خبرگزاری مهر -گروه استانها: در حالی امروز شنبه در نهمین روز از ذیالحجه دعای عرفانی عرفه در جای جای استان اردبیل گوشها را نوازش میکند که بندگان خسته از هیاهوی زندگی روزمره در باشکوهترین و کبریاییترین روز سال گردهم آمده و به یاد سید و سالار شهیدان حضرت اباعبداللهالحسین (ع) نجوای مهربانانهای را با معبود زمزمه میکنند.
همسو با حجاج بیتاللهالحرام، مؤمنان دارالارشاد اردبیل نیز با حضور در مصلیها و فضاهای رو باز همنوا با عارفان صحرای عرفات دعای پرفیض عرفه را قرائت کرده و با سوز و گدازی از ته دل با معبود خود خلوت میگزینند تا آمرزش گناهان یک ساله خود را از رحمان رئوف طلب کنند.
کارشناس مسائل مذهبی و استاد دانشگاههای استان اردبیل با برشمردن فضائل روز عرفه و دعای مخصوص این یوم در گفتو گو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: عرفه مقدمه شناخت بنده در گام نخست از خود و در گام ثانی از معبودی است که او را با فضائل بیشمار خلق کرده است.
حجتالاسلام مسعود رجبنژاد تصریح کرد: حضرت سیدالشهدا (ع) در چنین روزی تنها به نیت امر به معروف و نهی از منکر حج خود را تعطیل کرد تا علیه حاکمان جور به پا خواسته و جهاد مقدسی را انجام دهد.
وی گفت: صحرای عرفات در حقیقت صحرای عرفان و معرفتی است که در آن بندگان در اوج معنویت ورود پیدا کرده و سعی میکنند همنوا با مولایشان حضرت سیدالشهدا (ع) راز و نیاز حقیقی را با خالق خود انجام دهند.
روز عرفه از اعیاد عظیمی است که گرچه به اسم عید نامیده نشده ولی روزی است که حق تعالی بندگان خویش را به عبادت و طاعت خود فراخوانده است.
این استاد حوزه و دانشگاه روز عرفه را تجمع ملتهای جهان از هر دین و آئین بر گرد امامت اعلام کرد و افزود: روز عرفه از اعیاد عظیمی است که گرچه به اسم عید نامیده نشده ولی روزی است که حق تعالی بندگان خویش را به عبادت و طاعت خود فراخوانده و سفرههای جود و احسان خود را برای ایشان گسترانیده است.
حجتالاسلام رجبنژاد در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: زیارت امام حسین (ع)، ۲ رکعت نماز در زیر آسمان، اقرار به گناهان، اقامه چهار رکعت نماز و در هر رکعت پس از حمد ۵۰ مرتبه قرائت سوره توحید، قرائت دعای عرفه و روزه از اعمال این روز است.
وی با بیان اینکه عرفه روز معرفت و فرصتی برای زدودن گناه از قلب و خدایی شدن است، اضافه کرد: برخی از گناهان فقط در روز عرفه بخشیده میشود و در معارف اسلامی بر عبادت، نیایش و طلب مغفرت در روز عرفه بسیار سفارش شده و شب و روز آن ایام در اسلام مبارک به شمار میرود
عرفه نجوایی از فرش تا عرش
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل نیز در گفتو گو با خبرنگار مهر، با بیان اینکه در این روز بشریت به ندای واقعی درون خود گرایش حقیقی پیدا میکند، بیان کرد: عرفه مقدمه شناخت خدا و معبودی است که انسان را در با فضیلتترین مرتبه و جایگاه خلق کرده است.
حجتالاسلام مهدی ستوده در ادامه سخنان خود اظهار کرد: در بند به بند این دعای با فضیلت امام حسین (ع) از سر سوز با خالق نجوا میکند که این خود حکایت دلنشین است و ما را به حقیقت هستی و کنه عبودیت سوق میدهد.
وی با اشاره به برپایی دعای عرفه در امامزادهها و بقاع متبرکه استان اردبیل تصریح کرد: همزمان با سایر مکانهای معنوی، مؤمنان و عاشقان طریق معرفت در این فضاها نیز حاضر شده و این مراسم را با حال و هوای خاص برگزار میکنند.
در روز عید قربان برگزاری نماز عید در این فضاها انجام میشود تا مؤمنان در عید اضحی نفس را قربانی در راه معرفت الهی کنند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل گفت: در روز عید قربان نیز برگزاری نماز عید در این فضاها انجام میشود تا مؤمنان در عید اضحی نفس را قربانی در راه معرفت الهی کنند.
عرفه دریچه اتصال به زلال حقیقت آفرینش
عرفه دریچه و قله اتصال به زلال حقیقت آفرینش و شناخت بشریت است و در روز عرفه انسان با گسستن از خویشتن خویش به معبود لایزال میپیوندند و چه مبارک پیوندی است میان خالق و مخلوق
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان اردبیل نیز در گفتوگو با مهر، با اشاره به اینکه در روز عرفه انسان ثوب چرکین گناه را از تن زدوده و به لباس عرفان و معرفت ملبس میشود، افزود: خداوند متعال در روز عرفه به سه مکان و سه گروه از انسانها توجه ویژه دارد که کربلا و زائران امام حسین (ع)، معتکفین صحرای عرفات در نزدیکی مکه و حجاج بیتاللهالحرام و هر جا از دنیا که دستی به سوی او بلند شده و دلی شکسته شود، از آن جمله است.
حجتالاسلام قاسم جعفرزاده در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: صحرای عرفات همایش شناخت و خودسازی امام حسین (ع) بود به این معنی که حضرت سیدالشهدا امام حسین (ع) نیز بعد از ظهر روز عرفه همراه با فرزندان و گروهی از اصحاب از خیمههای خود در صحرای عرفات بیرون آمدند و رو به دامن «کوه رحمت» نهادند و در سمت چپ کوه رو به کعبه همایشی تشکیل دادند که موضوع آن شناخت و سازندگی بود و این همایش، تنها جنبه علم و معرفت نداشت بلکه شناخت توأم با عمل، سازندگی، تزکیه و خودسازی بود.
به گزارش خبرنگار مهر، احیا، نماز و عبادت در شب عرفه، دعا در شب عرفه، زیارت امام حسین (ع) در شب عرفه، غسل، روزه روز عرفه، قرائت دعای عرفه امام حسین (ع)، قرائت دعای عرفه امام سجاد (ع)، زیارت امام حسین (ع) در روز عرفه، زیارت حضرت اباالفضلالعباس (س) در روز عرفه، اعتراف و اقرار به گناهان، ۲ رکعت نماز که در رکعت اول بعد از حمد سوره توحید و در رکعت دوم بعد از حمد سوره کافرون خوانده میشود سپس چهار رکعت نماز که در هر رکعت بعد از حمد ۵۰ مرتبه سوره توحید از جمله اعمال این روز است.
نظر شما