خبرگزاری مهر - گروه استانها- سمیه نوری: کرمانشاه به عنوان استانی پر تردد در غرب کشور و با مساحت ۲۴ هزار و ۶۴۰ کیلومتر مربع هفدهمین استان ایران از نظر وسعت بهشمار میرود که ۱.۵ درصد مساحت کشور را به خود اختصاص داده است.
استان کرمانشاه با دارا بودن پنج محور اصلی سالانه آمار قابل توجهی کشته و مصدوم در محورهای مواصلاتی دارد که موجب نارضایتی مردم شده است اما به طور کلی میتوان به سه محور مواصلاتی مهمتر و حادثه خیزتر در استان کرمانشاه اشاره که کرد که بیشترین سهم را آمار تصادفات جادهای دارند که شامل کرمانشاه - اسلام آبادغرب، کرمانشاه - کامیاران و بیستون - سنقروکلیایی است که به جادههای مرگ معروف هستند.
وضعیت نامناسب جادهها در کرمانشاه معضل بی پایانی است که موجب نارضایتی مردم شده و آنها در انتظار اتمام این معضل جادهای در دولت سیزدهم هستند.
طبق آخرین آمار اعلام شده میزان کشته شدگان تنها طی ۲ ماهه نخست سال جاری تعداد ۸۸ نفر بر اثر تصادفات جادهای بوده که این آمار نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش داشته است.
این تصادفات علاوه بر اینکه تبعات جانی و مالی را برای خانوادهها به همراه دارد از لحاظ ابعاد مربوط به شرایط اجتماعی و فرهنگی نیز گریبانگیر بوده و ناامنی در تمامی شرایط اعم از اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، روح و روانی و.... را برای مردم در پی خواهد داشت.
خودرو، زیرساخت و عوامل انسانی سه ضلعها هرم وقوع حوادث جادهای
سالها است که نهادهای مربوطه برای بهبود شرایط نامطلوب جادههای مهم مواصلاتی استان کرمانشاه هیچ اقدامی انجام ندادهاند و ناایمن بودن جادهها مانند قاتلی در کمین جان افراد نشسته است.
فرسودگی جادهها، ایجاد چالههای جادهای، کمبود امکانات جادهای مانند علائم راهنمایی و رانندگی، از بین رفتن خط کشیها، عدم وجود گارد ریلهای ۲ طرفه و شیب تند قسمتی از جادهها را میتوان از جمله ضعفهای اصلی جادهها دانست که باعث وقوع تصادفات خسارت بار شده است.
سرعتهای غیر مجاز در جادهها عامل دیگری است که به دلیل سرعت بالای برخی از خودروها و عدم توانایی راننده در کنترل خودرو خسارت جانی و مالی بسیاری به همراه دارد که میتواند خانوادههای بسیاری را داغدار کند اما این مسئله با نصب دوربینهای کنترل کننده سرعت و هشدار به رانندهها تا حد زیادی به کنترل و جلوگیری از سرعت بالا و غیر مجاز رانندهها کمک میکند.
کمبود اعتبار دلیل اصلی عدم نوسازی و رفع مشکلات جادهای
بر اساس تأکیدات رئیس پلیس راه استان کرمانشاه جادههای پر تردد در استان کرمانشاه برای جلوگیری از آمار بالای کشتارهای جادهای نیازمند توجه ویژه مسئولین بوده که از طریق نصب تابلوهای راهنمایی و رانندگی، آسفالت کشی و همچنین توجه ویژه به راههای فرعی عامل کمک کننده به مهار این آمار تصادفات در جاذههای استان کرمانشاه خواهد بود.
پر هزینه بودن و کمبود اعتبار در زمینه رفع نقاط حادثه خیز نکته قابل توجهی بود که مسئولان مربوط به آن اشاره و تاکید بسیار کرده و این اصلاحات در جادهها اغلب در نقاط محوری و مهم استانی را مورد توجه قرار داد است که توجه و دریافت اعتبار ویژهای را میطلبد.
سرقتهای جادهای، هزینههای بالای ایمن سازی، نوسازی ماشین آلات راهداری و کمبود قیر معضلات دیگری در حوادث جادهای است که به آن اشاره شد و کمبود اعتبار مهمترین موانع پیشرفت در طرحهای جادهای محسوب میشود.
خبرگزاری مهر را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید
نظر شما