۱۳ تیر ۱۴۰۱، ۱۳:۴۹

گشتی در بازار اجاره روی خط مهر-۱۶

بازار پرنوسان مسکن در قزوین/ شرایط مستاجران هر روز سخت‌تر می‌شود

بازار پرنوسان مسکن در قزوین/ شرایط مستاجران هر روز سخت‌تر می‌شود

قزوین – وضعیت بد مسکن در استان قزوین، نوسان بازار اجاره و نتیجه بخش نبودن اقدامات دولت زندگی را روز به روز برای مستأجران سخت‌تر می‌کند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: مسکن و اجاره آن این روزها به یک دغدغه بزرگ برای بخش عمده‌ای از مردم کشور و همچنین قزوین تبدیل شده است تا جایی بخش عمده‌ای از زندگی مستأجران در این بازار بی سروسامان را تحت‌الشعاع قرار داده است.

روند افزایشی قیمت‌ها در قزوین بازار را بسیار ملتهب کرده و شرایط به گونه‌ای شده که حتی تهیه مسکن در مناطق جنوب شهر نیز دیگر آسان نیست.

افزایش بیش از ۲ برابری قیمت اجاره بها

رحیمی یکی از کسانی است که این روزها با کفشی آهنی به دنبال پیدا کردن یک منزل کوچک برای اجاره خود و دو عضو دیگر خانواده است.

وی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه نزدیک به سه ماه است که دنبال خانه هستیم، اظهار کرد: صاحب خانه به یکباره اجاره را به دو برابر افزایش داده و این در حالی است که حقوق من در این شرایط تنها ۵۷ درصد افزایش یافته است.

رحیمی با بیان اینکه با همان اجاره قبلی و این میزان افزایش حقوق و با توجه به شرایط تورم هم زندگی سخت و پرداخت اجاره قبلی نیز سخت‌تر شده بود، عنوان کرد: تا پایان تیرماه باید منزل را خالی کنم و این در حالی است که واقعاً منزلی با درآمد ما پیدا نمی‌شود.

برای جمعیت زیر یک‌میلیون نفر شهرستان قزوین اعمال طرح سقف قیمت اجاره با افزایش ۱۵ درصد همراه است که طرفین از قانون تبعیت ندارند و انجام معامله کارشناسانه انجام نمی‌شود

وی تاکید کرد: قبلاً برای یک منزل یک خوابه حدود یک میلیون تومان کرایه می‌دادیم اما امروز صاحب خانه کف کرایه را ۲ میلیون بیان کرده و ودیعه را نیز به حدود ۷۰ میلیون تومان افزایش داده است.

این مستأجر ادامه داد: امروز در مناطقی جنوبی در بهترین حالت قیمت ممکن باید در زیرزمین خانه‌ها با مبلغ ۴۰ میلیون ودیعه و یک میلیون ۲۰۰ الی ۲ میلیون اجاره پرداخت کنیم.

این شهروند بیان می‌کند: این قیمت در کوچه محمدیه که جزو مناطق جنوبی شهر محسوب می‌شود نیز به طرز شگفت‌انگیزی تغییر می‌کند و قیمت اجاره‌ها در آن مناطق به ماهی ۳ الی ۴ میلیون تومان نیز می‌رسد.

جعفری مستأجر دیگری است که این روزها دنبال خانه است. او که در ماه‌های اخیر مناطق شمالی قزوین را نیز برای خانه جست جو کرده در گفت وگو با خبرنگار مهر عنوان می‌کند: هیچ رقم و مبلغ مشخصی برای خانه‌ها مطرح نیست و هرکسی در هر منطقه‌ای با هر مبلغ دلخواهی منزل خود را اجاره می‌دهد.

حتی در حاشیه شهر هم نمی‌توان منزل اجاره کرد

وی تاکید کرد: دیگر زمان این فکر که قیمت منزل در مناطق شمال با جنوب شهر متفاوت است گذشته و شما حتی برای اقامات در بیرون شهر و مناطقی همچون شهرک دانش نیز باید ودیعه و اجاره‌های گزافی بدهید.

این شهروند تاکید کرد: وی در پایان صحبت‌هایش می‌گوید: در مناطق شمالی ممکن است برای اجاره واحد مسکونی با ودیعه ۳۰ میلیون تومان خانه پیدا شود اما هزینه اجاره آن معمولاً ۶ الی ۱۱ میلیون تومان است.

وی بیان کرد: این گونه نیست که تصور کنیم برای یک خانه در شمال شهر رقم اجاره خاص است بلکه در همین منطقه شمال شهر نیز دو خانه با ابعاد یکسان هم قیمت‌های اجاره و ودیعه بسیار متفاوتی دارند.

بازار پرنوسان مسکن در قزوین/ شرایط مستاجران هر روز سخت‌تر می‌شود

صاحبخانه‌ها برای اجاره رقم دلخواه بیان می‌کنند

صادقی یک مدیر بنگاه معاملاتی مسکن در قزوین در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار می‌کند: واکنش بازار مسکن به طرح‌های دولت نشان داده که این طرح‌ها شکست خورده و موفق نیستند.

وی با بیان اینکه دولت باید درک کند که بازار با دستور تغییر نمی‌کند، عنوان کرد: تعیین درصد افزایش اجاره بها یکی از اقدامات شکست خورده‌ای بود که در رابطه با مسکن اجرا شد.

این مدیر بنگاه املاک با بیان اینکه دو مشکل اساسی در این دستور وجود دارد، اضافه کرد: ابتدا اینکه خیلی از صاحب خانه‌ها اصلاً اجازه تمدید رقم قرارداد خود در بنگاه را نمی‌دهند و این یعنی عملاً از چرخه نظارت حذف می‌شوند.

وی تصریح کرد: مشکل دوم هم این است که این درصدها برای افزایش مبلغ اجاره بها است و اگر کسی بخواهد منزل جدیدی را اجاره کند صاحب خانه با هر رقم دلخواهی خانه را به او اجاره می‌دهد.

این مدیربنگاه املاک عنوان کرد: باید بسته‌های تشویقی و همچنین ساخت مسکن با قیمت ارزان در دستور کار قرار بگیرد تا بتوان بازار را کنترل کرد.

وی در پایان عنوان کرد: بازار و خرج بالای زندگی نیز اثرگذار است تا جایی که صاحب خانه‌ها برای گذران زندگی سعی می‌کنند رقم اجاره بها را افزایش دهند تا زندگی خود را در این بازار پر تورم بگذرانند.

رشد بیش از ۵۰ درصدی اجاره بها در قزوین

محمد کشاورزی، رئیس اتحادیه املاک قزوین نیز در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار می‌کند: قیمت خریدوفروش و حتی اجاره در مناطق مختلف افزایش داشته است که این افزایش قیمت در مناطق مختلف متفاوت بوده اما به‌طور میانگین می‌توان گفت ۵۰ درصد افزایش داشته است.

رئیس اتحادیه املاک قزوین بیان می‌کند: در بحث ایجاد مسکن افزایش قیمت زیرساخت‌ها، افزایش ۳۰ درصدی صدور مجوز، تأمین قطعات و مایحتاج مسکن از جمله فولاد و بتن و همچنین تأمین فضا برای ساخت‌وساز اثرگذار است که تغییر قیمت هریک از موارد در تغییر قیمت مسکن اثر مستقیم دارد.

امروز در مناطقی جنوبی در بهترین شرایط ممکن باید در زیرزمین خانه‌ها با مبلغ ۴۰ میلیون ودیعه و یک میلیون ۲۰۰ الی ۲ میلیون اجاره پرداخت کنیم

وی اضافه می‌کند: نگاه به مسکن همواره به‌عنوان نگاه تجاری بوده و تمایل مردم برای خرید مسکن از گذشته وجود داشته است اما محدودیت در ساخت مسکن نیز وجود داشته یا به تعبیر دیگر میزان عرضه و تقاضا متفاوت است.

این مسئول ابراز می‌کند: برای جمعیت زیر یک‌میلیون نفر شهرستان قزوین اعمال طرح سقف قیمت اجاره با افزایش ۱۵ درصد همراه است که طرفین از قانون تبعیت ندارند و انجام معامله کارشناسانه انجام نمی‌شود.

وی ادامه می‌دهد: اکثر معاملات در حوزه رهن و اجاره بین طرفین توافقی انجام می‌شود که در این صورت افزایش قیمت ۵۰ درصدی در رهن و اجاره نیز وجود دارد به‌گونه‌ای که فرد زمانی که نمی‌تواند مسکن با قیمت مناسب پیدا کند به‌ناچار به قیمت مشابه تن می‌دهد و به‌صورت توافقی با مالک وارد معامله می‌شود که اکثر این معاملات شخصی انجام می‌شود و با توجه به اینکه معامله به‌صورت رسمی ثبت نشده و یا توسط مشاور املاک به ثبت نرسیده از مدیریت و کنترل ما خارج است.

مرتفع کردن مسائل مسکن باید از زیرساخت‌ها انجام شود

کشاورزی تصریح می‌دهد: در حال حاضر انتخاب مسکن و توافقات با مالکین در شبکه‌های مجازی انجام می‌شود و حتی تمدید معامله نیز با توافق بین افراد شخصی و حتی پشت‌نویس در برگه انجام می‌شود که طبق قانون طرح شکایت مشمول معاملاتی که به‌صورت پشت‌نویس یا در دفتر املاک ثبت نشده است نمی‌شود.

وی در پایان صحبت‌هایش می‌گوید: اگر بخواهیم مسائل مربوط به مسکن را مرتفع کنیم باید این مسئله را در زیرساخت‌ها و ورودی‌ها اعمال کنیم در غیر این صورت خروجی کار کوتاه‌مدت بوده و حل مسائل به‌صورت جامع و بلندمدت برطرف نمی‌شود.

آنچه مشخص و عیان است سیاست شکست خورده کنترل بازار است و اگر دولت در روزهای پیش رو و نزدیک تصمیم عاجلی برای تغییر در این سیاست اتخاذ نکند به زودی وضعیت وخیم‌تر نیز خواهد شد.

تغییر در شیوه اجاره‌ها، افزایش نظارت، کنترل بازار مجازی مسکن که خود به راحتی قیمت را متلاطم می‌کند و افزایش سرعت ساخت مسکن با قیمت ارزان برای مردم می‌تواند بازار را به یک ثبات برساند.

کد خبر 5530342

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha