به گزارش خبرنگار مهر، مریم حسینی ظهر پنجشنبه در مراسم نخستین برداشت مکانیزه برنج در روستای آبکنار بندرانزلی اظهار کرد: با توجه به اینکه بعد از گندم، برنج مهمترین غذا بر سفره ایرانیان است باید با افزایش عملکرد و بالا بردن بهره وری و کیفیت، محصولات مورد نیاز کشور را خودمان تولید کنیم.
وی با اشاره به تولید رقم برنج «آنام» با استفاده از علوم دانش بنیان گفت: این رقم از برنج با همکاری پژوهشکده کشاورزی انرژی هستهای انتخاب و در چند هکتار از مناطق کم آب و خشک کشور کشت و ارزیابی شد.
حسینی با تاکید بر اینکه برنج «آنام» با تلاش محققان و مشارکت کشاورزان به مرحله کشت رسید، ادامه داد: این رقم از برنج علاوه بر اینکه ۱۰ روز زودتر از هاشمی برداشت میشود کیفیت بالایی داشته و با مقاومت در برابر باد و باران خسارت کمتری به کشاورز وارد میآورد.
وی با اشاره به تنش آبی در گیلان در اول فصل کشت برنج اضافه کرد: علی رغم وجود آب در دسترس در گیلان، در زمان لازم آب مورد نیاز برای شالیزار کم است و باید کشاورز محصولی را به زیر کشت ببرد که آب کمتری مصرف میکند.
رئیس مؤسسه تحقیقات برنج کشور با اشاره به انجام کشت قراردادی و پشتیبانی برنج در گیلان اظهار کرد: کشاورزان گیلانی با کاشت ارقام جدید و رعایت دستورالعملهای فنی نتیجه خوبی میگیرند.
حسینی با اشاره به وجود بیش از ۶۰۰ هزار بهره بردار در کشور و دشواری آموزش به تمام بهره برداران تاکید کرد: فضای مجازی و رسانهها میتوانند نقش مهمی در آگاهی رسانی صحیح به کشاورزان برای رسیدن به خودکفایی در این محصول داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه نباید منابع موجود را فدای تولید کرد، افزود: توسعه تولید بذر «آنام» انجام شده و انتظار میرود در سال آینده در نقاط دارای بحران آب مانند انتهای کانالها و مناطق کمتر برخوردار از آب زراعی و حتی در غرب استان گیلان که از آب سد سفید رود بی بهره است این رقم از برنج را کاشت.
نظر شما