۱۵ تیر ۱۴۰۱، ۱۵:۴۷

سخنگوی پروژه واکسن رازی کووپارس:

وزارت بهداشت به تعهدات خود در زمینه خرید واکسن کووپارس عمل نکرد

وزارت بهداشت به تعهدات خود در زمینه خرید واکسن کووپارس عمل نکرد

سخنگوی پروژه واکسن رازی کووپارس ظرفیت تولید این واکسن را ماهانه حداقل ۳ میلیون دز عنوان کرد و گفت: وزارت بهداشت به تعهدات خود درباره خرید واکسن کووپارس عمل نکرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، دکتر محمدحسین فلاح مهرآبادی با اشاره به اینکه موسسه رازی درحال حاضر ظرفیت تولید ماهانه ۳ میلیون دز از واکسن رازی کووپارس دارد، اظهار کرد: اما وزارت بهداشت تاکنون بدهی خود به این مجموعه را برای ۵ میلیون دز واکسن تولید شده که بنا به دستور رئیس جمهور می بایست تا خرداد ماه سال جاری پرداخت می شد را پرداخت نکرده است.

وی افزود: وزارت بهداشت در بهمن ماه سال گذشته نامه ای مبنی بر درخواست تولید ۳.۵ میلیون دز واکسن ارائه کرد که در اسفندماه تولید شد، اما متاسفانه قراداد خرید آن تاکنون منعقد نشده و این واکسن ها در حال حاضر در انبار موسسه هستند.

سخنگوی پروژه واکسن رازی کووپارس با تاکید بر اینکه بر این اساس موسسه رازی با تولید ۸.۵ میلیون دز واکسن تاکنون تنها ۱۰ درصد از مبلغ قرارداد اولیه را دریافت کرده و برای ۳.۵ میلیون دز واکسن موجود در انبار هیچ مبلغی دریافت نکرده است، گفت: به همین دلیل و تا زمانی که وزارت بهداشت به تعهدات خود عمل کند و ۳.۵ میلیون دز را خریداری نکند تولید جدیدی از واکسن کرونا را انجام نخواهیم داد.

وی ظرفیت تولید واکسن رازی کووپارس را ماهانه حداقل ۳ میلیون دز عنوان کرد.

فلاح با تاکید بر اینکه واکسن های رازی کووپارس دارای یکسال تاریخ انقضا هستند، گفت: با توجه به مطالعات پایداری مستمر واکسن رازی کووپارس، این زمان حداقل به یک سال و نیم قابل افزایش است و پیش بینی می کنیم این مدت به ۲ سال نیز برسد.

وی با بیان اینکه نگرانی از بابت پایداری واکسن رازی کووپارس وجود ندارد، تصریح کرد: به زودی مستندات لازم در زمینه افزایش عمر پایداری این واکسن به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ارائه خواهد شد.

معاون تحقیق و تولید فرآورده های بیولوژیک موسسه رازی خاطرنشان کرد: با توجه به مطالعات انجام شده، واکسن رازی کووپارس این قابلیت را دارد تا به عنوان دز یادآور تمامی پلتفرم های واکسن موجود مورد استفاده قرار گیرد و می تواند (به عنوان دز یادآور سوم و چهارم) پس از واکسن های کشته، وکتور بیس و پروتئین نوترکیب تزریق شود.

وی با اشاره به میزان ایمنی این واکسن تصریح کرد: تزریق واکسن رازی کووپارس به عنوان دز یادآور تا ۱۶ برابر تیتر آنتی بادی را افزایش می دهد.

کد خبر 5532268

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۵:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۸
      0 0
      خيلي ها دوست نداشتند موسسه رازي موفق شود! چون تصميم گيران اين حوزه وزارت بهداشتي بودند. حتي در معاونت علمي و فناوري به عنوان يك دستگاه فرابخشي، هم اين موسسه غريب بود و حمايت موثري از آنها نشد. برعكس از پاستور و طرحهاي پژوهشگران آنها بسيار حمايت شد. فرد، شخص، حزب و گروه مهمتر از باقي موارد بوده و هست