سعید الیاسی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به وضعیت بیابانی شدن به سبب تغییرات اقلیمی و وضعیت کاهشی بارندگیها، عنوان کرد: طی چند سال اخیر و علی رغم عدم تخصیص اعتبارات کافی ملی و استانی، بیش از ۷۰۰ هکتار از اراضی ملی به منظور بیابان زدایی در عرصههای شهرستان کبودراهنگ، قسمتهایی از شهرستان ملایر، فامنین و بخش قهاوند شهرستان همدان تحت اجرای عملیاتهای اصلاحی قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه به منظور مقابله با پدیده بیابان زایی، عملیات اصلاحی و احیایی در شهرستانهای بیابانی استان همدان از طریق کاشت نهال آتریپلکس و قرهداغ انجام گرفته؛ افزود: با توجه به مشارکت جوامع محلی در روستای شاوه و گنده جین کبودراهنگ، تحول بی نظیری ایجاد گردیده و حالت مرتعی این عرصهها در حال بازگشت است.
رئیس اداره امور مراتع و بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان یادآور شد: یکی از عمدهترین مشکلات منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان در زمینه بیابان زدایی و احیای مراتع وجود تراکم بالای دام و دامدار در عرصههای ملی و به تبع بروز مشکلات اجتماعی و عدم همکاری و مشارکت نکردن مردم در برخی از مناطق است.
الیاسی در ادامه صحبتهای خود با تاکید بر اینکه با کمک عوامل اجرایی از قبیل تخصیص لازم و به موقع اعتبارات، به کارگیری تعداد کافی کارشناسان متخصص در بخش بیابان و همچنین کاشت و انتخاب گونههای مقاوم به خشکسالی و کم آبی بتواند شرایط پوشش گیاهی را در آینده به مراتب بهبود بخشیم؛ اضافه کرد: باید از ایجاد آنچه که به عنوان پدیده ریزگردها یادمی شود نیز جلوگیری شود.
این مسئول بر نیاز ضروری همکاری مردم همدان در بیابان زدایی تاکید کرد و گفت: انجام فعالیتهای ترویجی و آموزشی به طور قطع باعث ایجاد روحیه همکاری و همیاری در جوامع محلی با پروژه بیابان زدایی خواهد شد.
نظر شما