۳ مرداد ۱۴۰۱، ۹:۰۳

مهر گزارش می دهد؛

سرمایه هایی که بر باد رفت/ روبان پل فریدونکنار پاره نشد

سرمایه هایی که بر باد رفت/ روبان پل فریدونکنار پاره نشد

فریدونکنار- فروریختن بخشی از دیواره های پل ناتمام و ۲۰ ساله فریدونکنار در آستانه افتتاح زخم کهنه و دیرین طرح های تاریخی را در استان مازندران نمایان کرد.

خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها: بیش از سه هزار پروژه ناتمام و قدیمی در مازندران وجود دارد که برخی از آنها بین ۱۸ تا ۲۵ سال قدمت دارند و سرنوشت شماری از آنها مشابه پل ولیعصر در فریدونکنار خواهد بود.

ساخت پل تقاطع غیرهمسطح ولیعصر فریدونکنار که به گفته متولیان امر در دولت قبل قرار بود گره ترافیکی این شهر را باز کند از سال ۸۰ آغاز شد و ریزش آن در آستانه افتتاح، گره‌ها و کلاف طرح‌های عمرانی را در مازندران پیچیده‌تر کرده است.

بخشی از دیواره حفاظتی جنوب غربی پل کمربندی فریدونکنار در حالی چند روز قبل از افتتاح ریزش کرد که طی سال‌های قبل و در سفر معاون رئیس جمهور دولت قبلی، برای آن اعتبار گذاشته شده بود.

اگرچه خطر ریزش بخش‌های دیگری از دیواره و یا سطح پل کمربندی فریدونکنار را تهدید می‌کند اما برخی از مسئولان دولت سابق که هم اکنون نیز در سمت خود باقی هستند، آن را حادثه‌ای طبیعی و معمولی بیان می‌کنند.

پل کمربندی فریدونکنار قرار است در صورت افتتاح شرق و غرب این شهرستان را به هم پیوند دهد و به رغم آنکه هنوز تحویل دستگاه‌های متولی نشد، قبل از افتتاح بخشی از دیواره آن فروریخت.

سرمایه هایی که بر باد رفت/ روبان پل فریدونکنار پاره نشد

وجود نقص فنی در این پروژه بارها از سوی شهروندان و کارشناسان تذکر و هشدار داده شد اما متولیان امر در دولت قبل بی توجه به این اخطارها در روزهای پایانی و سال آخر همچنان بر پروژه سازی و بیلان عملکرد پافشاری می‌کردند و اکنون جای آنان برای پاسخگویی برابر این فاجعه خالی است.

مطالبه شهروندان از بانیان پل

یکی از شهروندان فریدونکنار با بیان اینکه اهالی شهرستان ۲۰ سال خاک و خاشاک و راهبندان و ترافیک ناشی از اجرای پروژه را تحمل کردند، افزود: سرمایه مردم در این پروژه هزینه و صرف شد و دست اخر پروژه دچار ریزش شد.

محمدی با بیان اینکه مسئولان و متولیان امر، پیمانکار و ناظران پروژه باید به افکار عمومی پاسخ دهند، گفت: باید مسئولان و متولیان امر بیایند و به مردم پاسخ دهند.

وی از دادستانی و دادگستری و دستگاه‌های نظارتی خواست تا به مطالبه و خواسته اهالی پاسخ دهند، گفت: بارها شهروندان نسبت به بروز حادثه در پل هشدار داده بودند اما متولیان امر در پاسخ می‌گفتند سازنده پل تا روز آخر نسبت به هرگونه حادثه و اتفاق مسئولیت دارند و جوابگو هستند.

حسنی دشهروند دیگری با اظهار اینکه بعد از بروز حادثه مسئولان راه و شهرسازی با تأخیر در محل حادثه حاضر شدند، گفت: این تأخیر به هیچ وجه قابل پذیرش نیست و باید مشکل حل شود.

این شهروند یادآور شد: عبور یک دوچرخه از بالای پل با ترس و لرز انجام می‌شود و چگونه این همه خودرو سبک و سنگین باید از روی آن عبور کنند.

پل نقص فنی داشت

همچنین محمد فاطری رئیس راه و شهرسازی فریدونکنار و بابلسر با اشاره به اینکه نقص فنی از قبل در پل مشاهده شده بود، افزود: نقطه‌ای که ریزش کرد قبلاً هم دچار نقص فنی و ایجاد شکم بود.

وی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه بررسی دقیق برای علت ریزش پل در حال انجام است، افزود: ریزش عظیم در پل قابل پیش بینی نبود اما به هرحال در حال بررسی علت دقیق بروز حادثه هستیم.

سرمایه هایی که بر باد رفت/ روبان پل فریدونکنار پاره نشد

در حالی که رئیس شهرستانی وجود نقص در پل را دارای سابقه ذکر می‌کند اما مسئول استانی راه و شهرسازی که از دولت قبل همچنان برسرکار باقی مانده است، ریزش دیواره پل را در حد جداسازی چند قطعه از نمای حفاظتی خلاصه می‌کند و روی عمق فاجعه سرپوش می‌گذارد.

مدیرکل راه و شهرسازی باقیمانده از دولت قبل: فقط چهار قطعه نمای دیواره جدا شد

محمدنظری مدیرکل راه و شهرسازی مازندران با رد ریزش پل ولیعصر گفتگو با یکی از رسانه‌های مازندران با بیان اینکه قبل از افتتاح پل ۴۸ تا ۷۲ ساعت اجاره عبور خودروهای سنگین داده می‌شود و بعد از آن اجاره تردد به دیگر خودروها داده می‌شود.

وی ادامه داد: چهار قطعه از نمای جنوبی پل جدا شد و طراح و مشاور پل در حال بررسی علت این موضوع هستند و قطعه‌های جداشده دوباره متصل و نصب می‌شود.

فرماندار فریدونکنار با تاکید براینکه نقایص موجود در پل باید رفع شود، اظهار داشت: با جان مردم بازی نخواهیم کرد و در عین حال باید بررسی شود که آیا پیمانکار اهلیت کافی داشته است یا خیر.

ماجرای بازگشت پیمانکار برکنار شده برای پل سازی

کوروش ابراهیم زاده گرجی در گفتگو با خبرنگار مهر با اظهار اینکه باید بررسی شود نحوه انتخاب پیمانکار به چه صورتی بود، گفت: باید بررسی شود که آیا زدوبند سیاسی در این انتخاب نقش داشت و چه دست‌هایی درکار بود که پیمانکار عزل شده دوباره به کار بازگشت.

وی با عنوان اینکه خوشبختانه پل مورد افتتاح قرار نگرفت، از وجود نقص در بالا و عرشه پل خبر داد و گفت: همچنین دیواره و اطراف پل نیز دارای نقص است که باید برطرف شود و از این رو جلوی افتتاح پل را گرفتیم.

وی با اظهار اینکه باید بررسی شود آیا ناظر و پیمانکار در دوران ساخت به وظایف خود عمل کردند یا نه گفت: سقف نهر موجود به سمت پایین شیب پیدا کرده است و باید دید آیا می‌توان رفع نقص کرد.

سرمایه هایی که بر باد رفت/ روبان پل فریدونکنار پاره نشد

فرماندار فریدونکنار خواستار برخورد جدی با افرادی که در ساخت پل اهمال کاری کردند شد، گفت: در دولت کنونی با پیمانکاران مماشات نخواهیم کرد و باید با مسببان برخورد شود.

وی گفت: تاکنون فشارهای زیادی برای افتتاح پل وجود داشت وزمانی که مشکلات ایمنی را مطرح کردیم متأسفانه افرادی آن را جدی نگرفتند و قطعاً موارد فنی دقیق بررسی و اشکالات گزارش می‌شود.

گرجی طرح‌های نیمه تمام عمرانی یک چالش اساسی در مازندران است و امسال فرمانداری‌ها منابع مالی را به سمت تکمیل طرح‌های دارای پیشرفت فیزیکی ۶۰ درصد به بالا و اشتغال آفرین هدایت کنند.

وی با بیان اینکه، در مجموع حدود سه هزار طرح عمرانی نیمه تمام در استان وجود دارد، گفت: تا تکمیل شدن تمامی این طرح‌های عمرانی، دستگاه‌های اجرایی و فرمانداری از کلنگ زنی طرح جدید خودداری کنند.

سه هزار پروژه نیمه کاره با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد در مازندران وجود دارد که قدمت برخی از آنها بیش از ۲۰ سال بوده و برخی از آنها نیز کارایی خود را از دست داده‌اند و بازنگری در تکمیل و اجرای آنها امری مهم به نظر می‌رسد.

کد خبر 5546363

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha