به گزارش خبرنگار مهر، نادر تقیزاده شامگاه دوشنبه در جریان بازدید از فعالیت شرکتهای تولید و تکثیر بذر در پارسآباد اظهار کرد: با هدف رسیدن به خودکفایی کشور در تولید بذر محصولات استراتژیک، این مرکز تحقیقاتی و مطالعاتی با همراهی شرکتهای بخش خصوصی تلاش میکنند تا تولید بذور متنوع را در استان انجام دهند.
وی به کارهای پژوهشی و تحقیقاتی در حوزه بهزراعی و ارتقای توان تولید متناسب با اقلیم و شرایط جغرافیایی اشاره کرد و گفت: با استفاده از توان ۳۱ هیئت علمی و ۱۰۰ نفر از پرسنل جهاد کشاورزی تولید انواع بذور از گندم و جو گرفته تا ذرت، سویا، کلزا و سیبزمینی در اولویت این مرکز قرار گرفته و امیدواریم با تنوع تولید محصولات با ارقام جدید بتوانیم صادرات آنها را نیز انجام دهیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل بستهبندی و استانداردسازی این محصولات را متناسب با صدور گواهی نظارت در مجموعههای تحقیقاتی و مطالعاتی یادآور شد و افزود: با صدور گواهی استاندارد بیش از ۱۵ نوع محصول و در قالب ۱۱۶ رقم بذور متنوع زیر نظر کارشناسان در این شرکتها تولید و روانه بازار مصرف میشود.
تقیزاده در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: حاصل تلاش این شرکتهای دانشبنیان در سال «تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرینی» تولید ۴۲ هزار تن بذور اصلاح شده در ابعاد مختلف بوده که قطعاً با سپری کردن مراحل آزمایشگاهی و صدور گواهی، امکان رقابت این شرکتها را با شرکتهای مشابه ملی و حتی جهانی شاهد خواهیم بود.
وی استان اردبیل را قطب تولید بذور کشور عنوان کرد و ادامه داد: در تولید و عرضه بذر ذرت، سرگم، سیبزمینی و دانههای روغنی شرایط مطلوبی را در استان شاهد هستیم و قطعاً بیش از این در این بخش افزایش بازدهی و توان رقابتی را شاهد خواهیم بود.
نظر شما