به گزارش خبرنگار مهر، وضعیت این روزهای بازار سهام چیزی شبیه تاکسی درمی یا شاید منجمد شدن همه موجودات و اشیا میماند که عادت کرده هر روز به تابلویی خیره شود که سکون و رخوت ممتد در آن مد روز شده است.
درجا زدن شاخص کل بورس در مرز کانال ۱.۵ میلیون واحدی و صیانت از نماگرها با صندوق توسعه و بازارگردان های حامی در برابر اٌفت حجم و ارزش معاملات به یک روش روزمره در بازار تبدیل شده که هیچ کس پایان آنرا در روزهای فقر نقدینگی بازار نمیتواند حدس بزند.
ظاهر و باطن بازار سهام در مواجه با سایر بازارهای موازی از جمله ارز و مسکن نشان میدهد که عمده دلیل سرگردانی و لابد پریشانی سرمایه گذاران برای حفظ ارزش داراییها متأثر از اقتصاد سیاسی است که اکنون در حوزه سیاست خارجی و گفتگوهای برجامی به کلافی سردگم تبدیل شده است.
بطور مشخص تجربه لازم و ساختار نظام یافته نظارتی مبتنی بر شایسته سالاری در نهاد ناظر بازار پولی کشور بویژه در حوزه مدیریت ارز میتواند نقشی اساسی و مؤثر را ایفا کند و از روشهای مبتنی بر آزمون و خطا جلوگیری کند.
بر اساس این گزارش، امروز یک شنبه ۱۲ تیر ماه ۱۴۰۱ شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس تهران با افزایش یک هزار و ۳۴۶ واحدی به یک میلیون و ۵۰۲ هزار واحد رسید. شاخص کل هم وزن اما با افزایش ۱۱۵۹ واحدی به ۴۱۸ واحدی عدد ۴۱۸ هزار و ۳۶۲ واحد را به نمایش گذاشت.
شاخص بازار اول اما در حالی با یک هزار و ۴۰۵ واحد کاهش به رقم یک میلیون و ۱۳۱ هزار واحد دست یافت که شاخص بازار دوم با ۱۰ هزار و ۱۴۶ واحدکاهش، به عدد ۲میلیون و ۹۳۲ هزار واحد رضایت داد.
در بورس تهران امروز ۵ میلیارد و ۱۴۷ میلیون سهم و اوراق مالی قابل معامله در ۳۳۹ هزار و ۸۳۰ نوبت داد و ستد شد که ارزشی بالغ بر ۳ هزار و ۴۳۷ میلیارد تومان را در برداشت. در فرابورس نیز شاخص کل این بازار با ۱۳ واحد کاهش به رقم ۲۰ هزار و ۱۹۵ واحد دست یافت. در این بازار، طی روز جاری ۴ میلیارد و ۱۳ میلیون سهم و اوراق مالی قابل معامله به ارزش بیش از ۲ هزار و ۹۱۲ میلیارد تومان معامله شد.
اصلی ترین نمادهای تأثیر گذار بر اُفت امروز شاخص کل بورس تهران به ترتیب نمادهای " فملی" با ۱۱۱۲ واحد، "وبملت" با ۲۵۸ واحد و "فولاد" با ۲۲۲ واحد کاهش بودند در مقابل اما نمادهای معاملاتی "فارس" با ۷۴۲ واحد، "بفجر" با ۴۵۳ واحد و "نوری" ۴۳۴ واحد افزایش، بالاترین تأثیر مثبت بر روی شاخص کل بورس تهران را به خود اختصاص دادند.
نظر شما