به گزارش خبرنگار مهر، بهمن بالایی عصر چهارشنبه در نشست با مسئولان واحدهای صنایع تبدیلی در استان اردبیل اظهار کرد: باغات میوه، سیفیجات و جالیزهای استان اردبیل زبانزد کشور است و سالانه با صادرات محصولات باغی ارزآوری مناسبی را برای استان اردبیل شاهد هستیم.
وی با بیان اینکه وجود صنایع تبدیلی برای این استان به ویژه در شهرستانهایی نظیر مشگینشهر، پارسآباد و خلخال ضروری به نظر میرسد، تصریح کرد: این شهرستانها، شهرستانهای مادر برای تولید انواع میوهجات و… است که ضروری است با ایجاد صنایع تبدیلی در آنها میزان درآمد و ارزآوری برای استان را افزایش دهیم.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با بیان اینکه در سالهای گذشته برای ایجاد صنایع تبدیلی و تکمیلی در استان کوتاهی شده است، گفت: در ۹ ماه اخیر ۲۴ فقره جواز تأسیس صنایع تبدیلی و غذایی در اردبیل صادر شده که امیدواریم این میزان جبران مافات گذشته باشد.
بالایی افزود: فرآوری، بستهبندی و نگهداری محصولات کشاورزی از ضروریات این استان پرمحصول است که با صدور مجوز رأی این واحدها با ظرفیت جذب ماده خام ۱۰۰ هزار تن در سال و ظرفیت اشتغال ۲۱۹ نفر، صاحب سرمایهگذاری یکهزار و ۹۱۲ میلیارد ریالی خواهیم بود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: خروج محصولات کشاورزی به صورت خام از استان اردبیل، آفتی جدی برای کشاورزی منطقه محسوب میشود که با ایجاد واحدهای فرآوری و بستهبندی میتوانیم علاوه بر ایجاد زمینههای اشتغال، شاهد شکوفایی و غنای باغات اردبیل نیز باشیم.
بالایی اضافه کرد: در بخش صنایع تبدیلی و غذایی به عنوان فرآوری، بستهبندی و نگهداری محصولات کشاورزی در ۹ ماه گذشته، همچنین ۱۳ فقره پروانه بهرهبرداری صادر شده که با ظرفیت جذب ماده خام ۲۲۸ هزار تن، اشتغال ۴۵۷ نفری را شاهد خواهیم بود.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با اشاره به نقش صنایع تبدیلی و غذایی فرآوری محصولات خام کشاورزی در افزایش ماندگاری و تأمین غذای مورد نیاز مردم در تمام فصول سال بیان کرد: کاهش ضایعات محصولات کشاورزی، کمک به افزایش صادرات محصولات کشاورزی فرآوری شده، توسعه پایدار بخش کشاورزی، کمک به تأمین امنیت غذایی کشور، ایجاد ارزش افزوده، تثبیت و ایجاد اشتغال، رونق تولید، درآمدزایی و محرومیتزدایی از مزایای این صنایع است.
نظر شما