به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاعرسانی سازمان زندانها و اقدامات تأمینی و تربیتی کشور، غلامعلی محمدی رئیس سازمان زندانها همزمان با هفته قوه قضائیه و با محوریت اقدامات مؤثر در دوران کنونی ازجمله توسعه اشتغال در این مراکز، با اعضا کمیسیون اصل ۹۰ به دیدار و گفتگو نشست.
محمدی در این دیدار که عصر روز گذشته، سهشنبه انجام گرفت در ابتدا از اعضا کمیسیون درخواست کرد؛ با توجه به جایگاه نظارتی مجلس در اجرای قانون و مطالبات سازمان زندانها از سایر دستگاههای اجرایی بویژه سازمان برنامه و بودجه، در تخصیص به موقع، منظم و کامل اعتبارات ابلاغی یاریرسان سازمان زندانها باشند.
رئیس سازمانها همچنین برخی از اقدامات سازمان زندانها در اجرای تحقق تکالیف مربوط به سازمان که در قانون برنامه ششم توسعه پیشبینی شده است را برشمرد و در ادامه نیز در مورد موانع اجرایی برخی از مقررات توضیحات لازم ارائه شد.
وی در این نشست تأکید کرد؛ اولویت جدی ما درحال حاضر توسعه اشتغال در زندانهاست. حتی تجربه ثابت کرده است که مددجویان شاغل در زندانها، کمترین تخلف داخل زندان را دارند. نکته جالب اینکه نرخ بازگشت مجدد آنان به زندان برای این دسته از زندانیان، پس از آزادی به حداقل ممکن رسیده است.
وی با یادآوری دو مصوبه مجلس و تقدیر از اقدام آنان درجهت تسهیل اشتغال خاطرنشان ساخت: دو مصوبه مجلس در خصوص اعطای تسهیلات ۵۰۰ میلیاردی برای توسعه اشتغال در زندانها و همچنین معافیت مالیاتی برای افرادی که در حوزه اشتغال زندانیان سرمایهگذاری میکنند، تأثیر زیادی در اشتغال مددجویان داشته است.
عملکرد مدیران زندانها برحسب توسعه اشتغال هم سنجیده میشود
رئیس سازمان زندانها در این راستا ارزیابی عملکرد مدیران زندانها براساس شاخصهای توسعه اشتغال را مهم دانست و خبر داد؛ هدفگذاری ما در حوزه اشتغال در سال جاری رشد ۲۰ درصدی در پایان ۳ ماهه اول، ۳۰ درصدی در نیمه نخست سال و ۵۰ درصدی تا پایان سال خواهد بود.
محمدی زندان مرکزی گیلان را به عنوان پایلوت در طرح اشتغال حداکثری زندانها معرفی کرد و در ادامه گفت: ما قراردادهایی در حوزه اشتغال در زندانها ازجمله گیلان منعقد کردهایم و در سطح زندانهای دیگر نیز فضاهای زیادی را در اختیار کارآفرینان و تولیدکنندگان قرار دادهایم. با سازمان فنی و حرفهای نیز درجهت آموزش زندانیان همکاری داریم البته در گواهینامه مهارتآموزی آنان هیچ نامی از زندان برده نمیشود تا هم آبروی آنها حفظ شود و هم زمینه اشتغال آنان پس از حبس به راحتی صورت گیرد.
برخی زندانیان به مدد برنامههای فرهنگی حافظ قرآن شدهاند
رئیس سازمان زندانها با اشاره به بازدید اخیر خود از زندان قم و ترویج برنامههای مؤثر فرهنگی گفت: بواسطه همین اقدامات مؤثر فرهنگی حتی در زندان قم شاهد تبدیل اندرزگاه به مدرسه قرآنی هستیم. به همین ترتیب زندانی که در بیرون از زندان قرآن نمیخواند حالا به مدد الهی و برنامههای فرهنگی زندانها حافظ قرآن شده است.
در ادامه این نشست نیز موضوعات مرتبط در زندانها مورد گفتگوی رئیس سازمان زندانها و نمایندگان حاضر در نشست قرار گرفت و اعضا اقدامات صورت گرفته ازجمله اشتغال در زندانها را مثبت و امیدوارکننده اعلام کردند.
نظر شما