۱۵ تیر ۱۴۰۱، ۱۵:۱۴

دانشجو در نامه ای به رئیس جمهور مطرح کرد؛

کمبود بودجه دانشگاهها و ناکارآمدی نحوه تخصیص

کمبود بودجه دانشگاهها و ناکارآمدی نحوه تخصیص

رئیس دانشگاه تربیت مدرس در نامه ای به رئیس جمهور نسبت به کمبود بودجه دانشگاه‌ها و ناکارآمدی نحوه تخصیص و به دنبال آن افول کیفیت آموزشی، پژوهشی و فناوری هشدار داد.

به گزارش خبرنگار مهر، رئیس دانشگاه تربیت مدرس در نامه ای به رئیس جمهور با موضوع «نکاتی درباره چند مسئله راهبردی دانشگاه‌ها» به کمبود حقوق و مزایای اعضای هیأت علمی و مهاجرت اساتید و کمبود بودجه دانشگاه‌ها و ناکارآمدی نحوه تخصیص اشاره کرد و نسبت به خطر مهاجرت اساتید جوان و نخبه کشور هشدار داد.

متن نامه به شرح زیر است:

ضمن تبریک ایام مبارک میلاد حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام در ابتدا از زحمات بی شائبه و ارزشمند حضرتعالی برای حل مشکلات کشور و دانشگاه‌ها کمال تشکر و قدردانی را دارم و از خداوند متعال برای شما استاد بزرگوار و اعضای محترم کابینه دولت فخیمه آرزوی توفیق و سعادت دارم.

همچنین از حضرتعالی و وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری بابت امکان جلسه حضوری و طرح مسائل دانشگاه‌ها که نشان از بینش و حکمت حضرات دارد نیز تشکر می‌نمایم و با عنایت به فرصت پیش آمده و در راستای بیانات مقام معظم رهبری (مد ظله العالی) در خصوص ارتباط عمیق پیشرفت و اقتدار ملی به پیشرفت در حوزه‌ی علم و فناوری و نوآوری، چند مسئله راهبردی دانشگاه‌ها به شرح بندهای زیر مطرح می‌شود

۱- مشکلات شرکت‌های دانش بنیان، ضمن تأکید بر حمایت صحیح و واقعی از ایجاد شرکت‌های دانش بنیان، به استحضار می‌رساند، نگاه سطحی در افزایش تعداد شرکت‌های دانش بنیان در پارک‌های علم و فناوری و دادن وام‌های ارزان قیمت و دوپینگ این شرکت ها در سالهای گذشته بدون در نظر گرفتن الزامات اقتصاد و صنعت و بدون در نظر گرفتن مختصات دانش بنیان شدن تولیدات، موجب می‌شود در آینده نزدیک برای پارکهای علم و فناوری و دانشگاه‌ها مشکلات عدیده ای را بوجود آورد و احتمال استفاده رانت جویان و حذف کار آفرینان واقعی، دور از ذهن نیست.

لذا ضروری است معاونت محترم علمی و فناوری ریاست محترم جمهور در این خصوص بازنگری کرده و کل نظام اجتماعی کشور و بهره وری و آزادی اقتصادی و فرایند گذار به وضعیت تازه و ساز و کارها و مجاری اثرگذاری را نیز در نظر گرفته و ارزیابی مجددی از چگونگی حضور شرکتهای دانش بنیان و چگونگی حمایت از آنها انجام دهد آمادگی اینجانب و دانشگاه تربیت مدرس برای همکاری در این خصوص و ارائه راهکارهای بهینه و عملی اعلام می‌شود.

۲- کمبود حقوق و مزایای اعضای هیأت علمی و مهاجرت اساتید: اعضای محترم هیأت علمی دانشگاه‌ها در شش ماه گذشته با کاهش حقوق و افزایش هزینه‌ها، بالاخص افزایش حدوداً صد در صدی اجاره مسکن مواجه شده و تعادل اقتصاد خانواده آنها مخصوصاً برای اساتید جوان‌تر بهم خورده و آرامش خود را از دست داده و در اداره مخارج زندگی مستاصل شده اند. هم اکنون تعداد قابل توجهی از اساتید به دنبال پیدا کردن موقعیت شغلی با حقوق مکفی در خارج از کشور هستند و با توجه به توان علمی بسیار بالا و نخبگی اساتید دانشگاه‌های برتر کشور از جمله اساتید دانشگاه تربیت مدرس، بسیاری از اساتید در پیدا کردن موقعیت شغلی مناسب در خارج از کشور موفق گردیده و بسیاری دیگر در اندک زمانی موفق خواهد شد.

لذا اینجانب خطر مهاجرت اساتید جوان و نخبه کشور را واقعی و غیر قابل کتمان ارزیابی نموده و استدعا دارم تا قبل از وخیم‌تر شدن اوضاع نسبت به حل و فصل این مسئله اقدام عاجل صورت گیرد. راه حل های این مشکل می‌تواند شامل مواردی مانند واگذاری بخشی از زمین‌های دانشگاه‌ها برای رفع مشکل مسکن اعضای هیأت علمی، دادن وام‌های بیش از یک میلیارد تومانی برای رهن مسکن مورد نیاز به هر استاد با مدت خواب چهار ساله و بدون بهره و کارمزد، افزایش قابل توجه حق مسکن اعضای هیأت علمی به میزان حداقل پنجاه درصد حقوق و تأمین اعتبارات آن مازاد بر اعتبارات مصوب سالانه دانشگاه‌ها، همسان سازی واقعی و به دور از تغابن حقوق اعضای هیأت علمی دانشگاه‌های زیر مجموعه وزارت عتف با اعضای هیأت علمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و عدم تغییر سریع و مداوم قوانین و نحوه محاسبات حقوق و مزایای اساتید در هر سال برای حفظ پایداری و امکان برنامه ریزی و… شود آمادگی اینجانب و دانشگاه تربیت مدرس برای همکاری در این خصوص و ارائه راهکارهای بهینه و عملی اعلام می‌شود.

٣- کمبود بودجه دانشگاه‌ها و ناکارآمدی نحوه تخصیص: در حال حاضر بیشتر بودجه دانشگاه‌ها برای پرداخت حقوق و مزایای اعضای هیأت علمی و کارمندان قراردادی و شرکتی و تأمین تغذیه دانشجویی و امور خوابگاه‌ها و ساخت ساختمان‌های نیمه تمام صرف می‌شود و عملاً میزان ناچیز و بسیار کمی یعنی بین ده تا بیست درصد از بودجه برای امور آموزشی، پژوهشی، فناوری، تعمیر و تجهیز آزمایشگاه‌ها، روابط بین الملل و دیپلماسی علمی، فرصت‌های مطالعاتی نه به منابع علمی و امور فرهنگی و دانشجویی باقی می‌ماند. نحوه تخصیص همین بودجه ناکافی مصوب دانشگاه‌ها توسط سازمان برنامه و بودجه نیز مشکل مازادی است. هر ماه دانشگاه باید عاجزانه و دور از شأن و جایگاه علم و عالی، دریافت بودجه ماهانه خود را در سازمان برنامه و بودجه پیگیری نماید. ادامه روند کمبود بودجه برای امور دانشگاه قطعاً باعث افول کیفیت آموزشی پژوهشی و فناوری، فرهنگی و کاهش رضایتمندی در بین دانشگاهیان خواهد شد. همچنین ادامه روند نامناسب فعلی در تخصیص بودجه ماهانه دانشگاه‌ها نیز باعث دلسردی مدیران دانشگاه‌ها روند نامناسب فعلی در تخصیص بودجه ماهانه دانشگاه‌ها نیز باعث دلسردی مدیران دانشگاه‌ها خواهد شد.

رؤسای دانشگاه‌های برتر درخواست دارند تا دستور فرمائید اول، بودجه دانشگاه‌ها هر ماه بصورت یک دوازدهم محاسبه و بدون فوت وقت پرداخت شود و تحت هیچ شرایطی در هر ماه کمتر از یک دوازدهم تخصیص داده نشود. دوم، برای تجهیز آزمایشگاه‌ها، اعتبارات مازاد دیگری خارج از بودجه مصوبه سالانه مثلاً از طریق تأمین اعتبار از حساب ذخیره ارزی پیش بینی شود سوم، متمم بودجه به میزان حداقل پنجاه درصد برای جبران کمبودهای دانشگاه پیش بینی شود آمادگی اینجانبه و دانشگاه تربیت مدرس برای همکاری در این خصوص و ارائه راهکارهای بهینه و عملی اعلام می‌شود.

۴- سیزده دانشگاه برتر کشور: همه دانشگاه‌ها دارای توان و ظرفیت و امکانات یکسانی نیستند و لذا مأموریت برخی نسبت به برخی دیگر متفاوت تعریف می‌شود. سیزده دانشگاه برتر کشور که دانشگاه تربیت مدرس نیز یکی از آنهاست امکان ارتقای جایگاه جهانی آموزش عالی کشور را بیشتر از سایر دانشگاه‌ها دارند. این دانشگاه‌ها به عنوان دانشگاه‌های برتر و مساله محور با حمایت ویژه می‌توانند افتخارات علمی و فناورانه کشور را راحت تر رقم زده و به عنوان دانشگاه‌های مسئله محور در رفع مشکلات علمی و فناورانه کشور و همچنین تربیت اساتید و نیروهای متخصص عالم و انقلابی قدم‌های بلند و مؤثرتری را بردارند. لذا ضروریست بودجه و اختیارات ویژه ای برای این دانشگاه‌ها پیش بینی شود. آمادگی اینجانب و دانشگاه تربیت مدرس برای همکاری در این خصوص و ارائه راهکارهای بهینه و عملی اعلام می‌شود.

کد خبر 5532332

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۵:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۵
      14 1
      به خدا قسم اگر دو رئیس دانشگاه همانند رئیس دانشگاه تربیت مدرس داشتیم، الآن وضع همه خوب بود. گویا روسای دیگر را خواب برده است ولی برای حفظ سمت و حق مدیریت بیدارند...
    • IR ۰۰:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۶
      0 2
      چه رئیس دانشگاه خوبی!! دادن وام‌های بیش از یک میلیارد تومانی برای رهن مسکن مورد نیاز به هر استاد با مدت خواب چهار ساله و بدون بهره و کارمزد
    • IR ۰۹:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۶
      0 1
      ناکارآمدی دانشگاه تنها کمبود بودجه نیست بلکه وجود کنکور ناعادلانه و نادرستی است که استعدادهای خلاق را به دانشگاه راه نمی‌دهد و دانشگاه توان حل مشکلات جامعه را ندارد ...
    • مینو IR ۱۸:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۷
      0 2
      جالبه ایشون به عنوان رئیس یک دانشگاه که مجموعه ای است از اعضای علمی و کارکنان و دانشجویان فقط سنگ اعضای علمی که خودشون هم ذینفع هستند رو به سینه میزنند و کاری ندارند که کارکنان وزارت علوم کمترین حقوق رو دارند.. واقعا کدوم یکی از خدمات اعضای علمی منجر به تولید ثروت شده که نگران خروج این بزرگوارا هستن