به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام والمسلمین سید محمدباقر علوی تهرانی در مراسمی که به مناسبت دهه اول ماه محرم در مسجد حضرت امیر برگزار شد، اظهار داشت: ما تا ابد مدیون امام حسین (ع) و یاران با وفای ایشان هستیم و شرط مروت است که در مجالس حسینی نام شهدای کربلا برده شود. در کتب تاریخی نام شهدای کربلا ذکر شده که بعضاً این اسامی متفاوت است. اسامی ذکر شده در این کتابها بیشتر از ۷۰ نفر بوده و ضبط اسامی با یکدیگر فرق دارد.
این کارشناس مذهبی ادامه داد: یکی از شهدای کربلا «حنظلة بن مروه همدانی» است ایشان برای حضرت از مدینه یار جمع کرد که تعداد آنها به ۹ هزار تن میرسید اما زمانی که به کوفه رسیدند تحت ارعاب ابن زیاد، این شخصیت را تحویل آن ملعون دادند و ایشان را به شهادت رساند. مقصود از این سخن آن است که یکی از تکالیف ما آن است که برای امام زمان یار جمع کنیم. یاری که دلبسته امام زمان شود نه اینکه چون نیازمند است به حضرت رجوع کند. این مساله بسیار مهم است که عدهای در دستگاه امام حسین جمع میشوند و توقع دارند در هیچ برههای نباید با مشکل روبرو شوند و اگر با مشکل مواجهه شدند خود را از حضرت جدا کنند.
وی با بیان اینکه امام حسین (ع) لطف و کرمی بی انتها دارد اما بنا نیست ایشان مشکلات ما انسانها را حل کند، اضافه کرد: بلکه بناست که ما برای حضرت و امام زمان سپر بلا باشیم بنابراین این مسؤولیت را نباید فراموش کرد.
علوی تهرانی در خصوص برگزاری مجالس عزاداری و بزرگداشت امام حسین در صورت و قالب اعضا، اظهار داشت: یکی از راههای بزرگداشت و پاسداشت اباعبدالله الحسین، اقامه عزا است. شاید کسی بگوید آیا امروز وقت این کار است در حالی که مردم با فقر دست و پنجه نرم میکنند و جوانان به شکل دیگر درگیر مشکلات هستند، مگر نسبت به مشکلات جامعه آگاهی ندارید؟ همه این پرسشها و شبهات پاسخ دارد.
این کارشناس مذهبی ادامه داد: در مکتب تشیع برای پاسداشت و بزرگداشت امام حسین (ع) لزوم قائل شده و این امر لازم است بر این اساس این امر که انجامش لازم است سخن گفتن از آن نیز ضرورت دارد. در کتب تاریخی که در این زمینه نگارش شده در شئون مختلف برای بزرگداشت حضرت در صورت و قالب اعضا آثار، برکات، فواید و نتایج حیرت آوری ذکر شده است. بنابراین باید دید این آثار چیست و همچنین یقین داشت که آن برکات توهم نیست و امری واقعی است.
وی افزود: نباید کسی تصور کند برگزاری بزرگداشت و پاسداشت امام حسین (ع) ساخته و پرداخته طایفه و قشری چون روحانیت است تا در کنار این اقدام به شهرت دست یابد. ممکن است نیت عدهای از مجریان این جلسات همین پدیده شوم ثروت و قدرت باشد اما مساله نیت یک امر قلبی، درونی و پنهانی است. چگونه میتوان نسبت به این مراسم چنین قضاوتی داشت؟ همچنین چگونه و با چه مقیاسی میتوان میزان خلوص افراد را سنجید؟؛ بنابراین تنها خداوند نیات را میداند اما مخالفین هدایت و نجات بشریت هنگام نزدیک شدن به اقامه عزای اباعبدالله الحسین شروع به بیان این شبهات میکنند.
علوی تهرانی با اشاره به اقدامات مخالفان هدایت و نجات بشریت عنوان کرد: دلیل این اقدامات آن است که امام حسین راه هدایت بوده و پناهگاه نجات به شمار میرود کسی که با حضرت دشمنی می ورزد در اصل با هدایت بشر دشمنی میکند. طبق صریح روایات؛ آگاه باشید و بدانید حسین راهی از راههای بهشت است کسی که با حسین دشمنی کند خدا استشمام بوی بهشت را بر او حرام میکند.
این کارشناس مذهبی با طرح این پرسش مبنی بر اینکه مخالفان هدایت بشر چه کسانی هستند؟ گفت: پاسخ این پرسش داستان ابلیس و حضرت آدم است. در قرآن کریم آمده زمانی که خداوند فرمود من میخواهم بشری را از جنس گل خلق کنم و زمانی که از خود به او دمیدم به او سجده کنید، ملائکه همه سجده کردند غیر از ابلیس که تکبر ورزید و از کافران شد. پروردگار خطاب به ابلیس فرمود چه چیزی باعث شد سجده نکنی در برابر کسی که من آن را خلق و به آن امر کردم. ابلیس حسادت و تکبر کرد و خود را بالاتر دانست. وقتی ابلیس چنین تحلیلی را ارائه داد، در این هنگام پروردگار او را از خود راند و فرمود تا قیامت از رحمت من به دور هستی. ابلیس فرصت خواست و قسم خورد همه انسانها را از هدایت باز دارد. بنابراین مخالف هدایت ابلیس و پرچم هدایت در دستان امام حسین است. از این رو مخالفت با امام حسین مخالفت با هدایت و پیوند با ابلیس محسوب میشود.
وی با بیان اینکه جهنم پر از افرادی میشود که از ابلیس تبعیت کنند، اظهار داشت: دنیای امروز جهان منازعه است و دشمن هزینههای هنگفتی در راستای ایجاد شبهه انجام داده تا بتواند مردم را از هدایت باز دارد. بر همین اساس امروز برگزاری مجالس برای امام حسین ضروری است چرا که راه هدایت تنها با اباعبدالله الحسین است. فقر در معیشت حل شدنی است اما انسان باید مراقب باشد فقر در فهم نداشته باشد.
علوی تهرانی با بیان روایات، گریه بر امام حسین را بسیار ارزشمند دانست و تصریح کرد: در روایت آمده اگر کسی برای امام حسین تباکی کند و یک قطره اشک روی صورتش جریان پیدا کند و یا روی سینهاش بریزد هر کدام اجر و پاداشهای متفاوت دارد. دشمنان این را میدانند برای همین تا چراغ مجالس عزاداری امام حسین روشن میشود اقدام به شبهه پراکنی میکنند، آنان با این مجالس مشکل دارند چون هدایت کننده است.
این کارشناس مذهبی در پایان خاطرنشان کرد: دهه اول محرم ایام حزن است امام رضا (ع) فرمودند هر زمان که وارد ماه محرم میشدیم هرگز بر چهره پدرم خنده نمیدیدیم؛ اهل بیت در دهه اول محرم اقامه عزا میکردند بر این اساس دهه اول محرم ایام حزن اهل بیت است.
نظر شما