خبرگزاری مهر - گروه استانها: معدن کرومیت چیل آباد در شهرستان ارزوئیه در جنوب غرب استان کرمان قرار گرفته است، این معدن روباز یکی از بزرگترین معادن کرومیت در ایران محسوب میشود اما نکته قابل توجه این است که معدن چیل آباد پروانه بهره برداری ندارد و تنها مجوز اکتشاف برای این معدن صادر شده است.
از سوی دیگر به دلیل ماهیت صابونی بودن سنگهای معدن کرومیت این معادن زمینه مساعدی برای ریزش دارند و تدابیر ایمنی و استحکام بخشی در این معادن باید با دقت بالا انجام شود.
روز پنجشنبه ساعت ۱۳ و ۴۵ دقیقه گزارش ریزش این معدن به اورژانس و هلال احمر کرمان ارسال میشود و در همان لحظات اولیه تیمهای فوریتهای پزشکی و تیمهای تخصصی امداد و نجات هلال احمر از مرکز استان و شهرستانهای اطراف به این معدن اعزام میشوند و یکی از کارگران محبوس از زیر آوار خارج میشود و برای درمان به بیمارستان ارزوئیه اعزام میشود که طبق آخرین گزارشها حال وی مساعد گزارش شده است.
بیل مکانیکی زیر آوار ماند
طبق اعلام کارگران حاضر در صحنه حادثه یک بیل مکانیکی در حال برداشت سنگ معدن بوده است که کوهی از سنگ بر روی این خودرو ریزش میکند و به دلیل شرایط معدن ریزشها چندین بار تکرار میشود و همین امر هم روند کار گروههای تخصصی جستجو و نجات را کند میکند.
به دلیل شرایط معدن ریزشها چندین بار تکرار میشود و همین امر هم روند کار گروههای تخصصی جستجو و نجات را کند میکند
با توجه به صعب العبور بودن معدن، بارشهای مقطعی باران و وزش باد شدید روند امداد رسانی کند میشود و تیمهای هلال احمر برای رسیدن به کارگران محبوس در معدن درخواست خودروی سنگین میکنند که چند دستگاه لودر و خودروی سنگین از معادن شهرستانها مجاور به منطقه اعزام میشود.
در شب اول بروز حادثه در هنگام آوار برداری و فعالیت گروههای آنست معدن مجدد دچار ریزش میشود و برای حفظ ایمنی امداد گران کار تعطیل و روز بعد مجدد جستجو آغاز و به صورت شبانه روزی ادامه مییابد.
در دومین شب حادثه جسد یکی دیگر از کارگران که راننده لودر بوده پیدا میشود و با وجود تلاشهای صورت گرفته کار به روز سوم کشیده میشود و ساعت ۱۲ ظهر امروز جسد دومین کارگر نیز از زیر آوار خارج میشود.
ریزش معدن کار امدادرسانی را کند کرد
رئیس صنعت، معدن و تجارت استان کرمان در گفتگو با خبرنگار مهر یکی از دلایل طولانی شدن خارج کردن کارگران را ریزشهای مکرر این معدن و احتمال خطر برای سایر افرادی که در این منطقه حضور داشتند اعلام کرد.
مهدی حسینی نژاد افزود: این معدن یک محدوده اکتشافی ست که برداشت به صورت رو باز از آن انجام می شده است و ریزش نیز روی بیل مکانیکی که در معدن در حال کار بوده است روی میدهد و سه نفر را محبوس میکند که متأسفانه به مرگ دو کارگر منجر میشود.
چیل آباد مجور بهره برداری ندارد
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی کرمان نیز در خصوص این معدن میگوید که معدن چیل آباد مجوز بهره برداری نداشته و تنها مجوز این معدن برای اکتشاف بوده است.
مجتبی مصباح ادامه داد: بهره برداری از معدنی که مجوز اکتشاف دارد غیر قانونی است و این معدن نیز به عنوان یک کارگاه فعال در لیست اداره کار ثبت نشده است.
مدیرعامل هلال احمر استان کرمان نیز به خبرنگار مهر گفت: در روز اول بروز حادثه تیمهای آنست، واکنش سریع و تیم تخصصی آوار برداری به منطقه اعزام شدند که شامل ۲۷ نفر و ۴ اکیپ تخصصی میشد.
رضا فلاح افزود: دیوار معدن که دچار ریزش شده بود ناپایدار بود و مرتباً ریزشها ادامه داشت و به همین دلیل عملیات را سخت میکرد.
وی گفت: در لحظات اولیه یکی از محبوسان زنده رها سازی و به بیمارستان منتقل شد اما حجم ریزش بر روی دو فرد دیگر بسیار زیاد بود.
بسیاری از مردم این منطقه در معادن کرومیت ارزوئیه در حال کار و امرار معاش هستند و نظارت دقیق دستگاههای متولی در خصوص جلوگیری از بهره برداریهای غیر مجاز و غیر ایمن امری مهم است که باید در دستور کار قرار گیرد.
نکته دیگر در خصوص این معدن خام فروشی سنگ معدن است به طوری که فعالیت معادن کرومیت در ارزوئیه برای مردم محلی آوردهای ندارد و برای حل این مشکل باید چاره اندیشی جدی انجام شود.
نظر شما