۱۵ مرداد ۱۴۰۱، ۱۲:۵۳

معاون هواشناسی اصفهان در گفتگو با مهر؛

هفته‌ای بارانی در انتظار غرب و جنوب اصفهان است/احتمال وقوع سیلاب

هفته‌ای بارانی در انتظار غرب و جنوب اصفهان است/احتمال وقوع سیلاب

اصفهان- معاون توسعه و پیش بینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان گفت: بارش‌های همرفتی، رگبار و رعد و برق از امروز شنبه تا پایان هفته در مناطق کوهستانی غرب و جنوب استان اصفهان آغاز می شود.

نوید حاجی بابایی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: از امروز شنبه تا پایان هفته جاری، ناپایداری‌های همرفتی، بارش‌های رگباری و رعد و برق را در مناطق غرب و جنوب استان اصفهان به ویژه نواحی همجوار با استان‌های چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه بارش‌های رگباری همراه با رعد و برق در این مناطق در ساعات بعد از ظهر و اوایل شب می‌بارد، خاطرنشان کرد: عمده این بارش‌ها در ارتفاعات و نواحی کوهستانی، مسیل‌ها و کنار رودخانه‌های فصلی غرب و جنوب استان اصفهان خواهد بود که از امشب تا پایان هفته محقق خواهد شد.

معاون توسعه و پیش بینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان با اشاره به اینکه شدت بارش‌های پیش رو در مقایسه با جریان‌های مونسونی ضعیف‌تر و کمتر خواهد بود، ادامه داد: این بارش‌های همرفتی در نواحی کوهستانی و به صورت نقطه‌ای رخ می‌دهد و وقوع سیلاب‌های محلی و لحظه‌ای محتمل است.

بارش‌های تابستانی ذاتاً خشن هستند

حاجی بابایی با بیان اینکه در مناطق شهری و مسکونی بارش سنگین انتظار نمی‌رود، درخصوص ماهیت و ویژگی بارش‌های همرفتی، توضیح داد: ناپایداری‌های همرفتی به موقعیت مکانی و منطقه‌ای بستگی دارند که در مناطق مرتفع رخ می‌دهند و شرایط برای رشد ابرهای کومولوسی ضخیم و با ارتفاع بالا فراهم است و خصلت این بارش‌ها، وقوع رگبار و رعد و برق در مدت زمان کوتاه است که به جاری شدن روان آب زیاد منجر می‌شود.

وی ابراز داشت: بارش‌های فصل تابستان ذاتاً خشن هستند؛ به بیان دیگر با روان آب و سیلاب همراه هستند که مناطق و نواحی مرتفع را درگیر می‌کنند.

معاون توسعه و پیش بینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان توصیه کرد: مردم از توقف و اتراق در حاشیه مسیل‌ها، رودخانه‌ها و عشایر جنوب و غرب استان از رفتن به مناطق کوهستانی و چرای دام در ساعات بعد از ظهر و عصر بپرهیزند ضمن اینکه احتمال اختلال در مسیرهای کوهستانی و محورهای مواصلاتی اصفهان به استان‌های چهار محال بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد طی هفته پیش رو با توجه به بارش‌ها به ویژه در ساعات شب وجود دارد.
وی با بیان اینکه بارش‌های رگباری تابستانی با خسارت همراه است، اظهار داشت: باید توجه داشت که این بارش‌ها گسترده و یکنواخت نیست و به صورت نقطه‌ای می بارد و یک منطقه را تحت تأثیر قرار می‌دهد؛ از این رو می‌توان گفت که بر همه سرشاخه‌های منابع آبی استان تأثیر به سزایی نخواهد داشت.

معاون توسعه و پیش بینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان خاطرنشان کرد: اکنون فصل بارشی استان نیست و تقریباً ۲ درصد از مجموع بارش‌های استان در طول یک سال آبی به فصل تابستان اختصاص دارد، فصلی که بارش‌های آن با بی نظمی همراه است.

حاجی بابایی با بیان اینکه بارش‌های تابستانی اثر بارش‌های زمستانی را بر منابع آبی ندارد، اظهار داشت: بیشترین بارش طی فعالیت سامانه مونسونی در استان اصفهان در مراوند شهرستان میمه با ۱۳۳ میلیمتر و پس از آن کمران و مصیر فریدونشهر با بیش از ۶۰ میلیمتر بود و می‌توان شهرستان‌های کوهستانی و کوهپایه‌های استان بارش خوبی دریافت کردند که حداقل در ۲۰ سال اخیر بی سابقه بود.‌

استان اصفهان همچنان ۲۳ درصد کاهش بارندگی دارد

وی میانگین بارش‌ها در کوهرنگ سرشاخه اصلی حوضه زاینده رود را از ابتدای سال آبی (مهر ۱۴۰۰) تاکنون یک هزار و ۲۵۸ میلیمتر اعلام کرد و افزود: بارش‌های امسال در کوهرنگ در مقایسه با سال گذشته حدود ۵۰ درصد افزایش و در مقایسه با بلند مدت پنج درصد کاهش دارد.

معاون توسعه و پیش بینی اداره کل هواشناسی استان اصفهان ادامه داد: میانگین بارشی استان اصفهان از ابتدای سال آبی تاکنون ۱۲۲ میلی‌متر بوده است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۱۰ درصد افزایش و نسبت به بلند مدت ۲۳ درصد کاهش نشان می‌دهد.

حاجی بابایی خاطرنشان کرد: وضعیت بارشی استان در سال جاری با سال گذشته تفاوت چندانی ندارد ولی بهتر شده هر چند که استان در مقایسه با بلند مدت به لحاظ بارشی وضعیت مناسبی ندارد.

به گفته وی، دمای استان کمابیش تا پایان مرداد ماه سال جاری یک تا دو درجه فراتر از نرمال در مناطق غرب، جنوب و مرکز استان خواهد بود.

کد خبر 5557234

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha