۱۷ مرداد ۱۴۰۱، ۱۹:۳۷

گزارش مهر از عاشورای حسینی در قم؛

شهر کریمه اهل‌بیت(س) سوگوار روز واقعه/ اقامه نماز ظهر عاشورا

شهر کریمه اهل‌بیت(س) سوگوار روز واقعه/ اقامه نماز ظهر عاشورا

قم - همزمان با عاشورای حسینی و شهادت حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و یاران باوفایش شهر کریمه اهل‌بیت(س) غرق در عزای عظمای واقعه کربلا است.

خبرگزاری مهر؛ گروه استان‌ها - مهدی بخشی سورکی: روز واقعه فرا رسید، همان روزی که بزرگترین مصیبت عالم در آن به وقوع پیوست، همان روزی که ۳۰ هزار نفر از سپاه کفر، خاندان سیدالشهدا (ع) را محاصره کردند در سرزمین بلا.

چه روز غم بار و سوزناکی است عاشورا، مگر می‌شود قلبی را یافت که در مصیبت اباعبدالله الحسین (ع) در این روز آرام باشد و بی اضطراب.

سلام بر کربلا و عاشورا، سلام بر کسی که خداوند شفا را در خاک او قرار داده است و دعا زیر قبه و بارگاهش به اجابت می‌رسید.

ای رحمت الله الواسعه، ای پنجمین نفر از اصحاب کساء، ای ساکن کربلا، امروز تمام فرشتگان در مصیبتت چشمانی اشک آلود دارند؛ بر آن خون‌های جاری شده در دشت تف دیده کربلا، بر آن سرهایی که بر بالای نی نشستند و بر آن بدن‌های قطعه قطعه شده.

امروز عاشورا است؛ همان سالگرد دهمین روز از ماه محرم سال ۶۱ هجری که خون مظلوم ترین فرد هستی به زمین ریخته شده، همان مدافع بی یاور که به فرموده امام زمان (عج) سرش را در ملأ عام از بدن جدا کردند و بر نیزه زدند و محاصن مبارکش با خون خضاب شد.

در روز عاشورا مردم عزادار و هیئت‌های مذهبی از نقاط مختلف شهر مقدس قم همان ساعات ابتدایی خود را به حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) رساندند و به یاد شهید دشت کربلا بر سر و سینه زدند و اشک ماتم ریختند و مصیبت این روز غمبار را به ساحت بانوی کرامت تسلیت گفتند.

شهر کریمه اهل‌بیت(س) سوگوار روز واقعه/ اقامه نماز ظهر عاشورا

پارچه نوشته همیشگی وای حسین کشته شد نیز در ایوان آینه صحن امام رضا (ع) حرم مطهر بانوی کراکت نصب شد و حوض این صحن نیز به رنگ خون در آمد و پرچم سرخ رنگ بر فراز گنبد حرم مطهر حضرت معصومه (س) بر افراشته شد.

جای جای حرم مطهر بانوی کرامت در روز عاشورای حسینی میزبان عزاداران سیدالشهدا (ع) بود و آیت الله سعیدی تولیت حرم مطهر نیز به رسم همیشگی در ایوان آئینه حرم مستقر شدند و به هیئت‌های عزاداری خوش آمد گفتند.

هیئت رزمندگان اسلام قم با جمعیت چندین هزار نفری و هیئت عزاداری چهل اختران قم نیز که از بزرگترین و با قدمت ترین هیئت‌های مذهبی قم به شمار می‌رود در روز عاشورای حسینی دسته عزاداری به راه انداختند.

دسته‌های عزادار سینه‌زن و زنجیرزن، همزمان با طنین‌انداز شدن نوای ملکوتی اذان ظهر عاشورا، با متوقف کردن حرکت خود، نماز جماعت ظهر و عصر را در صفوفی به هم فشرده در صحن‌های مختلف حرم مطهر اقامه کردند و بعد از پایان نماز ظهر عاشورا حرکت هیئت‌های مذهبی از سر گرفته شد.

نماز ظهر عاشورای حسینی علاوه بر شبستان امام خمینی (ره) و صحن‌های اصلی حرم مطهر، در میدان آستانه و اطراف خیابان ارم نیز اقامه شد.

شهر کریمه اهل‌بیت(س) سوگوار روز واقعه/ اقامه نماز ظهر عاشورا

هیئت‌های عزاداری شهرهای مختلف کشور نیز در این روز با حرکت به سمت حرم مطهر بانوی کرامت عزاداری کردند و در این میان شیعیان کشورهای دیگر از جمله کشورهای آفریقایی، عراق، افغانستان، پاکستان، بحرین و برخی دیگر از کشورها نیز در قالب دسته‌های سینه زنی و زنجیر زنی در این روز به عزاداری پرداختند.

بسیاری از کودکان و نوجوانان نیز همراه با خانواده‌هایشان در مراسم عزاداری روز عاشورای حسینی شرکت کردند.

دسته‌های عزاداری از صبح روز عاشورا با حضور در صحن جامع امام مهدی (ع) مسجد مقدس جمکران مصیبت عظمای عاشورا را به ساحت قطب عالم امکان امام زمان (عج) تسلیت عرض کرده و بر سر و سینه زدند.

نماز جماعت ظهر عاشورا با حضور عاشقان و منتظران امام زمان (عج) به امامت آیت الله مرتضی مقتدایی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در مسجد مقدس جمکران اقامه شد.

آئین سنتی گل مالی لرستانی‌های مقیم قم نیز صبح روز عاشورای حسینی در امامزاده شاه جمال قم برگزار شد و این عزاداران به سمت حرم مطهر حرکت کردند و نوحه‌های محلی را زمزمه کرده و بر سر و سینه زدند.

صدها نفر از عاشقان قمر بنی هاشم (ع) در تأسی به آن حضرت، لباس سقایی بر تن کردند و با حضور در بین دسته‌های عزاداری به تشنه کامان آب می‌رسانند و قرار است دسته سقاها نیز در شب شام غریبان از مسجد امام حسن عسکری (ع) به سمت حرم مطهر حرکت کنند.

شهر کریمه اهل‌بیت(س) سوگوار روز واقعه/ اقامه نماز ظهر عاشورا

از صبح روز عاشورای حسینی نیز مجالس عزاداری در دفاتر بیوت مراجع معظم تقلید و همچنین دفتر مقام معظم رهبری در قم برپا بود و خطبا و مداحان اهل‌بیت عصمت و طهارت (ع) به سخنرانی و نوحه سرایی پرداخته و اقشار مختلف مردم حاضر در این مجالس در سوگ مصیبت خاندان اهل‌بیت (ع) اشک ماتم ریختند.

آئین مقتل خوانی نیز ظهر روز عاشورای حسینی در حرم مطهر، مسجد مقدس جمکران و همچنین برخی از مساجد و حسینیه‌ها برگزار شد و سوگواران به یاد مصیبت‌ها و وقایع دلخراش روز عاشورای حسینی اشک ریختند و بر سر و سینه زدند.

ایستگاه‌های صلواتی بسیاری در اطراف حرم مطهر بانوی کرامت و نقاط مختلف شهر مقدس قم برپا شده و خادمان حسینی از عزاداران سیدالشهدا (ع) پذیرایی می‌کنند.

بعد از اقامه نماز ظهر و عصر نیز مراسم نمادین آتش زدن خیام حسینی در ابتدای بلوار پیامبر اعظم قم برگزار شد.

این مراسم که همه ساله از سوی کربلایی‌های مقیم قم برگزار می‌شود، تعزیه خوانان خیمه‌ها و چادرهایی را از صبح عاشورا به یاد خیمه‌ها کاروان امام حسین (ع) برپا می‌کنند.

شهر کریمه اهل‌بیت(س) سوگوار روز واقعه/ اقامه نماز ظهر عاشورا

این چادرها و خیمه‌ها پس از برگزاری نماز ظهر عاشورا و شهادت اباعبدالله (ع) و یاران با وفایش و اسیر شدن زنان و کودکان کاروان امام حسین (ع) به صورت نمادین توسط یزیدیان به آتش کشیده شد.

دسته عزاداری طوریج نیز بعد از آتش سوزی خیام حسینی به یاد این دسته عزاداری در روز عاشورا در کربلای معلی به سر زنان خود را به حرم حضرت معصومه (س) رساندند و به عزاداری مشعول شدند.

دسته‌های عزاداری امشب نیز خود را برای برگزاری مراسم شام غریبان آماده خواهند کرد تا آغاز اسارت خاندان اهل‌بیت (ع) و حرکتشان به سمت کوفه و شام را به محضر کریمه اهل‌بیت (ع) تسلیت گویند.

برخی از هیئت‌های دیگر سطح شهر نیز مراسم شام غریبان امام حسین (ع) را با حرکت به سمت گلزار شهدای علی بن جعفر (ع) برگزار خواهند کرد.

کد خبر 5558717

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha