به گزارش خبرگزاری مهر، در حال حاضر حدود 80 پایگاه پشتیبانی مدیریت بحران در نواحی شهر تهران در دو ساختار ویژه و چند منظوره احداث و مورد بهرهبرداری قرار گرفته است که این تعداد در آینده تا 135 پایگاه افزایش خواهد یافت.
این پایگاهها با ساختاری پایدار در برابر زمین لرزه، هنگام وقوع حوادث بزرگ و کوچک پشتیبان گروههای امدادگر هستند و در شرایط عادی نیز از کارکردهای آموزشی در حوزه پیشگیری، آمادگی و مقابله در برابر حوادث و همچنین ورزشی برخوردارند.
در هر پایگاه امکان استقرار نیروهای مرکز اورژانس و جمعیت هلال احمر نیز پیشبینی شده است. در همین زمینه و بر اساس توافقنامه به عمل آمده بین سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران به نمایندگی از شهرداری تهران و مرکز اورژانس شهر تهران از این پس نیروهای مرکز اورژانس تهران جهت ارائه مطلوبتر و سریعتر خدمات فوریتهای پزشکی به شهروندان به تدریج در پایگاههای پشتیبانی مدیریت بحران نواحی شهر تهران مستقر خواهند شد و به این ترتیب پوشش خدمات اورژانس در زمان کوتاهی به رشد قابل توجهی دست خواهد یافت که گام بلندی در این حوزه به شمار میآید.
این توافقنامه که در 16 ماده تهیه شده است در هر منطقه از سوی شهردار منطقه به عنوان رییس ستاد مدیریت بحران منطقه از یک سو و نماینده تام الاختیار مرکز اورژانس تهران از سوی دیگر به امضاء خواهد رسید و تیمهای اورژانس در پایگاههای احداث شده در سطح شهر تهران مستقر خواهند شد.
بر اساس این گزارش، مراسم رسمی آغاز این همکاری در یکی از روزهای نخست مهر ماه با حضور مقامات و مدیران شهری، روسای مراکز اورژانس کشور و اورژانس تهران و جمعی از مقامات و مدیران شهری و محلی در پایگاه ویژه مدیریت بحران منطقه شش تهران واقع در پارک لاله برگزار خواهد شد و طی آن واحد اورژانس مستقر در این پایگاه به طور رسمی مورد بهرهبرداری قرار میگیرد.
بر اساس این گزارش، محله محدوده این پایگاه از جمله نقاط کور اورژانس تهران به شمار میآید که به علت دوری این محله از مراکز موجود اورژانس پیرامون و ترافیک سنگین معابر، همواره با مشکلات ارائه خدمات سریع به شهروندان مواجه بوده است.
شایان ذکر است، بر اساس استانداردهای سازمان جهانی بهداشت، دست کم برای هر 32 هزار نفر جمعیت شهری باید یک پایگاه اورژانس برپا شود که در حال حاضر در تهران برای هر 100 هزار نفر جمعیت یک پایگاه اورژانس موجود است.
نظر شما