محمدعلی مجتهدینیا در گفتو گو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: ۱۲ تا ۱۹ تیرماه هفته «مبارزه با قاچاق کالا و ارز» نامگذاری شده که سعی میکنیم قانون جدید و رویکردهای کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز را برای آحاد جامعه تبیین و تشریح کنیم.
وی ترک فعل در حوزه صادرات و واردات و عدم رعایت تشریفات گمرکی را مبین قاچاق بیان کرد و گفت: در بحث واردات و صادرات اگر کالا از طریق مبادی قانونی وارد کشور نشود، قاچاق محسوب شده و قطعاً برخورد جدی با این کالاها انجام میشود.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز تصریح کرد: ۱۲ تیرماه سال ۸۱ با دستور مقام معظم رهبری و تأسیس مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز این موضوع مورد توجه قرار گرفت و بعد از گذشت ۲۰ سال این ستاد مأموریت یافته تا اهداف و برنامههای این حوزه را به دقت مورد رصد و پایش قرار دهد.
مجتهدینیا همراهی ۲۶ دستگاه را در قالب کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز یادآور شد و افزود: با اصلاح قانون و ابلاغ آن از اردیبهشت ماه امسال، تلاش بر این است تا جلسات کمیسیون هر ۴۵ روز برگزار شده تا با ریاست استاندار اردبیل موضوع قاچاق کالا و ارز مورد رصد و پایش قرار گیرد.
وی استان اردبیل را استان کم حاشیه در حوزه قاچاق کالا و ارز اعلام کرد و ادامه داد: عمده مشکل ما در استان فروش نهادههای دامی از طریق مزایده و به صورت سراسری بود که ما مجوز لازم را دریافت کردیم تا این مزایده به صورت استانی انجام شده و دستگاههای متولی در این بخش ورود مناسبی را داشته باشند.
مجتهدینیا از همکاری پلیس امنیت قضائی، مجموعه انتظامی، اطلاعاتی و قضائی در برخورد با عوامل مؤثر در قاچاق خاطرنشان کرد: قرار شده تا انبارهای تملیکی در شهرستانهای مختلف راهاندازی شود تا امکان تأمین و ترخیص کالاها فراهم آید که ما به صورت تجمیعی در بیلهسوار انبار یکهزار و ۲۵۰ تنی را برای تأمین نهادههای دامی مهیا کردیم و تلاش ما بر این است تا در جنوب استان نیز نظیر این انبار و سوله را تهیه و آماده کنیم.
وی به اصلاحیه قانون و ابلاغ آن از اردیبهشت ماه برای هماهنگی بیشتر دستگاهها اشاره کرد و گفت: در ماه ۵۳ اصلاحیه قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز مقرر شده تا اموال کشف شده تحویل دستگاههای مرتبط شود که نمونه آن را در کشف دارو، نهادههای دامی و سایر کالاهای قاچاق اعلام کرد که باید تحویل علوم پزشکی، جهاد کشاورزی و دیگر دستگاههای مرتبط شود.
مجتهدینیا اضافه کرد: هر چند تا پایان امسال این قانون به دلیل نبود زیرساخت معلق میماند اما از سال آینده با تأمین زیرساختهای مورد نیاز انتظار میرود به تناسب کشف کالاهای قاچاق، این کالاها تحویل دستگاههای مرتبط شود.
وی تعیین تکلیف ارز با منشأ وارداتی را یادآور شد و بیان کرد: مقرر شده در حوزه ارز به دقت ارز حاصل از صادرات مورد توجه قرار گرفته تا جلوی قاچاق ارز نیز از مبادی غیررسمی گرفته شود.
مجتهدینیا به فعالیت سامانه جامع «تجارت و انبارها» اشاره کرد و ادامه داد: پنج قلم کالا مشمول کد شناسه معتبر شدند که مردم در خرید لوازم خانگی، لوازم یدکی، پوشاک، دارو و دخانیات باید این کد رهگیری را از سامانه تجارت مورد رصد و پایش قرار دهند.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز تصریح کرد: ۹۰ درصد پروندههای ارجاعی حوزه قاچاق مربوط به تعزیرات و ۱۰ درصد مربوط به قوه قضائیه است و هموطنان میتوانند از طریق سامانه ۱۲۴، ۱۱۰، ۱۱۳ و ۱۱۴ موارد تخلف و قاچاق کالا را گزارش دهند.
نظر شما