مسعود ویژه در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه رویکرد فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان بر پایه دو رویکرد کلی بنا شده است؛ تشریح کرد: یکی از این رویکردها که وزارت ارشاد در نظر گرفته بر مبنای سیاستهای کلی دولت سیزدهم است و ما موظفیم انتظاراتی که از ما دارند و دستورالعملهایی که مورد نظر است، پیگیری کنیم.
وی افزود: رویکرد دوم به لحاظ بومی بودن استان همدان بر مبنای سند مهندسی فرهنگی است که از حدود یک سال پیش شروع و در مراحل پایانی آن قرار داریم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان بیان کرد: این سند بعد از رونمایی و تأیید به دستگاههای دولتی ابلاغ خواهد شد و ما موظفیم که آنها را پیگیری و بر آن اساس آن پیش برویم.
ویژه با بیان اینکه این سیاستها برای همه موضوعات به نوعی در نظر گرفته شده است؛ اضافه کرد: این سیاستها در خصوص موسیقی، لباس و بسیاری از موضوعات فرهنگی و هنری است و باید بر اساس این سند قدم برداریم.
وی در ادامه صحبتهای خود با بیان اینکه صحبت از جنگ فرهنگی است و یکی از این عرصهها عرصه هنر و بهخصوص هنر موسیقی است؛ اضافه کرد: در این سالهای اخیر شاهد رشد موسیقیهای غیرمتعارف چون موسیقیهای شیطانپرستی و گروههای موسیقی زیرزمینی هستیم که علاوه بر اهداف ضدفرهنگی، بسیاری از اینها حتی اهداف سیاسی هم دارند.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه ما زمانی میتوانیم با این موسیقیها مقابله کنیم که متکی بر داشتههای فرهنگی خود ایران و استان باشیم؛ از موسیقی سنتی نام برد و افزود: باید از موسیقی سنتی خود حمایت کنیم و گروههای موسیقی سنتی را تشویق کنیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان ادامه داد: باید گروههای سنتی بومی استان و آموزشگاههای موسیقی که در این زمینه فعالیت میکنند را مورد تشویق قرار دهیم ولی متأسفانه در سالهای مختلف ذائقه موسیقایی مردم به دلیل عدم نظارت یا سهلانگاری تغییر کرده است؛ به نوعی که برخی از این موسیقیهای پاپی که امروزه رواج پیدا میکند، متأسفانه از لحاظ سبک موسیقی و چه به لحاظ اشعاری که استفاده میشود، بسیار پایین و سخیف است.
ویژه در ادامه این موضوع تشریح کرد: وزارت ارشاد در بعضی زمانها نظارتهای خوبی بر این موضوع داشته ولی در بعضی زمانها و در دولتهای مختلف نظارت مناسبی بر این موضوع وجود نداشته است. در هر صورت همهی اینها دست به دست هم داده و ذائقه موسیقایی مردم از سمت سنتی به برخی از این موسیقیها گرایش پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه باید با برنامهریزی مفصل، ذائقه موسیقایی مردم را به سمت آن موسیقی متعالی که برگرفته از فرهنگ غنی ما است، تغییر دهیم و این زمانبر است؛ خاطرنشان کرد: خوشبختانه ما در سالهای اخیر رویشی در عرصه سرود داشتهایم و سابقه هنر سرود ما چه قبل از انقلاب و چه با انقلاب اسلامی با فرهنگ ما آمیخته شده است.
این مسئول یادآور شد: بسیاری از آثار انقلابی و ارزشی که ما در ابتدای انقلاب و حتی در طول دفاع مقدس داشتهایم که همه ما خاطرات خوبی از آنها داریم، از سرودههای انقلابی است که به جا مانده است.
ویژه با بیان اینکه در مقاطعی، مسئولین فرهنگی و هنری کشور از این موضوع غفلت کردند که خوشبختانه در سالهای اخیر به این مسائل بیشتر توجه شده و کارهای بسیار ماندگار و فاخری تولید شده است؛ اضافه کرد: سرود «سلام فرمانده» که چندی پیش یک موج فرهنگی را در سطح کشور و حتی برخی از کشورها ایجاد کرده، ماحصل حرکتی است که در این زمینه شکل گرفته است.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان خاطرنشان کرد: در اختتامیه جشنواره سرودی که در تهران برگزار شد، رهبر انقلاب اسلامی پیامی خطاب به این جشنواره دادند که بسیار قابل تأمّل است. رهبر انقلاب اسلامی گروههای سرود را بسیار تشویق کردند و فرمودند که «خود این برای ما یک کد فرهنگی است که در این زمینه باید بیشتر وارد عمل شویم.»
وی ادامه داد: در بخشهایی از استان همدان موسیقی عاشیقی وجود دارد که در یکی، دو سال اخیر جشنوارهای برای حمایت از موسیقی محلی برگزار شده است.
ویژه خاطرنشان کرد: با یک برنامهریزی مدوّن و حمایت از این داشتههای خود، میتوانیم زمینه و ذائقه موسیقایی مردم از سمت موسیقیهای غیرمتعارف به سمت موسیقیهای فاخر و تأثیرگذار سوق داده دهیم.
نظر شما