علیرضا حیدری در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اجرای طرح مایه کوبی طیور روستایی در مقابل بیماری نیوکاسل، اظهار کرد: دستور اجرای این طرح به شکل سراسری علیه بیماری نیوکاسل به تمامی ادارات دامپزشکی کشور ابلاغ شده است.
وی افزود: بیماری نیوکاسل یک بیماری ویروسی قدیمی و رایج در بین طیور است که در صورت عدم رعایت اصول بهداشتی و دستورالعملهای آن و نیز عدم پوشش واکسیناسیون میتواند مضرات بسیاری برای واحدهای صنعتی طیور به همراه داشته باشد.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور دامپزشکی استان کرمانشاه تصریح کرد: عموماً ویروس نیوکاسل از طیور روستایی به سایر طیور شهری منتقل و به واحدهای صنعتی وارد میشود که به دلیل مقاومت طیور روستایی نسبت به این بیماری ویروسی باید پیشگیریهای لازم انجام گیرد تا مانع از ورود آن به واحدهای صنعتی شود.
حیدری با اشاره به شروع بازه زمانی اجرای طرح مایه کوبی طیور در استان کرمانشاه، بیان کرد: این طرح از ۱۵ مردادماه آغاز شده و طی سه مرحله در طول سال برای طیور روستایی انجام میگیرد که نوبتهای دوم و سوم این طرح در اواسط پاییز و اواخر زمستان سال جاری خواهد بود.
وی با بیان اینکه واکسیناسیون طیور علیه ویروس نیوکاسل به صورت کاملاً رایگان انجام میشود، ادامه داد: با توجه به اعتباراتی که در اختیار سازمان دامپزشکی کل کشور برای واکسن قرار میگیرد امسال با همکاری اکیپهای دامپزشکی در نوبت اول حدود ۷۵۰ هزار قطعه طیور به صورت خوراکی از طریق محلول مواد در آب واکسینه میشوند.
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای طیور دامپزشکی استان کرمانشاه تاکید کرد: به منظور پیشبرد عملیات واکسیناسیون طیور نیازمند همکاری مردم و شوراهای روستا هستیم و توصیه میشود که مراقبتهای لازم برای پیشگیری از این بیماری انجام گیرد چرا که این ویروس به راحتی و با کمترین ارتباط قابل انتقال به واحدهای صنعتی طیور است.
نظر شما