به گزارش خبرنگار مهر، کاراته یکی از رشته های حاضر در بازی های المپیک ۲۰۲۰ توکیو بود. اما این حضور تنها به این دوره بازی ها محدود شد کما اینکه در هیچ یک از دیگر ادوار بازی های المپیک و حتی بازی های ۲۰۲۴ که قرار است به میزبانی پاریس برگزار شود، کاراته جزو رشته های شرکت کننده نبوده و نخواهد بود.
بر همین اساس کمیته بین المللی المپیک در پاسخ به استعلام کمیته ملی المپیک در مورد وضعیت کاراته و اینکه این رشته جزو رشته های المپیکی به حساب می آید یا نه، پاسخ منفی داده است. بنابراین کمیته ملی المپیک کاراته را از فهرست رشته های المپیکی حاضر در مجمع خود کنار گذاشت در حالیکه این اقدام با توجه به شرایط دیگر رشته های المپیکی می تواند حتی منجر به لغو انتخابات شود!
تعداد مساوی اعضای المپیکی و غیرالمپیکی
طبق اساسنامه کمیته ملی المپیک ترکیب (اعضای اصلی) این مجمع متشکل از ۶۴ نفر است که در انتخابات حق رای دارند. از این تعداد و تا پیش از نتیجه استعلام صورت گرفته برای کاراته، ۳۵ عضو (روسای ۲۹ فدراسیون المپیکی و ۶ نماینده ورزشکاران) اعضای المپیکی مجمع بودند و ۲۹ عضو دیگر غیر المپیکی محسوب می شدند اما با توجه به حذف کاراته از رشته های المپیکی و اضافه شدن آن به غیرالمپیکی ها، این آمار به ترتیب به «۳۴ عضو المپیکی و ۳۰ عضو غیرالمپیکی» تغییر می کند.
از میان اعضای غیر المپیکی مجمع، وضعیت فدراسیون بین المللی ورزش زنان مسلمان با وجود گذشت چندماه از مصوبه احیا هنوز مشخص نشده است که ادامه این شرایط ناخودآگاه این فدراسیون را از ترکیب اعضای مجمع خارج کرده است و بدین ترتیب تعداد اعضای غیرالمپیکی به ۲۹ عضو کاهش پیدا می کند اما دغدغه اصلی در مورد اعضای المپیکی است که رای آنها در انتخابات تعیین کننده خواهد بود.
با حذف کاراته تعداد فدراسیون های المپیکی حاضر در مجمع کمیته ملی المپیک به ۲۸ فدراسیون کاهش پیدا می کند. از این تعداد هم فوتبال، ژیمناستیک، دوچرخه سواری، شمشیربازی و وزنه برداری فدراسیون هایی هستند که هر یک به دلایلی توسط سرپرست اداره می شوند و به همین دلیل اصلا نامه حضور در مجمع کمیته ملی المپیک را دریافت نکرده اند.
در این میان دوره ریاست محمدرضا پوریا در فدراسیون بدمینتون هم به پایان رسیده درحالیکه تا به امروز وزارت ورزش هیچ اقدامی برای برگزاری انتخابات این فدراسیون انجام نداده است.
با این شرایط و اگر برای فدراسیون بدمینتون سرپرست انتخاب شود، تعداد فدراسیون های المپیکی که نمایندگان آنها می توانند بدون مشکل در مجمع شرکت داشته باشند به ۲۲ فدراسیون کاهش پیدا می کند. بنابراین در مجموع با لحاظ کردن ۶ نماینده ورزشکاران در کل ۲۸ عضو المپیکی در مجمع کمیته حضور خواهند داشت یعنی تعداد کمتر با غیر المپیکی ها اما اگر در مورد پوریا و ادامه حضو.رش تصمیمی گرفته نشود (سرپرست تعیین نشود) این فدراسیون جزو المپیکی ها باقی می ماند و تازه در این صورت تعداد اعضای المپیکی و غیرالمپیکی در عدد ۲۹ مساوی می شود.
مجمع کمیته ملی المپیک وجاهت قانونی ندارد؟
در رابطه با مجمع کمیته ملی المپیک و به خصوص برای رای گیری، حضور ترکیب کامل اعضای المپیکی یا حداکثر آنها در مجمع اهمیت زیادی دارد چراکه تبصره ۲ از ماده ۵ اساسنامه کمیته ملی المپیک تاکید دارد به اینکه «فدراسیون های وابسته به فدراسیون های بین المللی که رشته ورزشی آنها در برنامه بازی های المپیک قرار دارد به علاوه اعضای ایرانی کمیته بین المللی المپیک و نیز قهرمانان المپیک مجمع (۶ نماینده کمیسیون ورزشکاران) همواره می بایست اکثریت آرا مجمع را تشکیل دهند.»
این در حالی است که با شرایط فعلی، تعداد اعضای المپیکی و غیرالمپیکی مجمع کمیته ملی المپیک مساوی است و از این حیث انتخابات ۶ شهریورماه نمی تواند وجاهت قانونی داشته باشد مگر اینکه تا آن زمان در مورد فدراسیون های بلاتکلیف اقدامی صورت بگیرد.
نظر شما