۳ مرداد ۱۴۰۱، ۲۲:۱۷

امروز دوشنبه؛

رئیس جمهور جدید هند سوگند یاد کرد

رئیس جمهور جدید هند سوگند یاد کرد

مراسم تحلیف «دروپادی مورمو» پانزدهمین رئیس جمهور هند امروز برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، «دروپادی مورمو» که در نتیجه رأی گیری پارلمان هند در ۱۸ جولای به عنوان پانزدهمین رئیس جمهور هند انتخاب شد، امروز دوشنبه سوگند یاد کرد.

به گزارش شبکه تلویزیونی «ان دی تی وی»، وی که به عنوان نامزد احزاب ائتلاف دموکراتیک ملی به رهبری بهاراتیا جاناتا حزب حاکم پارلمان هند، در این انتخابات شرکت کرده بود، سرانجام با این مراسم رسماً کار خود را آغاز کرد.

«دروپادی مورمو» در مراسم تحلیف خود با اشاره به اینکه رسیدن وی به این سمت برای قشر فقیر هند، حاوی پیام نوید بخش خواهد بود، تاکید کرد که در طول دوران ریاست جمهوری خود در کنار جوانان خواهد بود.

وی پیش از آغاز این مراسم از آرامگاه مهاتما گاندی رهبر فقید این کشور دیدن و با رام نات کوویند رئیس جمهور پیشین این کشور دیدار کرد.

گفتنی است که مقام ریاست جمهوری در هند با آرای هیئت انتخابات متشکل از اعضای پارلمان و مجالس ایالات این کشور تعیین می‌شود.

قانونگذاران مجلس هند ۳۰ تیر ماه (پنجشنبه هفته گذشته) برای نخستین بار رئیس جمهور جدید این کشور را از میان جوامع قبیله‌ای این کشور انتخاب کردند.

گفته شده بود که این انتخاب می‌تواند جذابیت حزب حاکم «نارندرا مودی» نخست وزیر هند را در میان گروه‌های به حاشیه رانده شده در آستانه انتخابات عمومی ۲۰۲۴ دو چندان کند.

«دروپادی مورمو» معلم ۶۴ ساله‌ای که تبدیل به سیاستمدار و حالا رئیس جمهور هند شده است، دومین زنی خواهد بود که با آغاز دوره ۵ ساله ریاست جمهوری در امروز ۲۵ ژوئیه، نقش عمدتاً تشریفاتی ریاست جمهوری کشور هزار قوم و قبیله را بر عهده خواهد گرفت.

بیش از ۴۵۰۰ قانونگذار ایالتی و فدرال هند در انتخابات ریاست جمهوری این کشور در روز دوشنبه هفته پیش رأی داده بودند و آرا روز پنجشنبه گذشته شمارش شد.

پیروزی مورمو با حمایت حزب بهاراتیا جاناتا (BJP) به رهبری مودی، نخست وزیر هند صورت گرفت.

نخست وزیر هند در توئیتر خود در واکنش به انتخاب رئیس جمهور جدید کشورش گفته بود: یک دختر هندی از یک جامعه قبیله‌ای متولد شده در بخش دور افتاده از شرق هند به عنوان رئیس جمهور ما انتخاب شد.

رئیس جمهور هند به عنوان فرمانده عالی نیروهای مسلح عمل می‌کند و نخست وزیر دارای اختیارات اجرایی است. با این حال، رئیس‌جمهور در زمان بحران‌های سیاسی، مانند زمانی که انتخابات عمومی بی‌نتیجه است، با تصمیم‌گیری اینکه کدام حزب در بهترین موقعیت برای تشکیل دولت است، نقش کلیدی دارد.

کد خبر 5547259

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha