به گزارش خبرگزاری مهر، زهرا امام جمعه رئیس پردیس بین المللی ارس در نشستی خبری با تشریح اقدامات و عملکرد گذشته و برنامه های پیش رو اظهار داشت: طی نزدیک به سه سال گذشته که درگیر کرونا بودیم به سمت آموزش مجازی رفتیم و اتفاقاتی در نوع آموزش رخ داد که امکان اینکه از کشورهای دیگر نیز دانشجو بپذیریم برایمان راحت تر شد. از کشورهایی مثل امارات، عمان، گرجستان و حتی از آلمان نیز دانشجو داریم.
زهرا امام جمعه با بیان اینکه در گرفتن دانشجوهای خارجی چیزی به نام محدودیت آموزش زبان فارسی داشتیم که با توجه به شرایط پیش آمده مجوز آموزش به زبان انگلیسی نیز در کنار دوره آموزشی فارسی داده شد و این باعث می شود اساتید نیز زبان انگلیسی را بیشتر فرا بگیرند.
وی با تشریح روند جذب دانشجویان خارجی در این واحد دانشگاهی یادآور شد: دانشجو باید حضوری یا غیر حضوری ۶ ماه زبان فارسی یاد بگیرد و بعد از گذراندن امتحان بسندگی زبان فارسی می تواند وارد کلاس درس شود که طی کردن این مدت باعث می شود دانشجو ۶ ماه زمان را از دست دهد.
رییس پردیس بین المللی ارس دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: اشکال دیگر این است که برخی دانشجویان بعد از گذراندن دوره ۶ ماهه به حد لازم فارسی یاد نمی گیرند که بتوانند از کلاس های زبان فارسی به خوبی استفاده کنند، این خود موجب کاهش دانشجوی خارجی می شود.
امام جمعه گفت: در شورای گسترش وزارت علوم این استدلال و تقاضا را مطرح کردیم که حداقل واحدهای دانشگاهی پردیس بین المللی که در مناطق آزاد مستقر هستند مجوز تدریس به زبان انگلیسی را هم اخذ کنند که این مجوز داده شد تا بتوانیم از سال تحصیلی آینده آموزش به زبان انگلیسی اجرا شود در واقع رشته های مورد نظر هم به زبان فارسی و هم به زبان انگلیسی تدریس می شود.
وی با بیان این که بیشتر دانشجویان جذب شده در این پردیس عراقی و افغانستانی هستند، افزود: تلاش داریم با طراحی سایت آموزش به زبان های ترکی استانبولی، آذربایجانی و روسی از کشورهای همسایه شمال دانشجو جذب کنیم.
امام جمعه اضافه کرد: این امر باعث شد تا با دانشگاههای کشورهای همسایه مذاکره داشته باشیم که امیدواریم به صورت مشترک رشته هایی را با دانشگاه های گرجستان داشته باشیم.
رئیس پردیس بین المللی ارس درخصوص شهریههای دانشجویان خارجی اظهار داشت: با توجه به افزایش نرخ ارز، شهریه دانشجویان خارجی بالا تر است و می توان گفت که شهریه دانشگاههای ترکیه یک سوم دانشگاه تهران است، از طرفی ترکیه به دانشجویان افغان بورس می دهد اما ما شرایط اینچنینی نداریم و با تلاش فراوان توانستیم ۱۰ مورد بورسیه بگیریم .
وی تصریح کرد : گاهی برخی ها در دانشگاهها دانشجوی خارجی را با عنوان ارزآوری میبینند اما دانشجویی که جذب می کنیم می تواند سفیر فرهنگی باشد برای کشور ما در کشور خودشان و ارتباطات خوبی را ایجاد می کنند.
امام جمعه تصریح کرد: مبلغ شهریه دانشجویان را چه ایرانی باشند و چه خارجی در دانشگاه توسط هیئت امنا مشخص میشود، امسال نسبت به سال گذشته تفاوتی نکرد و حتی به هیئت امنا پیشنهاد دادیم شهریه دانشجویان خارجی به خاطر افزایش قیمت ارز که بالاتر از سایرین می باشد را کاهش دهند.
وی در ادامه به توصیه آموزش تلفیقی اشاره کرد و گفت: آموزش به صورت حضوری و غیر حضوری برای کسانی که امکان حضور ندارد، انجام می شود و حتی داخلی ها نیز می توانند از این امکان استفاده نمایند.
وی در خصوص ارتباطات بین المللی برای جذب دانشجو و همکاری های مشترک آموزشی با کشورهای همسایه در دولت فعلی نسبت به گذشته اظهار داشت: خوشبختانه با حضور دکتر مرندی در دانشگاه تهران ارتباط خوبی با وزارت امور خارجه و سفرای همسایه داریم که در این راستا هفته قبل در دیدار با سفیر آذربایجان قول داده شد بخشی از بورس را از طریق وزارت خارجه به ما اختصاص دهند.
امامجمعه افزود: قبلاً در خصوص کشورهای همسایه رویکرد جذب دانشجو و مشارکت آموزشی جدی گرفته نمی شد اما الان رویکرد به کشورهای همسایه بیشتر شده است.
وی درخصوص جذب دانشجو در دوره کرونا اظهار داشت: خوشبختانه در سال های درگیری با کرونا و برگزاری کلاسهای غیر حضوری و مجازی جذب دانشجو بیشتر از سالهای گذشته بود و به عنوان مثال سال گذشته ۱۴۴ نفر برای دکترا صندلی داشتیم و بیش از ۳ هزار نفر داوطلب نیز وجود داشت و این در حالی است که قبلاً هیچ وقت به هزار نفر داوطلب نرسیده بودیم.
رئیس پردیس بین المللی ارس تاکید کرد امسال نیز شرایط خوبی داریم هرچند مثل سال گذشته نیست در خصوص درآمد و هزینه های دانشگاه نیز اظهار داشت به صورت کاملا خصوصی هزینه ها به عهده پردیس است و علیرغم بالا رفتن هزینه ها برنامه ریزی های انجام شده که کارهای عمرانی و سرمایه گذاری در ارث انجام می دهیم مانند ساخت و ساز سایت و هزینه نزدیک به ۳ میلیارد تومان در در سال گذشته در خصوص تجهیز آزمایشگاه که برای منطقه و کشور مفید است.
نظر شما