به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از قوه قضائیه، در این مراسم با حضور حجت الاسلام والمسلمین صادقی ریاست مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضائیه، علی القاصی رئیس کل دادگستری، سردار رحیم صفوی، غلامرضا مهدوی رئیس شورای حل اختلاف استان تهران، معاون اداره اوقاف کشور، آیتالله سعیدی رئیس دفتر عقیدتی و سیاسی ستاد کل نیروهای مسلح، تعدادی از شهرداران مناطق تهران و سرپرستان مراکز قضائی برگزار شد.
حجت الاسلام والمسلمین صادقی رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضائیه در این مراسم با تبریک به مناسبت روز مباهله و اشاره به اهمیت انجام مباهله پس از بحث علمی، اظهار کرد: حرکت در مسیر حل و فصل اختلافات و منازعات بین مردم، دستور صریح قرآن و وظیفه و تکلیف ایمانی همه مؤمنین است.
وی با اشاره به هدفگذاری ۵۰ درصدی ایجاد سازش در پروندههای ارجاعی به شوراهای حل اختلاف تا پایان سالجاری و ایجاد مصالحه ۵۵ درصدی در سال ۱۴۰۲، افزود: در همین راستا شعبه شورای حل اختلاف امامزادگان زینعلی و عینعلی در بقعه متبرکه این امام زادگان شروع به کار میکند.این امر معنای خوبی دارد و مردم با قرار گرفتن در این فضا برای حل اختلافات حال معنوی پیدا کرده و علاوه بر اینکه راحت تر سازش میکنند متوجه اهل بیت میشوند و این ارزش کار شورای حل اختلاف این مجتمع را افزایش میدهد.
صادقی با تاکید بر معرفی ظرفیتهای مشابه برای تشکیل شوراهای حل اختلاف جدید، گفت: انتظار میرود این مجتمع باهمت اعضا و با توجه به موقعیت خاص سرآمد شوراهای حل اختلاف استان تهران و الگویی برای شوراهای کل کشور در افزایش میزان ایجاد صلح و سازش بین مردم شود.
رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضائیه با بیان اینکه خداوند به کسانی که بین مردم مصالحه ایجاد میکنند اجر دنیوی و اخروی اعطا میکند، گفت: ستاد ملی صبر در راستای گسترش و توسعه فرهنگ صلح، بخشش و رضایت فعالیتی فراقوهای دارد و از تمامی افراد دعوت میشود تا با اعتبار اجتماعی، شهرت، نفوذ کلام و جلب اعتماد مردم برای برقراری صلح و سازش تلاش کنند.
وی با بیان اینکه خیر بودن تنها ایجاد ساختمان نیست، افزود: مهمترین خیر اصلاح بین مردم با (مال، کلام و…) همراه با عدل و انصاف است.
صادقی با اشاره به افزایش سروسامان شوراهای حل اختلاف در سالهای اخیر، طراحی مدل استاندارد تعالی شوراهای حل اختلاف برای شفافیت سازی و ارائه شاخصهای دقیق ارزیابی و رتبه بندی عملکرد شوراهای حل اختلاف و باز معماری سازمانی علمی و دقیق را ۲ رویکرد اساسی در دوره ریاست جدید مرکز توسعه حل اختلاف برشمرد.
رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضائیه در رابطه با ارزشیابی اقدامات شوراهای حل اختلاف گفت: در گذشته امور قضائی و دعاوی شعب براساس ۳ شاخص سنجیده میشد اما در حال حاضر اقدامات شوراها با ۵۰ معیار و ۲۳۹ شاخص سنجیده و ارزیابی میشوند.
وی عنوان کرد: در حال حاضر تمامی فرایند مربوط به امور حصر وراثت در حال باز طراحی و هوشمند سازی است تا این فرآیند به صورت خودکار و انجام شد ه و مردم از منازل خود ارزانتر، سریعتر و با سهولت بیشتر فرآیند حصر وراثت را انجام دهند.
رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضائیه درباره بهینهسازی و افزایش بهره وری در شوراهای حل اختلاف نیز گفت: در گذشته تعداد کارکنان شعب شوراهای حل اختلاف ۳۲ هزار نفر بود که سالانه به ۳ میلیون پرونده رسیدگی میکردند اما در حال حاضر تعداد کارکنان به ۲۹ هزار نفر تقلیل یافته در حالی که سالانه به حدود ۵ میلیون پرونده رسیدگی میکنند.
صادقی رسالت اصلی شوراهای حل اختلاف، داوری و میانجیگری را کاهش حجم ورودی پروندهها به دادگستری با ایجاد صلح و سازش و مختومه شدن آنها پیش از صور حکم عنوان کرد.
وی با بیان اینکه در حال حاضر میانگین کشوری صلح و سازش شعب حل اختلاف ۴۰ درصد است افزود:
هدفگذاری ما این است که تا پایان سال جاری ۵۰ درصد و در سال آینده ۵۵ درصد از پروندههای ورودی به شوراها با صلح و سازش مختومه شوند.
علی القاصی مهر رئیس کل دادگستری استان تهران نیز در ادامه مراسم با تشکر از زحمات همه حضار و دست اندرکاران، افزود: خدا را سپاسگزاریم که امروز شاهد افتتاح یک مجموعه ارزشمند برای انجام فریضه صلح وسازش و مودت بین مردم هستیم.
وی افزود: امروز در جوار این امامزادگان واجب التکریم با همت مردم مجتمع تخصصی رسیدگی به برخی از دعاوی و اختلافات مردم در (حوزهای پزشکی، حوادث رانندگی، پروندههای قصاص نفس و…) افتتاح میشود که نسبت به آن بسیار خوش بین هستیم.
وی با اشاره به اینکه اعضا و همکاران شوراهای حل اختلاف از دانش، علم و تجارب شغلی خوبی برخوردارند، اضافه کرد: آنچه در ایجاد سازش و مصالحه در منازعات بین مردم حائز اهمیت است، بهره مندی از ظرفیتهای افراد دارای جنبه معنوی با نفوذ کلام و معتمدین است.
رئیس کل دادگستری استان تهران استقرار شورای حل اختلاف در کنار حرم امامزادگان را مؤثر در سازش بین مردم دانست و گفت: مردم به اعتبار معنوی این بزرگان با اطمینان بیشتر در جهت پذیرش صلح و سازش به این مجتمع مراجعه خواهند کرد.
القاصی با اشاره به خاتمه توابع منفی منازعات با ایجاد سازش بین طرفین دعوی، اضافه کرد: درست است که صدور حکم در محاکم قاطع دعوا است اما رضایت قلبی بین طرفین حادث نمیکند.
وی همچنین عنوان کرد: امیدواریم با تلاش ریاست و اعضا این مجتمع شاهد رونق آن و مصالحه بین مردمی باشیم و بتوانیم منازعات پیچیده را به این مجتمع ارجاع دهیم.
رئیس کل دادگستری استان تهران با بیان اینکه براساس قانون اساسی یکی از وظایف قوه قضائیه حل و فصل اختلافات و دعاوی مردم است، افزود: علاوه بر دادگاهها و محاکم بخشی از انجام این امر وسط شوراهای حل اختلاف در سراسر کشور عملیاتی میشود.
وی ادامه داد: شوراهای حل اختلاف بر اساس قانون از ظرفیت بالایی در جهت ایجاد صلح و سازش برخوردارند.
القاصی با بیان اینکه هدایت جامعه به سمت صلح و دوستی از شئون انبیا و اولیا الهی است، اضافه کرد: بنابراین افرادی که در این را قدم بر میدارند رسالت بزرگ، ارزشمند و مقدس انبیا الهی را در زمان حال انجام میدهند.
رئیس کل دادگستری استان تهران، گفت: در کلام خداوند بزرگ و دین اسلام بر اصلاح امور و رفع گرفتاریهای مردم تاکید بسیار شده است که این وظیفه انسانی، دینی و شرعی در زمان حال به عهده ما گذاشته شده است.
رئیس شورای اختلاف تهران نیز در ادامه مراسم با تشکر از حضور مسئولان با ارائه گزارش عملکردی از شوراهای حل اختلاف استان، اظهار کرد: حدود ۲ سال پیش در این حرم مطهر با رایزنی با هئیت امنا بقعه مبارکه و ارشادات رئیس مرکز توسعه حل اختلاف قوه قضائیه یک شعبه حل اختلاف به صورت آزمایشی مستقر شد.
غلامرضا مهدوی با اشاره به استقبال مردم از تشکیل این شعبه، افزود: تاکنون ۲۰۰ فقره پرونده به این شعبه ارجاع شده که ۶۰ درصد از این پروندهها با تلاش اعضا شعبه به مصالحه مختومه شدهاند.
رئیس شورای حل اختلاف استان تهران ادامه داد: در نهایت با توجه به موقعیت خاص این حرم مطهر و افزایش ورودی پرونده تصمیم گرفته شد تا این شعبه به مجتمع تبدیل شود.
وی افزود این مجتمع حل اختلاف با ۸ شعبه ویژه شامل (یک شعبه پزشکی، یک شعبه قصاص نفس، یک شعبه تصادفات و…) فعالیت خود را از امروز به طور رسمی آغاز کرده است.
مهدوی با تشکر از هئیت امنای امامزادگان (زینعلی و عینعلی)، گفت: امیدواریم این مجتمع حل اختلاف برای کل کشور نمونه باشد و به حرمت این امامزادگان بتوانیم فرهنگ صلح وسازش را گسترش دهیم.
نظر شما