت: خداوند متعال به شیطان که در مقابل امر به سجده، عرضه داشت پروردگارا به جای سجده بر آدم، عبادتی میکنم که احدی تو را اینگونه عبادت نکرده باشد، میفرمایند؛ «إِنَّمَا أُرِیدُ أَنْ أُعْبَدَ مِنْ حَیْثُ أُرِیدُ لَا مِنْ حَیْثُ تُرِیدُ»؛ من نیازی به عبادت تو ندارم. من میخواهم آنگونه که خود دوست دارم مورد عبادت قرار بگیرم، نه آنگونه که تو میخواهی.
نظر شما