به گزارش بازرگانی خبرگزاری مهر، شرکت فناوری اطلاعات و ارتباطات رضوی (فاوا رضوی) کار خود را در سال ۱۳۷۷ با هدف تهیه، تولید، ایجاد، بهره برداری و پشتیبانی سیستمهای نرمافزاری و سختافزاری آغاز کرد و امروز به عنوان یکی از شرکتهای برتر کشور در حوزه فناوری اطلاعات شناخته میشود.
در گفتوگو با مهندس مهرداد حریریان، مدیرعامل شرکت فناوری اطلاعات و ارتباطات رضوی (فاوا رضوی) به بررسی برنامههای پیش روی این شرکت پرداختیم. در ادامه برشهایی از این گفتوگو را میخوانید.
بیش از دو دهه از تاسیس این شرکت میگذرد، لطفاً از دلایل ورود آستان قدس به این حوزه و دستاوردهای شرکت فاوا رضوی در این مدت بگویید.
با توسعه بستر فعالیتهای گوناگون مبتنی بر ظرفیتهای رایانهای، شرکت فناوری اطلاعات و ارتباطات رضوی (فاوا رضوی) کار خود را در سال ۱۳۷۷ با هدف تهیه، تولید، ایجاد، بهره برداری و پشتیبانی سیستمهای نرمافزاری و سختافزاری آغاز کرد. در طول سالیان متمادی، این شرکت موفق شده است با توسعه دو سامانه شناخته شده «روان» و «آرمان» بستر مناسبی جهت تبادل اطلاعات و اسناد درون سازمانی و بین سازمانها و شرکتها و موسسات آستان قدس رضوی ایجاد کند.
همچنین با توجه به شناخت و تجربه در حوزه سختافزارها و شبکههای مخابراتی، این شرکت در زمینه ارائه خدمات مرتبط با ایجاد زیرساختهای ارتباطی و امنیت شبکه، تامین تجهیزات و ملزومات سختافزارهای رایانهای در مجموعه آستان قدس رضوی و بخشهای خصوصی، فعالیت شایانی داشته است. از طرف دیگر، شرکت فناوری اطلاعات و ارتباطات رضوی در سه حوزه «نرم افزار»(طراحی، تولید، پشتیبانی و توسعه)، «ارتباطات و زیرساخت(خدمات Active و امنیت شبکه)، «فناوریهای پیشران اقتصاد دیجیتال» و.... نیز فعالیت دارد. از جمله نتایج این فعالیتها، ایجاد محصول راهبردی «سامانه اتوماسیون اداری روان» است که این سامانه در زمینه انجام گردش مکاتبات اداری فعال بوده و هم اکنون در بسیاری از ابرسازمانهای ملی همانند: شهرداری مشهد، شهرداری کرمانشاه، سازمان انتقال خون استان خراسان رضوی، اداره کل امور مالیاتی استان خراسان جنوبی، دانشگاه کاشان و برخی از بخشهای خصوصی فعال است و در سازمانهای داخلی همانند سازمان مرکزی آستان قدس رضوی نیز مورد استفاده قرار گرفته است.
همچنین در حوزه نرم افزار، این شرکت علاوه بر خدمات فوق، در زمینه طراحی، توسعه و پشتیبانی سایر نرم افزارهای «کاربر محور» و نرم افزارهای «سفارش محور» نیز فعالیت کرده است، به گونهای که به عنوان یک مشاور قوی میتواند موثرترین ابزارهای رفع مشکلات یک سازمان را در حوزه نرمافزاری ارائه دهد.
در حوزه ارتباطات و زیرساخت نیز علاوه بر طراحی شبکههای رایانهای و پشتیبانی شبکه اینترانت آستان قدس رضوی، فعالیتهای مرتبط با امنیت شبکه و ایمن سازی محیط تبادل دادهها و اطلاعات نیز در دستور کار قرار دارد که با توجه به اهمیت این موضوع در سطح کشور هم اکنون در این واحد طراحی بسترهای نرم افزازی و خدماتی مبتنی بر سخت افزارهای مقرون به صرفه نیز در حال پیگیری است.
با توجه به پیشرفت و گسترش روز افزون علوم مرتبط با فناوری اطلاعات در عرصههای گوناگون و تاکید رهبر معظم انقلاب بر گسترش اقتصاد دانش بنیان، افق آینده فعالیتهای این شرکت چگونه است؟
با توجه به تغییرات فراوان صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات( ICT) در جهان و کشور و سیاستهای کلی آستان قدس رضوی و با عنایت به شعار سال جاری و تاکید رهبر معظم انقلاب بر تقویت و گسترش اقتصاد دانش بنیان، لازم بود شرکت فاوا رضوی، بر اساس یک برنامه مدون و اثربخش، جهشی بزرگ در فعالیتها و اقدامات خود داشته باشد و در واقع از بطن فعالیتهای سنتی به یک شرکت مدیریت منابع تخصصی در فعالیتهای نوین حوزه ICT با استفاده از پیشرانهای اقتصاد دیجیتال تبدیل شود. در همین راستا و براساس برنامه تحولی و در یک افق ۵ ساله، این شرکت در سه حوزه «شتابدهی»، «جذب، سرمایه گذاری و مشارکت در پروژههای ملی» و «طراحی و تولید محصولات دانش بنیان» بر پایه اقتصاد دیجیتال فعالیت خواهد کرد.
همچنین با توجه به تاکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه ایران باید در زمره ۱۰ کشور برتر دنیا در زمینه هوش مصنوعی قرار گیرد، فعالیت این شرکت در این زمینه به عنوان یک عامل بسیار مهم در آینده عرصه علم و دانش ایران اسلامی متمرکز شده است که در همین راستا مطالعات و تحقیقات متعددی مرتبط با نیاز بازار در بخشهای «بهداشت وسلامت»، «صنعت» «امنیت» و… انجام شده است. بدیهی است که با توجه به گستردگی مجموعه آستان قدس رضوی، بسیاری از این مطالعات در بخشهای گوناگون این آستان مقدس نیز انجام شده و به زودی در بخشهای مزبور، فعالیتهای ثمر بخشی انجام خواهد شد.
با توجه به توضیحاتی که بیان کردید، چه پروژههای مشخصی را دنبال میکنید؟
یک موضوع بسیار مهم، همسانی فعالیت این شرکت با تغییرات فناوری(تکنولوژی) دنیا در صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) است و بر همین اساس اقداماتی از جمله «باز طراحی فرآیندهای عملیاتی»، «توسعه کسب و کار در حوزه اقتصاد دیجیتال»، « بهینه سازی منابع سخت افزاری و نرم افزاری به منظور کاهش هزینهها و افزایش بهره وری»، «ارتباط با نخبگان، دانشگاهیان و پارکهای علم و فناوری»، «اصلاح سبد محصولات و خدمات کنونی این شرکت بر مبنای نیاز روز بازار و تقاضای متقاضیان و مخاطبان شرکت» و … در دستور کار این شرکت قرار گرفته است.
همچنین از مهمترین پروژههایی که هم اکنون این شرکت با همکاری شرکتهای دانش بنیان در حال طراحی برای انعقاد قرارداد با طرف مقابل است، میتوان به مواردی مانند: «توسعه و بازطراحی فنی و گرافیکی سامانه اتوماسیون اداری روان»، «اجرای پروژه سیستمهای اطلاعات جغرافیایی(GIS) در حومه شهر مقدس مشهد»، « اجرای پروژه ایمن سازی فضای تبادل دادهها و اطلاعات سازمان مرکزی آستان قدس رضوی با عنوان MSSP»، مشارکت در اجرای پروژه خدمات مبتنی بر پرداخت(اصطلاحاً فین تک) و… اشاره کرد.
ضمن اینکه در برخی از موارد دیگر همچون هوشمند سازی «فعالیت های حوزه بهداشت و سلامت»، «حوزه کشاورزی با نام IOT» ، «عملیات تعمیر و نگهداری سیستمها و دستگاه ها» و … برنامههایی در قالب قرارداد مشارکتی و تفاهمی با برخی از شرکتها و موسسات فعال و مربوط در این زمینه در حال پیگیری است.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
نظر شما