۸ مرداد ۱۴۰۱، ۹:۵۴

رئیس جهاد دانشگاهی استان قزوین:

نقش شرکت‌های دانش بنیان در حل مسائل استان قزوین باید پررنگ شود

نقش شرکت‌های دانش بنیان در حل مسائل استان قزوین باید پررنگ شود

قزوین- رئیس جهاد دانشگاهی قزوین گفت: نقش شرکت‌های دانش بنیان استان قزوین در تبدیل ظرفیت‌های استان به فرصتی برای حل مسائل استان قزوین باید پررنگ شود.

فرشاد پیله چی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به چالش شرکت‌های دانش بنیان در استان قزوین اظهار کرد: با مطالعه سند آمایش استان قزوین و بررسی‌های میدانی مشاهده می‌کنیم که استان قزوین از استان‌های پر پتانسیل و پرظرفیت است و اکثر مزیت‌های ارزش افزوده اعم از حوزه‌های صنعتی، گردشگری و خدمات در این استان موجود است.

وی با بیان اینکه طبیعتاً هر ظرفیتی نکات و مشکلات خاص خود را دارد و بعضی اوقات شاید ظرفیت‌ها خوب متبلور نشوند، افزود: هرکدام از این بخش‌ها هم می‌توانند مشکلاتی داشته و یا علاوه بر این، ظرفیت‌های مغفول مانده‌ای داشته باشند که خوب رشد نکرده و به آن درجه متعالی که مد نظر است نرسیده باشد.

رئیس جهاد دانشگاهی استان قزوین با اشاره به اینکه نقش شرکت‌های دانش بنیان در تبدیل این ظرفیت‌ها به فرصتی برای حل مسئله باید پررنگ شود، ادامه داد: امروز در سراسر دنیا شرکت‌های دانش بنیان و تیم‌های فناور نقشی پررنگ و جدی در رفع مشکلات مختلف کشورها دارند و بر درآمد و رشد اقتصادی اثرگذاری جدی دارند.

وی عنوان کرد: کشور و جامعه ما نیز از این قاعده مستثنی نیست و اگر بتوانیم این ظرفیت‌ها را پای کار بیاوریم به موفقیت‌های چشمگیری دست پیدا می‌کنیم.

پیله‌چی تاکید کرد: استان ما به واسطه ظرفیت‌های خوب، می‌تواند خاستگاه و بستر مناسبی برای شرکت‌های دانش بنیان در عرصه‌های مختلف باشد اما متأسفانه امروز می‌بینیم در برخی زمینه‌ها شرکت‌های دانش بنیانی که منشأ اثر باشند نداریم و یا در برخی حوزه‌ها همچون صنعت به اندازه کافی نیستند و یا حتی اگر هم وجود دارند ظرفیت کافی برای حل موضوعات و رشد تعالی ندارند.

وی بیان کرد: ظرفیت‌ها، مشکلات و فرصت‌های رشد همواره وجود دارند اما در طرف دیگر حضور شرکت‌های دانش بنیان و اعتماد به آنها کمتر وجود داشته و مشکل دارد.

رئیس جهاد دانشگاهی استان قزوین تصریح کرد: ما باید فضا و ظرفی را ایجاد کنیم تا بستر برای تشکیل شرکت‌های دانش بنیان، فناور و نوآور فراهم شود که این کار از طرق مختلف همچون برگزاری استارتاپ ها و دعوت از شرکت‌های دانش بنیان استان‌های همجوار که دانش خود را در استان سرریز کنند ممکن است.

وی اضافه کرد: اگر سیاست گذاری درستی در مراکز شتاب دهی، رشد و پارک‌های ما اتفاق بیفتد با اطلاع رسانی صحیح و مردمی‌سازی موضوعات بدون شک افراد توانمند جامعه را می‌توان وارد میدان کرد.

پیله چی ادامه داد: ما باید فضا و اتمسفر را به سمتی ببریم که فرهنگ تأسیس شرکت‌های دانش بنیان و شرح وظایف و اهداف آن کاملاً برای جامعه هدف تبیین شود.

وی گفت: اگر در آموزش و پرورش و یا وزارت علوم ادبیات، گفتمان و الفبای کارآفرینی و حل مسئله را به دانش آموز و یا دانشجو آموزش دهیم، این قشر نیز انگیزه کنش گری بیشتری برای حل مسائل اطراف خود پیدا می‌کنند.

این مسئول اظهار کرد: باید مکانیسم و فرایندی طراحی کنیم تا مسائل زمین مانده در زمین‌های مختلف و شرکت‌های دانش بنیان با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و تنها در این صورت می‌توانیم شاهد رفع مشکلات باشیم.

وی افزود: قطعاً به مرور با ورود استعدادهای درون جامعه، شرکت و واحدهای دانش بنیان و فناوری تشکیل می‌شوند که مسائل و ظرفیت‌های استان را تحلیل کرده و راه حل خوبی برای حل این مشکلات و یا رشد ظرفیت‌ها بدهند.

پیله چی عنوان کرد: با یک توازن مانا می‌توان انتظار رشد و جامعه‌ای پویا و پیشرفته مبتنی بر علم و دانش داشته باشیم.

وی ادامه داد: در استان پر ظرفیتی همچون قزوین باید تلاش کنیم تا مجموعه‌های دانشی را در کنار ظرفیت‌های مختلف استان قرار داده و فضا را تسهیل کنیم تا دانشجویان و افرادی که قرار است بدنه نیروی انسانی این شرکت‌ها بشوند به گونه‌ای تربیت شوند که برای آنها چگونگی حل مسئله تبیین شود.

این مسئول در پایان یادآور شد: با وجود شرکت‌های دانش بنیان و فناور، صنعت گر در هر حوزه‌ای می‌تواند رشد کند و قطعاً با توازن در این حوزه‌ها می‌توانی پیشرفت چشمگیری داشته باشیم.

کد خبر 5549342

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha