خبرگزاری مهر - گروه بین الملل: اشغالگران صهیونیست به تازگی ساخت دیوار بتنی عظیم به طول ۴۵ کیلومتر و ارتفاع ۹ متر را در اطراف منطقه سالم در نزدیکی شهر جنین در شمال کرانه باختری آغاز کردند و قرار است با تجهیزات و تکنولوژیهای مدرن از آن حفاظت کنند. رژیم صهیونیستی ادعا میکند که این دیوار یک مانع امنیتی برای جلوگیری از ورود فلسطینیان به این رژیم است، اما واقعیت چیز دیگری است.
با این دیوار، بقیه اراضی سالم - که یکی از بزرگترین اردوگاههای رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی سال ۱۹۴۸ در آن در حال ساخت است- به دهها منطقه و روستای فلسطینی میپیوندد که ارتش رژیم اشغالگر قدس آنها را از محیط اطراف خود در کرانه باختری رود اردن جدا کرده و با سیاستهای اخراج و آوارگی، معیشت ساکنان این مناطق را در تنگنا قرار میدهد.
دیوار آپارتاید و روستاهای منزوی شده
نهادهای فلسطینی ۱۹۰ روستا، شهرک و مرکز جمعیتی را شناسایی کرده اند که تحت تأثیر دیوار آپارتاید رژیم صهیونیستی و گسترش شهرک سازی های آن قرار گرفته و از سرزمینهای کرانه باختری جدا شده اند. از میان آنها میتوان به ۴۰ روستا که به «روستاهای درز» معروف هستند اشاره کرد.
مساحت سرزمینهایی که رژیم صهیونیستی با ساخت دیوار آپارتاید آنها را از کرانه باختری جدا کرده به ۵۶۰۰۰۰ دونم (یک دونم = هزار متر مربع) معادل ۲۲ درصد مساحت فلسطین تاریخی تخمین زده میشود.
در ژوئن ۲۰۰۲، رژیم صهیونیستی شروع به ساخت یک دیوار نژادپرستانه کرد، این دیوار از شمال کرانه باختری تا جنوب آن امتداد دارد و تاکنون حدود ۴۴۳ کیلومتر مربع از این دیوار که بیش از ۷۱۵ کیلومتر طول دارد، ساخته شده است. عرض این دیوار در برخی نواحی باریک تا ۶۰ متر و در برخی نواحی دیگر تا ۱۵۰ متر گسترش مییابد و ارتفاع آن به ۹ متر میرسد. همچنین در برخی مناطق، این دیوار به شکل حصار سیم خاردار الکترونیکی است جنبش جهاد اسلامی فلسطین امروز سه شنبه اعلام کرد که اشغالگران صهیونیست همچنان به جنایات خود علیه ملت ما ادامه میدهند و مرتکب حماقت جدیدی در نابلس در کرانه باختری شده اند..
رژیم صهیونیستی دیوار را در اطراف شهرها و روستاها گسترش داده است. طول این دیوار در اطراف اورشلیم و حومه آن ۹۶ کیلومتر، در الخلیل ۶۴، بیت لحم ۲۵، رام الله حدود ۹، سلفیت ۲۷، و در قلقیلیا، تولکرم و جنین به حدود ۵۸ کیلومتر امتداد دارد.
در اریحا، در جنوب شرقی کرانه باختری، اشغالگران دیوار را نساختند، اما این شهر را با شبکه ای عمیق از جادههای فرعی که برای شهرک نشینان صهیونیستی ساخته اند، منزوی و آن را از کرانه باختری جدا کرده اند. رژیم اشغالگر قدس همچنین ۱۴۰ کیلومتر مربع از آبهای سرزمینی دریای مرده را مصادره کرد و ۱۶۰ کیلومتر از مرز فلسطین با اردن را تحت کنترل خود در آورده است.
این اعداد، به گفته قاسم عوض، کارشناس شهرک سازی (وابسته به تشکیلات خودگردان) منعکس کننده پروژه شهرک سازی رژیم صهیونیستی در کرانه باختری و اورشلیم است که براساس جداسازی استانها، شهرها و روستاهای کرانه باختری از یکدیگر است.
روستاهای فلسطینی که به زندان تبدیل شده اند
در غرب شهر جنین، مردم روستای «ظهرالمالح» با درد و رنج ناشی از دیوار و شهرک سازی رژیم صهیونیستی زندگی میکنند.همچنین این آبادی پس از مصادره یک سوم زمینهای آن توسط رژیم غاصب، در انتظار سختترین روزهای خود است.
این روستا توسط ۴ شهرک صهیونیستی احاطه شده است که حدود ۳۰۰۰ شهرک نشین در آن زندگی میکنند که شامل «شاکید، حنانیت، ریحان و تل منشی» هستند، علاوه بر آن اردوگاهی برای ارتش اشغالگر و مدرسهای برای شهرک نشینان در اطراف این روستا احداث شده است.
همچنین در اطراف روستای «ظهر المالح»، نیروهای اشغالگر ایستهای بازرسی نظامی خود مانند پاسگاههای «توره» و «برطعه» را مستقر کرده اند که محاصره روستا را افزایش داده است. اهالی این روستا برای ورود و خروج خود از روستا ضمن کسب مجوز باید زمان خود را از ۷ صبح تا ۹ شب تنظیم کنند.
اهالی روستای ظهر المالح به سختی از خدمات اولیه مانند آب و برق بهره مند میشوند واین روستا تا همین سه سال پیش فاقد مدرسه بود.
عمر الخطیب، یکی از مقامات سابق شورای روستای ظهر المالح، میگوید که اهالی این روستا نه تنها از ابتداییترین حقوق انسانی شأن محروم هستند بلکه روزانه باید مالیات حضور خود در این سرزمین را به رژیم صهیونیستی بپردازند.
این روستا حتی در تأمین مایحتاج روزانه خود مانند غذا و سبزیجات با محدودیت روبه رو است. آنها حق ندارند صندوق کامل سبزیجات و میوه وارد کنند و خرید آنها باید در حد چند کیلوگرم باشد و حتی در حمل و نقل لوازم خانگی خود مانند یخچال و … نیاز به هماهنگی قبلی با نیروهای امنیتی رژیم صهیونیستی دارند، و این ممکن است یک ماه تمام طول بکشد.
همه این اقدامات باعث شده تا دهها نفر از ساکنان روستای ظهر المالح از این روستا مهاجرت کنند، به طوری که در سالهای اخیر بیش از ۴۰ خانوار به ساخت و ساز خارج از روستا روی آورده اند. رژیم اشغالگر قدس نه تنها «روستاهای درز» را از کرانه باختری جدا کرده بلکه بقای آنها را نیز تهدید میکند.
این رژیم به دنبال تبدیل کرانه باختری به یک پادگان نظامی و گروهی از محلههای یهودی نشین است که از نظر جغرافیایی متصل بهم نیستند و از طریق شبکه ای از تونلها و پلهایی که کاملاً تحت کنترل آن هستند به هم وصل میشوند.
همانند روستای ظهر المالح، روستاهای فلسطینی دیگری همچون «عرب ابوفرده» و «عرب الرماضین» در نزدیکی شهر قلقیلیه در شمال کرانه باختری نیز وجود دارند که توسط دیوارهای رژیم صهیونیستی جدا شده و با خطر مصادره سرزمینهای خود و الحاق آنها به شهرک صهیونیستی نشین «الفیه منشیه» مواجه هستند. زمین این روستاها معادل همان منطقه قلقیلیه است که بیش از ۶۰ هزار فلسطینی در آن زندگی میکنند.
در جنوب نیز، ۱۷ روستای اطراف بیت المقدس همین مشکل را دارند و با جداسازی آنها توسط دیوار نژادپرستی، در خطر مصادره توسط رژیم صهیونیستی قرار دارند. روستاهایی که حدود ۷۰ هزار فلسطینی را در خود جای داده که تحت فشار نیروهای امنیتی رژیم اشغالگر قدس هستند.
نظر شما