۱۴ مرداد ۱۴۰۱، ۱۲:۵۱

عضو مجلس خبرگان رهبری:

سبک زندگی مومنانه به عنوان اصل مهم در جامعه مورد توجه قرار گیرد

سبک زندگی مومنانه به عنوان اصل مهم در جامعه مورد توجه قرار گیرد

زنجان-عضو مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر اینکه سبک زندگی مومنانه باید به عنوان اصل مهم در جامعه مورد توجه قرار گیرد، گفت: زندگی‌های‌مان نباید متاثر از غرب باشد.

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت‌الاسلام و المسلمین محمد حاج‌ابوالقاسم دولابی شامگاه پنج شنبه در جمع عزاداران حسینی در حسینیه اعظم زنجان، با بیان اینکه باید ائمه‌اطهار (ع) و امام حسین (ع) را الگوی خود قرار داده و تلاش کنیم زندگی‌مان شبیه زندگی پیامبر (ص) و آل ایشان شود، گفت: زنان باید حضرت زهرای مرضیه (س) و زینب کبری (س) را الگوی خود قرار دهند. جوانان از علی‌اکبر (ع) و ابوالفضل العباس (ع) و نوجوانان از حضرت قاسم (ع) الگو گرفته و زندگی خود را بر اساس رهنمودهای این بزرگواران تنظیم کنند.

وی با تاکید بر اینکه زندگی خود را بر اساس فرهنگ غربی یا افرادی که فرسنگ‌ها با اهل‌بیت عصمت و طهارت فاصله دارند، قرار ندهیم، تشریح کرد: در هر اقدامی که انجام می‌دهیم فکر کنیم که ائمه اطهار (ع) در این موقعیت چه می‌کردند، در این ایام سخت مشکلات اقتصادی که برخی از آب گل‌آلود ماهی گرفته و سوءاستفاده کردند، نمی‌توانند ادعا کنند که در مسیر ائمه (ع) قرار دارند.

وی با استناد به روایتی از امام صادق (ع) درباره فردی که از تجارت خود سود بیشتری را به علت کمبود یک کالا کسب کرده بود، افزود: این حضرت به آن شخص گفت که این گونه پول‌ها از گلوی ما پایین نمی‌رود؛ چرا که گران‌فروشی برای کسب سود بیشتر آن هم در شرایطی که مومنان نیازمند هستند، خلاف موازین شرع و گناهی بزرگ است.

نماینده مردم استان زنجان در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه اگر می‌خواهیم زندگی‌مان شبیه زندگی پیامبر (ص) و آل ایشان باشد باید در پوشش، عمل و رفتارمان هویدا باشد، اظهار کرد: باید قدردان این ایام که نعمتی برای‌مان است، باشیم. در کشور جمهوری آذربایجان کسی حق اینکه بر درب منزل پرچم بزند یا آشکارا عزاداری کند، ندارد اما شاهد هستیم که این روزها در همه جای شهر رنگ و بوی حسینی گرفته ولی مسئله اینجا است که آیا این حس و ارادت بعد از محرم نیز ادامه خواهد داشت.

این محقق دینی با تاکید بر اینکه لباس، غذا و سبک زندگی‌های‌مان نباید متاثر از غرب باشد، یادآور شد: باید سبک زندگی مومنانه داشته باشیم.

وی با اشاره به پوشش و حجاب زینبی زنان و جوانان، گفت: ما در زیارت عاشورا از خدا می‌خواهیم که مرگ‌مان نیز همان‌گونه باشد که آل محمد (ص) از این عالم سفر کردند. ائمه در هنگام مرگ مشغول مناجات با خدا و در اوج سلوک معنوی بودند؛ خدا نکند که در هنگام پرواز، رسوا شویم. کسی که یک عمر برای دنیا دویده و به خاطر مسائل دنیوی برای امام حسین (ع) سینه زده، نمی‌تواند انتظار این را داشته باشد که لحظه آخر با نام سیدالشهدا (ع) به عالم باقی سفر کند.

با اشاره به تسخیر قلب به محبت الهی، اظهار کرد: امام علی (ع) در ادعیه و مناجات خود می‌فرماید: «خدایا کاری کن که قلب من به واسطه محبت تو مقصد قرار گیرد» و این تمام خواسته ائمه (ع) است.

وی با اشاره به فضیلت دعای شب جمعه امام علی (ع) و استناد به سوره مبارکه قدر، افزود: ملائکه در دل‌های پاک که سرشار از محبت خدا باشد، رفت و آمد دارند؛ ائمه‌اطهار (ع) و نبی مکرم اسلام (ص) مصداق این دسته هستند؛ آنان دل‌های‌شان مقصد محبت خدا بود که نقطه وصل و ارتباط ما با خداوند نیز شدند.

دولابی، وجود حضرات و کلام مبارک آن‌ها در قالب دعا را مایه آگاهی انسان‌ها دانست و ادامه داد: خاصیت دعاها این است که به زندگی انسان جهت می‌دهد.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه خواسته یا درخواست آن چیزی است که برای ما مهم است، اضافه کرد: زندگی همواره بر اساس خواسته‌های مهم ما شکل می‌گیرد. به طور مثال اگر کسی طالب ساختن مسکن باشد همه فکر او برای تحقق این هدف خواهد بود. در نتیجه اقدامات هر کس در راستای همان خواسته است.

دولابی با بیان اینکه دعاها خاصیت‌شان این است که به ما یاد می‌دهد که چگونه زندگی کنیم و چه چیز برای‌مان مهم باشد، یادآور شد: وقتی امیرالمومنین (ع) در مناجات خود می‌فرماید: «خدایا کاری کن که سخنم بوی تو را بدهد»، یعنی اینکه ای بنده، این خواسته برایت اولویت باشد، به دنبال تقرب الهی باش، اگر چه خواسته‌های دنیوی در جایگاه خودش ضروری است ولی باید مقصد ما در این جهات یعنی تقرب الهی باشد.

وی با تاکید بر اینکه باید در شگفتی‌ها و آیات الهی تامل و تدبیر کنیم، ابراز کرد: یک معلم اگر محبت خدا را مقصد قرار دهد تدریس‌اش نیز رنگ و بوی خدا را پیدا می‌کند.

نماینده مردم استان زنجان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به توحید مفضل امام صادق (ع) که درباره اسرار آفرینش است، تاکید کرد: معلمان و مدرسان در تدریس خود از توحید و شناخت شگفتی‌های آفرینش که در تمام اطراف خود شاهد آن هستیم، صحبت کنند. هر کس که به شناخت از شگفتی‌های عالم برسد، عمل و زبانش رنگ و بوی خدایی خواهد داشت.

دولابی با تاکید بر ساماندهی و حرکت زندگی به سوی مقصد الهی، بیان کرد: روایتی است که خداوند در شب‌های جمعه در کربلا هبوط می‌کند، این به آن مفهوم است که خدا توجه ویژه‌ای در این شب به زائران امام حسین (ع) دارد. در این ایام ویژه که شب دعا و شب توجه است، خداوند متعال نگاه رئوفانه‌ای به بندگانش دارد.

این کارشناس دینی با اشاره به فضلیت زیارت عاشورا و ۱۰ دعای منتخب از این زیارت، بر حرکت در این مسیر تاکید و ابراز کرد: «اَللّهُمَّ اجْعَلْ مَحْیایَ مَحْیا مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ مَماتی مَماتَ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ»، یعنی پروردگارا مرا به آیین محمد و آل اطهارش زنده بدار و رحلتم را به آن آیین بمیران؛ این باید خواسته ما باشد.

دولابی با بیان اینکه شهید سردار حاج قاسم سلیمانی، ائمه را الگوی خود در زندگی قرار داده و همواره زندگی پاک همانند شهدا داشت، افزود: امام حسین (ع) در لحظه‌های آخر با خداوند راز و نیاز می‌کرد و می‌فرمود که خداوندا راضی‌ام به رضای تو و در این بلا و امتحان صبر می‌کنم؛ می‌بینید همان طور که زندگی می‌کنیم، خواهیم مُرد، نمی‌شود که انتظار داشت بعد از این همه دروغ، افترا، توهین و ... انتظار پایان حسینی داشته باشیم‌.

وی با اشاره به تقرب الهی امام حسین (ع)، ابراز کرد: حضرت قاسم (ع) آن دلربایی، منش و رفتار پاک امام حسین (ع) را درک کرده بود، در میدان اشعاری خواند که رعشه بر تن دشمنان انداخت، خود را حافظ عمویش خواند اما دشمن ملعون از جنگ تک به تک می‌ترسید و با لشکری به سمت آن حضرت هجوم آورد و ایشان را به شهادت که آرزوی قلبی‌اش بود، رساند.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه امام حسین (ع) در دل‌ها رسوخ کرده است، خاطرنشان کرد: خُزیمه کوفی، در شبانگاه سوم محرم برای مذاکره از طرف عمر بن سعد به اردوگاه امام حسین (ع) آمد اما دید امام حسین (ع) جذب منش و رفتار و دل‌ربایی آن حضرت شد، با جدا شدن از سپاه کوفه به اباعبدالله (ع) پیوست و در حمله اول به شهادت رسید.

کد خبر 5556467

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha