محمدحسن رحیمی - مدیر انتشارات ساجدین - در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب گفت: استقبال مخاطبان از کتاب های مذهبی در قیاس با سال های گذشته کاهش یافته است. شاید به این خاطر که ناشران دولتی که به تولید کتاب های مذهبی می پردازند به همان نسبت در این سال ها افزایش پیدا کرده اند.
وی افزود: ناشران دولتی به نوعی انتشار بخش اعظم کتاب های مذهبی را در اختیار دارند و دولت نیز حمایت بیشتری برای آنها در اعطای تسهیلاتی چون کاغذ و سایر امکانات قائل می شود؛ به این ترتیب می توان گفت ناشر خصوصی در این حوزه کاملا مهجور مانده است.
مدیر نشر ساجدین درخصوص گرایش مخاطبان به کتب مذهبی تصریح کرد: اغلب مخاطبان کتاب های مذهبی تمایل دارند تا این آثار را در قالب روایت های تاریخی مطالعه کنند. همچنین قالب هایی چون خاطره نگاری و زندگینامه امروز رایج ترین شکل های به نگارش درآوردن کتاب های مذهبی است؛ زیرا به این وسیله کتاب از حالت مستند صرف خارج شده و برای مخاطب جذابیت و کشش خاصی ایجاد می کند.
رحیمی در ادامه خاطرنشان کرد: به اعتقاد من بهتر است موضوعات مذهبی در قالب های مطلوبی ارائه شود. درواقع شکل کلی آنها نظیر داستانی، مستند، تاریخی و... چندان در اولویت قرار ندارد. البته ناگفته نماند که موضوعات مذهبی به جای قرار گرفتن در کتاب ها، اگر در چارچوب های بصری از طریق لوح فشرده و فیلم عرضه شوند نقش موثرتری ایفا می کنند. به عنوان مثال اگر فیلمی از نقش جهان اصفهان در معرض دید مخاطب قرار گیرد مسلما تاثیر بیشتری در قیاس با شرح و توضیح آن در قالب یک کتاب برجای می گذارد.
وی در پایان گفت: درحال حاضر ناشران کتاب های مذهبی باید در تولید این کتاب ها به چند مولفه توجه داشته باشند. نخست اینکه این کتاب ها را با قیمت مناسب به مخاطب عرضه کنند و دیگر اینکه سعی کنند آنها را در قطع جیبی و کم حجم و به شکل خلاصه به چاپ برسانند.
نظر شما