۱۷ تیر ۱۴۰۱، ۱۱:۲۱

مهر گزارش می‌دهد؛

شیوه عجیب گرانی کالاها در کشور

شیوه عجیب گرانی کالاها در کشور

وقتی که دولت و بخش خصوصی بر سر قیمت یک کالا به توافق نمی رسند، یکی از رایج ترین شیوه‌های افزایش قیمت آن کالا در کشور، کمیاب و نایاب شدن و به دنبال آن گرانی است.

به گزارش خبرنگار مهر، وقتی که دولت و بخش خصوصی بر سر قیمت یک کالا به توافق نمی رسند، یکی از رایج ترین شیوه‌های افزایش قیمت آن کالا در کشور، کمیاب و نایاب شدن و به دنبال آن گرانی است.

براین اساس حدود یکماهی که رب گوجه فرنگی در فروشگاه ها کمیاب و به دنبال همین مسأله قیمت آن افزایش یافت و نرخ این کالا از ٣٢ تا ٣٨ هزار تومان به ۴۵ هزار تومان رسید.

در این راستا یکی از مغازه داران به خبرنگار مهر گفت: شرکت‌های تولیدی منتظر تعیین قیمت رب گوجه فرنگی از سوی ستاد تنظیم بازار هستند و به همین جهت عرضه آن را کاهش داده اند.

در نهایت نیز اواخر هفته جاری، وزارت جهاد کشاورزی در نامه ای به سازمان حمایت با افزایش قیمت این کالا به ۴۵ هزار تومان موافقت کرد.

ماجرایی که تکرار می شود...

این اولین باری نیست که چنین اتفاقی در بازار کالاهای مصرفی خانوار رخ می دهد و تقریبا می توان گفت که شگرد تولیدکنندگان این محصولات برای افزایش نرخ کالاها همین کار است، به طوری که وقتی کارخانجات و دولت برای سر افزایش قیمت کالایی به توافق نمی رسند، بلافاصله شرکت ها، عرضه تولیدات خود را به بازار کاهش می دهند و قیمت کالا به دلیل کاهش عرضه، روند افزایشی پیدا می کند به عبارتی می توان گفت که کارخانجات تولیدی از این شیوه برای تحت فشار قرار دادن دولت استفاده می کنند.

اما زمانی که دولت با افزایش قیمت کالا موافقت می کند، بلافاصله عرضه آن نیز در بازار زیاد می شود!

این اتفاق چندی قبل درباره روغن نباتی نیز رخ داده بود و زمانی که کارخانجات موفق نشدند نظر وزارت جهاد کشاورزی را برای افزایش قیمت جلب کنند، عرضه این کالا را به شدت کاهش دادند.

در فروردین ماه امسال که عرضه روغن نباتی نیز محدود و قیمت آن به شدت افزایش یافته بود ، یکی از فروشندگان روغن به خبرنگار مهر گفته بود: چند روزی است که عرضه روغن کاهش یافته و ما ناچار شده‌ایم قیمت‌ها را بالا ببریم.

این فروشنده عنوان کرده بود که قیمت روغن را تا ٨٠ درصد گران کرده‌اند.

فروشنده دیگری به خبرنگار مهر گفته بود: شرکت‌های تولیدکننده روغن از ایام قبل از عید عرضه روغن به فروشگاه‌ها را محدود کرده بودند.

وی اضافه کرده بود: این شرکت‌ها به دنبال افزایش قیمت روغن هستند و به همین دلیل کالا به مغازه‌ها عرضه نمی‌کنند.

فروشنده دیگری در گفتگو با خبرنگار مهر عنوان کرده بود که اکثر شرکت‌های تولیدکننده روغن عرضه این محصول به مغازه‌ها را محدود کرده‌اند و فقط دو شرکت در حال حاضر به مغازه‌ها روغن می‌دهند که یکی از این شرکت‌ها نیز در کنار روغن مغازه دار را مجبور به خرید محصولات دیگر از جمله تن ماهی نیز می‌کند.

دعوای بین دولت و بخش خصوصی که مصرف کنندگان را قربانی می کند

به نظر می رسد این شیوه بیشتر از هر کسی به مصرف کنندگان آسیب می زند و آنها را تحت فشار قرار می دهد به طوری که مصرف کننده ناچار می شود حتی در زمانی که قیمت کالا رسما افزایش نیافته اما عرضه آن محدود شده است، کالا را به چند برابر قیمت منطقی آن تهیه کند و عده ای زیادی نیز از فضای بوجود آمده سواستفاده می کنند. بنابراین دولت و بخش خصوصی باید در فضایی منطقی تر اقدام به تعیین قیمت ها و تصمیم گیری در این زمینه کنند تا مصرف کنندگان بیش از این زیان نکند و در فشار قرار نگیرد.

کد خبر 5532565

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۱۲:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۷
      7 2
      قابل توجه مسوولین محترم! که ارز چهارقلم رو حذف کردن با این ادعا که این چهارقلم مشمول گرانی خواهند شد!!! ما ملت به بی‌تدبیری عادت کردیم اگر معنی این اقدامات بی‌رحمی نیست پس چیست؟ برای افزایش درصد ناقابلی درحقوق بازنشستگان جلسات متعدد برگزار میشه و در یک جلسه نرخ‌ها به نفع سرمایه‌داران بالا میره!!!!
    • محمد IR ۱۸:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۷
      6 0
      با سلام متاسفانه مدیران و مسئولین کنترل بازار بجای کنترل ترم افزاری هنوز درگیر روشهای سنتی هستند و بجای استفاده از ابزارهای مختلف حاکمیتی جهت جلوگیری از اتکار و توزیع نامناسب ، مردم فقط قربانی هستند متاسفانه دولت رئیسی تا الان با دولت روحانی از نظر درک ملت و همدرد بودن با ملت فرقی نداره
    • آرمان IR ۱۹:۳۳ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۷
      3 0
      وقتی دولت عزیز کالا و خدمات خودشو گرون میکنه بعد چه انتظار ی از شرکت‌های خصوص باید داشت. چند روز پیش تو برنامه زنده تلویزیونی آقای رئیس جمهور بزرگوار فرمودن دیگه تا سال بعد هیچ چیز. رو گرون نمیکنن از قرار معلوم یا ایشون اصلا از اوضاع مملکت بی خبر یا اینکه فقط افکار عمومی رو فریب میدن...
    • بابک IR ۲۰:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۷
      3 0
      برای چند برابر کردن قیمت هر کالایی فقط یک شایعه کافیه، اما برای افزایش ده درصد حقوقها، سالها جلسه میگیرن و آخر سر هم که به اصطلاح تصویب میشه میبینیم در واقع همون ده درصد هم اضافه نشده.
    • جلیل بندقیری IR ۲۰:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۷
      2 0
      باید دولت آن کارخانه را تعطیل کند تا درس عبرتی برای دیگر کارخانه دارن شود آنوقت ببینید قیمت‌ها منصفانه میشود یا خیر؟
    • بهاره IR ۲۰:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۷
      6 0
      عامل اصلی هر گرانی در کشور خود دولته
    • ح ب RO ۲۰:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۷
      3 0
      در کل گرانی باعث عدم استفاده مردم از مواد غذایی مورد نیاز بدن شده که در آتی زمینه ساز پایین آمدن ایمنی بدن می شود که در صورت بیماری نفر از بین می رود الان واقعآ لبنیات به این گرانی دیگه از سفرها حذف شده مثل ماست دبه ای ۸۰ هزارتومان و......
    • RO ۲۲:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۷
      4 0
      همه انها دستشان دریک کاسه هست اونم خالی کردن جیب مصرف کننده
    • محمد رضا صباحی IR ۲۳:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۷
      2 0
      هر چقدر عوارض و سقف مالیاتها برای تولید کنندگان و وارد کنندگان بالا می‌برد طبیعتا بر روی قیمت کالاها تاثیر تورمی بالا در جامعه را دارد
    • جعفری IR ۰۸:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۸
      0 0
      شنبه قرار بود قیمتها برگردند بنده شرط بستم برنمیگردند تازه گران هم شدند
    • محروم IR ۰۸:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۸
      0 0
      اینها تماما اثر تحریم و بیسوادی مسئولین است ، اگر تحریم نبودیم ،بازار واردات و صادرات رقابتی و به نفع اقتصاد و مردم بود (البته که اقتصاد مال خر است )، تولید کننده ،کشاورز ،،خودروساز ،وارد کننده و صادر کننده همه مجبور میشدند خودشان را یا با علم روز دنیا مطابقت داده و یا از رقابت خارج شوند ،،،،ولی کو
    • IR ۰۲:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۴/۱۹
      0 0
      قیمت تمام کالاها در فروردین ماه مطابق با افزایش حقوق کارمندان باید اضافه بشود آن هم سالی فقط یکبار