به گزارش خبرگزاری مهر، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی، پروژه دیجیتالسازی نوارهای کاست و VHS آرشیو شنیداری- دیداری مرکز اسناد کتابخانه مجلس در حال انجام است.
ندا شهماری مدیر مرکز اسناد کتابخانه مجلس با اعلام اینخبر گفت: در راستای خط مشی کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی و مطابق با برنامه عملیاتی پشبینی شده برای دیجیتالسازی منابع اسنادی از جمله منابع شنیداری- دیداری، پروژه دیجیتالسازی نوارهای کاست و VHS موجود در آرشیو شنیداری ـ دیداری مرکزاسناد، با تأمین بودجه و امکانات نرمافزاری و سختافزاری مورد نیاز و با حضور یکی از مؤسسات برتر در زمینه دیجیتالسازی منابع شنیداری- دیداری از اسفند ماه سال ۱۴۰۰ آغاز شد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر در آرشیو شنیداری- دیداری مرکز اسناد کتابخانه مجلس بیش از چهار هزار نوار کاست صوتی و VHS نگهداری میشود، افزود: با توجه به اهمیت این منابع و لزوم اقدام برای حفاظت از محتوا و شناسایی و دسترسپذیر ساختن آن برای مراجعان و پژوهشگران، تبدیل و دیجیتالسازی این منابع به عنوان یکی از اولویتهای آرشیو شنیداری- دیداری، در دستور کار مرکز اسناد قرار گرفته است.
مدیر مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بخشی از نوارهای کاست، شامل دو مجموعه اهدایی دکتر حسن رهاورد و منابع اهدایی استاد عبدالحسین حائری است که عمده موضوعات آنها شامل مصاحبهها و سخنرانیهای کمتر انتشار یافته از شخصیتهای سیاسی، علمی و فرهنگی، نشستها، بیانیهها، رویدادها و جریانات سیاسی و اجتماعی در بازه زمانی سالهای ۱۳۵۷ تا۱۳۸۰ شمسی است. بخش دیگری از منابع این مجموعه، شامل نوارهای کاست انتقال یافته از کمیسیونهای مجلس شورای اسلامی است که عمدتاً شامل مشروح مذاکرات و جلسات کمیسیونهای مختلف مجلس در ادوار هفتم و هشتم است. انتظار میرود با توجه به انتقال دورهای بایگانی راکد اسناد مجلس شورای اسلامی به آرشیو اسناد کتابخانه مجلس، این مجموعه نیز به تدریج کاملتر شود. مجموعهای از نوارهای صوتی و تصویری مرتبط با تاریخچه فعالیتهای کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی نیز در این مجموعه نگهداری میشوند که از آن جمله میتوان به مجموعه آیینهای بزرگداشت حامیان نسخ خطی، همایشهای تاریخ مجلس، نشستها، نمایشگاهها، مصاحبهها، بازدید شخصیتهای فرهنگی و سیاسی داخلی و خارجی اشاره کرد.
شهماری در پایان گفت: در فاز اول پروژه تبدیل و دیجیتالسازی نوارهای کاست، ۱۵۰۰ کاست صوتی و ۲۱۳ کاست VHS تا پایان تیرماه ۱۴۰۱ دیجیتالسازی خواهند شد و نظر به پیشبینی و تأمین بودجه انجام شده برای ادامه این پروژه، انتظار میرود فاز دوم آن برای دیجیتالسازی کامل تمامی نوارهای کاست و VHS موجود در آرشیو شنیداری- دیداری تا پایان سال ۱۴۰۱ محقق شود.
نظر شما