۱۱ مرداد ۱۴۰۱، ۱۳:۲۱

در گفتگو با مهر عنوان شد؛

قدمت ۷۰۰ساله هنر تعزیه در لامرد/ ۲۲ گروه تعزیه خوان فعالیت دارند

قدمت ۷۰۰ساله هنر تعزیه در لامرد/ ۲۲ گروه تعزیه خوان فعالیت دارند

لامرد -رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی لامرد گفت: ۲۲ گروه تعزیه در شهرستان لامرد به اجرای این هنر آئینی می پردازند.

محمد هنرپیشه در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: مردم شهرستان لامرد از گذشته‌های دور آنچه که در روضه‌ها از منابر شنیده بودند، تصدیق آن را به صورت هنر آئینی در مراسم تعزیه می‌بینند و از واقعه عاشورا و آن چیزی که در ذهن دارند به عینه در مراسم تعزیه مشاهده کرده و برای این مصائب اشک ماتم می‌ریزند.

وی گفت: هنر تعزیه در شهرستان لامرد از قدمت بالایی برخوردار است و مستنداتی که محققین به آن دست یافته‌اند ۷۳۰ سال تعزیه در شهرستان لامرد قدمت دارد.

نامگذاری روزهای محرم به نام شهدای کربلا

دبیر شورای فرهنگ عمومی لامرد اظهار کرد: به دلیل اینکه عزاداران حسینی با یاد ونام شهدای کربلا آشنایی بیشتری پیدا کنند در ابتکاری جالب هر روز در دهه محرم به نام یکی از شهدای واقعه کربلا و عاشورا نامگذاری کرده‌اند.

محمد هنرپیشه رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان لامرد افزود: روز اول محرم الحرام با شهادت مسلم بن عقیل (‌ع) تعزیه‌ها آغاز، و مجلس روز دوم را به شهادت دوطفلان مسلم (محمد و ابراهیم) اختصاص می‌دهند.

وی افزود: تعزیه روز سوم، تعزیه مدینة الوداع، روز چهارم شهادت حر (ورود به کربلا و سر راه گرفتن حر) اختصاص داده شده است.

او گفت: تعزیه روز پنجم شهادت دوتن از یاران امام حسین (شهادت حر و وهب) و در روز ششم نیز شهادت طفلان زینب است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه تعزیه روز هفتم به نام یتیم آقا امام حسن مجتبی، حضرت قاسم بن الحسن نامگذاری شده است اظهار کرد: تعزیه روز هشتم در این منطقه نیز به نام حضرت اباالفضل العباس (ع) است و تعزیه روز نهم نیز شهادت حضرت علی اکبر جوان امام حسین (ع) است.

قدمت ۷۰۰ساله هنر تعزیه در لامرد/ ۲۲ گروه تعزیه خوان فعالیت دارند

هنرپیشه تصریح کرد: در روز دهم عاشورا، اکثر تعزیه‌ها در شهرستان لامرد در صبح اجرا می‌شود و بعضی نیز در عصر اجرا می‌شود که در این روز کل واقعه عاشورا بویژه شهادت امام حسین (ع) را به صورت خلاصه در روز عاشورا و آن واقعه‌ای که در آن ساعات روی داد اختصاص دارد.

او گفت: در شهرستان لامرد ۲۲ گروه تعزیه خوان به اجرای این هنر زیبای نمایشی می‌پردازند که می‌توان گفت در کل کشور از دید کیفی و کمی بی نظیر است، و شاید در کل کشور نمونه نداشته باشد، به همین دلیل لامرد به قطب تعزیه جنوب کشور شهرت گرفته است.

این مسئول فرهنگی اذعان کرد: از ۲۲ گروه تعزیه خوان، ۱۶ گروه تعزیه خوان به بخش مرکزی لامرد اختصاص دارد، ۴ گروه تعزیه در بخش اشکنان فعال هستند، ۲ گروه تعزیه نیز در علامرودشت، و یک گروه تعزیه در بخش خیرگو فعال و به اجرای این هنر آئینی می‌پردازند.

وی با بیان این مطلب که برگزاری تعزیه در این منطقه برخلاف دیگر نقاط کشور برگزار می‌شود تصریح کرد: افراد با یک ادب خاصی امکانات رفاهی تعزیه را آماده می‌کنند و هزینه برگزاری تعزیه‌ها با حمایت خیرین و نذورات مردمی انجام می‌شود و مردم با عشق و علاقه در مراسم تعزیه حضور پیدا می‌کنند.

هنرپیشه گفت: از قدیم الایام این مراسم پابرجابوده و آئین‌های مختلفی همچون چاووشی نیز در این دهه داریم از چاووشی تا برنامه‌های دیگر همه با کمک خود مردم انجام می شده است.

او با اشاره به اینکه خواستار ثبت جهانی تعزیه لامرد و ایجاد دبیرخانه دائمی برگزاری سوگواره تعزیه کشوری در این شهرستان است، تصریح کرد: نسخه خوان‌هایی که نقش اشقیا و اولیا را اجرا می‌کنند، مسؤلین انتظامات، اجرای صحنه، صوت و دیگر عوامل این مجموعه با وحدت و انسجام خاصی و با عشق و علاقه وصف ناشدنی دست به دست می‌دهند تا بتوانند یک هنرنمایشی خوب را در عزای سیدالشهدا به نمایش بگذارند.

کد خبر 5554093

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha