۱۰ مرداد ۱۴۰۱، ۹:۱۳

مشاور معاون وزیر علوم به مهر خبر داد؛

پژوهشگاهها طرح های پرچمدار و جریان ساز را اجرا می کنند

پژوهشگاهها طرح های پرچمدار و جریان ساز را اجرا می کنند

مشاور معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم برنامه وزارت خانه برای تقویت پژوهشگاهها را تشریح کرد و گفت: در دوره جدید قرار است پژوهشگاه‌ها در حوزه تجاری سازی دستاوردهای پژوهشی ورود کنند.

مصطفی صفدری رنجبر مشاور معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم در گفتگو با خبرنگار مهر درباره برنامه این وزارتخانه برای تقویت پژوهشگاه ها و موسسات پژوهشی گفت: ما در این راستا سه برنامه داریم که برنامه نخست ایجاد قطب فناوری و نوآوری در پژوهشگاه ها است که براساس این برنامه به دنبال این هستیم که یک مقدار پژوهشگاه ها و موسسات پژوهشی به سوی تجاری سازی دستاوردهای پژوهشی بروند؛ از این طریق ما می توانیم پای برخی از بازیگران اکوسیستم کارآفرینی و نوآوری را به پژوهشگاه‌ها باز کنیم.

مشاور معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم افزود: در حال حاضر بیشتر حوزه فعالیت های پژوهشگاه ها و موسسات پژوهشی، حول محور فعالیت های پژوهشی و توسعه فناوری است که کمتر با حضور استارتاپ های فناور و شرکت‌های نوپای فناوری صورت می گیرد. اگر بشود قطب فناوری و نوآوری را اجرا کرد شاهد این خواهیم بود که به طور مثال در حوزه فناورانه خاص مثل مواد، نفت، نیرو و غیره استارتاپ های اصطلاحا فناورانه که یک تکنولوژی خاص و یا قطعه و یا محصول خاصی را می سازند، ایجاد کرد.

صفدری خاطرنشان کرد: این استارتاپ ها به شدت نیاز دارند که در فضایی مثل پژوهشگاه‌ها باشند که بتوانند اولا از دانش و تجربه اعضای هیئت علمی استفاده کنند و ثانیه به امکانات پژوهشگاه ها مثل کتابخانه، آزمایشگاه ها و کارگاه ها دسترسی پیدا کنند.

وی ادامه داد: بنابراین از طریق ایجاد یک سری اجزا مثل مرکز نوآوری و رشد تخصصی، آزمایشگاه مرجع، مرکز مالکیت فکری و انتقال فناوری تخصصی به دنبال قطب تخصصی فناوری و نوآوری در پژوهشگاه ها هستیم.

مشاور معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم برنامه دوم را طرح های پرچمدار و جریان ساز عنوان کرد و گفت: به طور مثال طرح هایی تحت عنوان آب‌شیرین‌کن و یا راه اندازی مزرعه هوشمند از جمله طرح های پرچم دار شناخته می شوند. در حال حاضر یکی از پارک های علم و فناوری برای یک طرح پرچم دار و جریان‌ساز تحت عنوان "باغ هایتک" اعلام آمادگی کرده است.

صفدری اضافه کرد: وقتی درباره طرح‌های پرچمدار صحبت می کنیم درباره یک فناوری خاص و یا یک محصول حرف نمی زنیم بلکه درباره پکیج و یا یک سامانه‌ای از محصولات صحبت می کنیم. وقتی می گوییم مزرعه هوشمند ممکن است حاوی تکنولوژی های متعددی باشد. در اینجا توان بازیگران متعددی باید به کار گرفته شود و ما دنبال این هستیم که در پژوهشگاه ها و پارک های علم و فناوری طرح های پرچمدار را داشته باشند و در حال تلاش هستیم که این طرح‌ها این طور نباشد که بدون هیچ مطالعه‌ای بودجه ای به آن تخصیص داده شود.

وی بیان کرد: این طرح ها خروجی یک پروژه ای تحت عنوان آینده نگاری فناورانه است که توسط یکی از مراکز تحقیقاتی کشور قرار است، انجام شود. ما از مسئله شروع می کنیم و در آخر به یک سری پروژه پرچمدار و جریان‌ساز می رسیم.

مشاور معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم افزود: موضوع سوم آینده نگاری فناوری است؛ مثلاً در کره یکی از موسسات تحقیقاتی دولتی در حوزه فناوری های مخابرات ورود کرد و تشخیص داد که نسل بعدی تکنولوژی در حوزه مخابرات و ارتباطات از راه دور چیست و در اختیار تصمیم گیرندگان دولتی و همچنین شرکت های بخش خصوصی قرار داد و از این طریق خیلی کمک شایانی به توسعه تکنولوژی در کشور کره کرد. بحث آینده نگاری به عنوان برنامه جدی است که می شود با پژوهشگاه ها آن را جلو برد.

کد خبر 5552622

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha