به گزارش خبرنگار مهر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (سه شنبه، ۴ مردادماه) در جریان رسیدگی به تقاضای یک فوریت برای لایحه پروتکل تبدیل موافقتنامه موقت تشکیل منطقه آزاد تجاری بین ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا و دولتهای عضو که از سوی دولت مطرح شده بود، با ۱۸۵ رأی موافق، ۴ رأی مخالف و ۸ رأی ممتنع از مجموع ۲۴۲ رأی با بررسی آن به صورت یک فوریت موافقت کردند.
ادیانی به عنوان نماینده دولت در تشریح علت تقاضای دولت برای بررسی این لایحه به صورت یک فوریت، گفت: اتحادیه اقتصادی اوراسیا در سال ۲۰۱۵ با عضویت بلاروس، قزاقستان، روسیه، ارمنستان و قرقیزستان شکل گرفت و در حال حاضر ۴۰ کشور برای عضویت در آن اعلام همکاری کرده اند که ایران در سال ۱۳۹۴ مذاکرات اولیه را صورت داد و موافقتنامه موقت ایجاد شد.
وی اضافه کرد: بنا به تمایل این چند کشور در آبان ۹۸ موافقتنامه موقت اجرایی شد و آثار و آوردههای خوبی برای کشور به ثمر آورد که در سال ۱۴۰۰ واردات و صادرات به عنوان عضو این اتحادیه، رشد ۵۱ درصدی ارز و ۶۶ درصدی در ارزش داشتیم.
ادیانی گفت: در دو ماهه نخست سال ۱۴۰۱ نیز رشد قابل قبولی در حوزه تجارت داشتیم که حجم مبادلات در قیاس با زمان مشابه در سال ۱۴۰۰ به ۲۶.۲ درصد رسید و بازار خوبی برای صادرات محور شدن ایجاد کرد. اکنون تا پایان سال ۲۰۲۲ این موافقتنامه باید به امضا برسد و تشریفات قانونی آن شکل بگیرد، به همین جهت از آن جایی که تصویب مجلس کشورها لازم است و مهلت آن رو به اتمام بوده، این لایحه را با درخواست قید یک فوریت به مجلس ارائه کردیم که مطابق اصول ۷۷ و ۱۲۵ قانون اساسی است.
نظر شما