علیرضا نورمحمدی در گفتو گو با خبرنگار مهر، در حاشیه همایش مدیران کل حفاظت محیط زیست با محوریت سیاستهای حوزه معاونت آموزش و مشارکتهای مردمی سازمان حفاظت محیط زیست در اردبیل اظهار کرد: شاهد برگزاری جلسات کارگاهی در استان اردبیل با هدف تبیین سیاستهای حوزه معاونت آموزش و مشارکتهای مردمی هستیم که مدیران منطقه ۲ کشور، رؤسا و دبیران سایر مناطق به صورت حضوری و مجازی مشارکت دارند.
وی تصریح کرد: در این نشست در موضوعات مختلف به ویژه بهرهگیری از دانش بومی و فناوریهای نوین در حوزه محیط زیست تبادل نظر شد و با توجه به نامگذاری امسال به نام «تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرینی» سعی بر این است تا از تکنولوژیهای جدید در حوزه محیط زیست استفاده شود.
مشاور رئیس سازمان و معاون هماهنگی امور استانهای سازمان محیط زیست گفت: هر چه از فناوریهای نوین در حوزه محیط زیست استفاده کنیم، قطعاً تخریب زیست محیطی به حداقل رسیده و ما سعی و تلاشمان بر این است تا در این بخش تحول جدی در سازمان محیط زیست رقم بخورد.
نورمحمدی افزود: یکی دیگر از موضوعاتی که در این نشست مورد بررسی قرار گرفت، سند ارتقای فرهنگ حفاظت از محیط زیست کشور است که بعد از سالها تصویب، دولت سیزدهم تلاش میکند تا زمینه اجرایی آن را به صورت عملیاتی و کاربردی فراهم کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطرنشان کرد: مدیران استانها مصمم هستند تا این سند را با هدف توسعه فعالیتهای آموزشی، فرهنگی و جلب مشارکتهای مردمی اجرایی کرده و بخش عظیمی از مشکلات و نارساییها را در حوزه محیط زیست برطرف کنند.
نورمحمدی تقویت برنامههای آموزشی برای محیطبانان را از دیگر مباحث مطرح شده در این نشست ملی و منطقهای عنوان کرد و ادامه داد: برای ارتقای دانش نیروها و پرسنل محیط زیست، دورههای ضمن خدمت تعریف و در نظر گرفته شده تا قطعاً برگزاری این دورهها به ارتقای توانمندی نیروها منجر خواهد شد.
وی اضافه کرد: با راهاندازی مجمع خیرین محیط زیست با محوریت استان اردبیل تلاش ما بر این است تا در همه استانها از ظرفیت خیرین در تقویت مبانی و مؤلفههای زیست محیطی استفاده کنیم.
نورمحمدی بیان کرد: تلاش ما بر این است تا نتایج این گردهماییهای منطقهای در یک فصل مشخص جمعبندی شده تا در نشستی که به صورت گردهمایی ملی با حضور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست برگزار خواهد شد، طرح مسائل کرده و موضوعات را به صورت دقیق بیان کنیم.
وی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: در این گردهماییها سیاستهای کلان سازمان و برنامهریزیهای غیرمتمرکز بر اساس ظرفیتهای هر منطقه مد نظر است تا ما بتوانیم با اصلاح فرآیندها و حل مشکلات در تقویت مبانی زیست محیطی گامهای جدی برداریم.
نورمحمدی ارائه طرحها و الگوهای جدید با بهرهگیری از فناوریها و سامانههای نوین و استفاده از تجربیات موفق استانها را در کاهش آسیبهای این حوزه یادآور شد و تصریح کرد: ما به تقویت آموزش همگانی نیاز مبرم داریم و قطعاً رویکرد ما پیشگیرانه و اثربخش خواهد بود.
وی سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری را در حوزه زیست محیطی یادآور شد و گفت: در بند ۱۲ و ۱۴ بر تدوین منشور اخلاقی زیست محیطی و ارتقا سطح آگاهی دانشبنیان در این حوزه تأکید شده و ما سعی میکنیم گردهماییها را در همین راستا برگزار کنیم.
نورمحمدی افزود: با برگزاری گردهمایی مدیران منطقه ۲ در اردبیل با محوریت آموزش و مشارکتهای مردمی در منطقه یک، محیط زیست طبیعی در منطقه سه، محیط زیست انسانی و در منطقه چهار نیز محیط زیست حیوانی مد نظر است تا بتوانیم خروجی مناسبی را از این نشستها و گردهماییها داشته باشیم.
نظر شما