۹ تیر ۱۴۰۱، ۱۶:۳۲

رئیس سازمان جهاد کشاورزی اردبیل:

ارقام مقاوم به خشکسالی در اردبیل ترویج می‌شود

ارقام مقاوم به خشکسالی در اردبیل ترویج می‌شود

اردبیل- رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: ارقام مقاوم به خشکسالی در بخش زراعی و باغی در استان اردبیل ترویج می‌یابد.

به گزارش خبرنگار مهر، نادر تقی‌زاده بعد از ظهر پنجشنبه در دیدار با جمعی از اصناف در اردبیل به مناسبت دهه «اصناف و تجارت» اظهار کرد: استان اردبیل قطب اصلی تولید محصولات کشاورزی در کشور محسوب می‌شود و به رغم اینکه کمترین مساحت را از نظر ارضی در کشور به خود اختصاص داده، بیشترین بهره‌وری کشاورزی را در این استان شاهد هستیم.

وی با اشاره به اینکه در حال گذر از کشاورزی سنتی به کشاورزی صنعتی و مدرن در اردبیل هستیم، تصریح کرد: بیش از ۲۵ سد معیشتی نیمه‌تمام در استان اردبیل در حال اجراست که از ابتدای سال‌جاری برنامه‌ریزی برای احیا و فعالسازی عملیات اجرایی این سدها آغاز شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل احیا و فعالسازی سدها در اردبیل را در راستای غنای کشاورزی منطقه مهم ارزیابی کرد و گفت: از اول سال‌جاری با اتخاذ تدابیری کارساز برای احیا و فعالسازی عملیات اجرایی این سدها اقدام شد و امیدواریم با مساعدت استاندار، پیگیری‌های نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی و حمایت وزارت جهاد کشاورزی کار اجرایی این سدها که برای کشاورزان منطقه بسیار مهم است، پایان یافته و به بهره‌برداری برسد.

تقی‌زاده به کمبود بارش و به تبع آن خشکسالی در اردبیل اشاره کرد و افزود: در چند سال اخیر کمبود آب در منطقه سبب شده تا بخش‌های متنوع کشاورزی دچار چالش‌های اساسی شود و در کنار آن کارشناسان جهاد کشاورزی نیز راهکارهای مقابله با این خشکسالی را ارائه دادند.

وی نمونه این راهکارها را ترویج گونه‌های مقاوم به کم‌آبی در اردبیل دانست و خاطرنشان کرد: تمام تلاش این سازمان در زیر بخش‌های مختلف به ویژه آب و خاک، ترویج و آموزش کشاورزی و تحقیقات بر این است که با رعایت الگوی مصرف آب کشاورزی، استفاده از ارقام مقاوم به کم‌آبی و تنش خشکسالی کشاورزان را در تولید محصولات کشاورزی به صورت فنی و کارشناسی همراهی کند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با تاکید بر اصلاح الگوی کشت مطابق با وضعیت و ظرفیت کشاورزی استان را از جمله راهکارهای مقابله با خشکسالی اعلام کرد و ادامه داد: جایگزینی ارقام مقاوم و اصلاح شده به جای ارقام بومی می‌تواند سازمان را در بخش‌های متعدد به ویژه تولید محصولات استراتژیک به سمت خودکفایی سوق دهد.

کد خبر 5527545

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha