به گزارش خبرنگار مهر، هیبت الله محسنی مقدم روز شنبه در دیدار با امام جمعه ایلام اظهار کرد: خوشبختانه آمار خوداظهاری مالیاتی صاحبان مشاغل استان نسبت به سالهای قبل افزایش یافته و این نشان دهنده اعتماد متقابل مؤدیان و سازمان امور مالیاتی است.
وی با بیان اینکه مالیاتی ستانی از روش سنتی به سمت هوشمندسازی حرکت کرده است، افزود: با اجرای روش جدید، تعداد اظهارنامههای مالیاتی اشخاص حقیقی مربوط به عملکرد سال نود و نه، ۱۹ هزار و ۵۶۱ مورد بوده که در عملکرد ۱۴۰۰ تاکنون به بیش از ۳۰ هزار مورد افزایش یافته است.
محسنی مقدم با اعلام اینکه امسال حدود ۲۳ هزار مؤدی حقیقی از تسهیلات مالیات توافقی تبصره ماده ۱۰۰ قانون مالیاتهای مستقیم استفاده کردهاند، یادآور شد: این بدان معنی است که مالیات مربوطه با توافق بین اداره مالیات و اصناف مختلف تعیین تکلیف شده و با قطعی شدن پروندهها، اداره امور مالیاتی به اظهار مؤدیان اعتماد کرده است.
سرپرست اداره کل امور مالیاتی استان ایلام اضافه کرد: مالیات حدود ۷۰ درصد از این تعداد، صفر، برآورد شده است، از ۳۰ درصد مابقی نیز مالیات ۲۴ درصد مؤدیان، کمتر از ۵ میلیون تومان و تنها مالیات ۶ درصد آنها بالای ۵ میلیون تومان بوده است. در حالی که بیشترین مالیات استان مربوط به اشخاص حقوقی و شرکتهای بزرگ است که مالیات آنها به توسعه استان کمک میکند.
وی اعلام کرد: در حالی که مجموع مالیات سال گذشته مشاغل و اصناف استان ۳۰ میلیارد تومان بوده، ۲.۵ برابر این مبلغ (بیش از ۷۵ میلیارد تومان) در قالب عوارض مالیات بر ارزش افزوده به شهرداریها، دهیاریها و امورعشایری استان اختصاص یافته است.
محسنی مقدم یادآوری کرد: خوشبختانه با پیگیریها و رایزنیهای استاندار و نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی، سازمان امور مالیاتی کشور با انتقال پرونده شرکت نفت و گاز غرب به استان ایلام موافقت کرده و مالیات آن صرف توسعه استان به ویژه در امور شهرداریها و دهیاریها خواهد شد.
سرپرست اداره کل امور مالیاتی استان ایلام افزود: همچنین در سفر اخیر وزیر امور اقتصادی و دارایی به استان، استاندار ایلام موضوع مالیاتهای شرکتهای بزرگ فعال در استان که مالیات خود را در محل دفاتر مرکزی پرداخت میکنند، مذاکره و رایزنی و مکاتبه لازم در این خصوص صورت گرفت.
نظر شما