به گزارش خبرنگار مهر، محسن ضیایی روز چهارشنبه در نشست خبری با اشاره به اینکه پیش از آزادسازی آرد نانواییهای فانتزی، چهار هزار و ۷۰۰ واحد نانوایی در استان اصفهان فعالیت میکردند، اظهار داشت: پس از آزادسازی آرد واحدهای نان فانتزی حدود ۲۴۰ واحد نانوایی از آمار اداره کل غله خارج شدند و اکنون کمتر از چهار هزار و ۳۰۰ واحد نانوایی سنتی در استان آرد دولتی دریافت میکنند.
وی با تاکید بر اینکه قیمت انواع نان سنتی به هیچ وجه نباید یک ریال نسبت به شهریور سال ۱۴۰۰ برای مردم افزایش یابد، افزود: دولت با وجود افزایش نرخ نان، مابه تفاوت آن را به نانوا پرداخت میکند که این امر مستلزم نصب دستگاههای کارتخوان هوشمند در نانواییهاست.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان اصفهان با اشاره به اینکه متولی دستگاههای کارتخوان بانک سپه است و استانداری مدیریت طرح و راهبری آن را بر عهده دارد، خاطرنشان کرد: تا امروز بالای ۹۲ درصد نانواییهای واجد شرایط استان به دستگاه کارتخوان هوشمند مجهز شدند.
ضیایی با بیان اینکه دولت مصمم است هر واحد نانوایی که آرد دولتی میگیرد به دستگاه کارتخوان مجهز شود، تصریح کرد: کمتر از یک ماه آینده باید در همه نانواییهای استان دستگاه پُز (کارتخوان) هوشمند فعال باشد.
وی افزود: دولت مابه تفاوت اختلاف قیمت نان را با نصب این دستگاههای کارتخوان، شبانه به حساب نانوایان پرداخت میکند.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان اصفهان با اشاره به اینکه این دستگاههای کارتخوان هوشمند مدیریت بالایی دارند، اظهار داشت: ادارات غله، جهادکشاورزی، امور مالیاتی و … بر فعالیت نانواییها در این سیستم نظارت میکنند و نصب و فعال شدن این کارتخوانها نشان میدهد کدام نانوایی در روز چه تعداد کیسه آرد نان میپزد و چه تعداد در روز تراکنش دارد و معادل آن هر شب وجه نقد به حساب نانوا واریز میشود.
پخت نان رقابتی میشود
ضیایی به رقابتی شدن فعالیت نانواییهای استان در آینده به دنبال اجرای این طرح خبر داد و گفت: با هوشمند سازی یارانه نان، سهمیه بندی آرد دیگر مفهومی ندارد زیرا هر نانوایی که کیفیت کار داشته باشد و مردم بیشتر استقبال کردند آرد دولتی بیشتری دریافت میکند.
وی ادامه داد: عملکرد رقابتی نانواییها و مشتری مداری و در نتیجه بهینه مصرف کردن نان از جمله اهداف طرح هوشمند سازی یارانه نان است.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان اصفهان با بیان اینکه اداره غله آمار دقیقی از نانواییهای آزاد پز استان ندارد، اضافه کرد: آزاد پزی در استان اصفهان بیشتر رواج دارد و بی تردید زمانیکه آرد دولتی هدفمند شود مبنایی برای کار آنها نیز تعریف خواهد شد.
ضیایی با اشاره به تجهیز نانواییها به QR کد، خاطرنشان کرد: با اجرای طرح هوشمند سازی یارانه نان، مصرف کنندگان هم رصد میشوند اما در حال حاضر هیچ محدودیتی برای هیچ کسی حتی اتباع برای خرید با کارتهای بانکی وجود ندارد و برای هر تراکنشی ۹۹ قرص نان تعیین شده که مردم با هر کارت بانکی میتوانند خرید کنند.
وی با بیان اینکه اداره غله استان ماهانه حدود ۳۳ هزار تن آرد توزیع میکند، به وضعیت ذخایر و خرید گندم استان در سال جاری اشاره کرد و گفت: امسال دولت نرخ خرید تضمینی ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان را برای گندم تعیین کرد که ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان نرخ اصلی و یک هزار تومان پاداش برای کشاورزانی که گندم خود را به دولت میفروشند.
۹۰ درصد مطالبات گندمکاران پرداخت شد
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان اصفهان با بیان اینکه از اواخر اردیبهشت ماه تا امروز ۵۷ هزار تن گندم از کشاورزان استان تحویل گرفته است، خاطرنشان کرد: تاکنون بالای ۱۰۰ درصد نسبت به کل خرید سال گذشته در استان گندم خریداری شده و پیش بینی میکنیم تا پایان شهریور این آمار نسبت به سال گذشته به ۲۰۰ درصد برسد.
ضیایی، مبلغ خرید گندم از کشاورزان استان را ۶۵۵ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: این مبلغ نزدیک به ۹۰ درصد به کشاورزان پرداخت شده و ۱۰ درصد مابقی مطالبات کشاورزان نیز بزودی پرداخت خواهد شد.
وی با بیان اینکه مابقی گندم مورد نیاز استان نیز از منشأ خارجی و نیز استانهای گندم خیز کشور مانند خوزستان تأمین میشود، ابراز داشت: استان اصفهان برای مصرف نان در طول سال ۵۰۰ هزار تن گندم و برای صنف و صنعت ۳۰۹ هزار تن (در مجموع حدود ۸۰۰ هزار تن) نیاز دارد.
استان اصفهان ۸۰۰ هزار تن ظرفیت ذخیرهسازی گندم دارد
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان اصفهان افزود: در این راستا ۸۰۰ هزار تن ظرفیت ذخیره سازی داریم که معادل نزدیک به ۱۵۰ هزار تن در سیلوهای دولتی اصفهان و کاشان و مابقی در کارخانجاتی که سیلو دارند، ذخیره میشود و ا معادل یکسال گندم استان را یکجا میتوانیم ذخیره کنیم.
ضیایی با بیان اینکه این استان ۲۰ کارخانه آرد فعال تولید آرد با ظرفیت اسمی بالای یک و نیم میلیون تن دارد، به آمار کشوری خرید گندم در سال جاری اشاره کرد و افزود: سال گذشته در سراسر کشور ۴.۵ میلیون تن خرید گندم تضمینی داشتیم که امسال تاکنون به مرز ۷ میلیون تن رسیده است.
ضیایی، اعلام بهنگام نرخ جدید خرید تضمینی گندم توسط دولت را یکی از دلایل افزایش سطح زیر کشت و تولید گندم در کشور در سال جاری دانست و خاطر نشان کرد: معادل ۷۰ درصد مصرف گندم کشور در سال جاری تولید داشتیم و و ۳۰ درصد وارداتی از کشورهای دیگر است؛ همچنین طرح آزادسازی آرد صنف و صنعت بر روی بهینه مصرف کردن خیلی تأثیر گذار بوده است.
وی تصریح کرد: جای امیدواری است که به خودکفایی برسیم و آن ۳۰ درصد مابقی را نیز میتوانیم در کشور تأمین کنیم؛ برخی معتقدند گندم محصولی آب بر است اما به اعتقاد من باید کشور برای محصول استراتژیکی که نیاز دارد، اهتمام ویژه داشته باشد.
وضعیت ذخایر برنج، شکر و گندم اصفهان خوب است
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان اصفهان با بیان اینکه دولت برنج وارداتی به اندازه کافی به استانها تزریق کرده است، خاطرنشان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۱۱ هزار تن برنج خارجی و ۱۷ هزار تن شکر سفید در استان اصفهان توزیع شده؛ ما متولی همه بازار نیستیم اما دولت برای تنظیم بازار توزیع کرده است.
ضیایی وضعیت ذخایر برنج و شکر استان را خوب توصیف کرد و گفت: ذخیره گندم استان نیز نسبت به مشابه سال قبل دو برابر است.
وی با بیان اینکه برای سه کارخانه قند اصفهان، نقش جهان و سپاهان در استان اصفهان سعی میکنیم شکر خام از بنادر تأمین کنیم که کارگران بیکار نشوند، ابراز داشت: این سه کارخانه معین ۱۰ استان هستند و هدف ما از تأمین شود خام، اشتغال این کارخانهها و کارگران آنهاست که در طول سال گذشته ۱۰۰ هزار تن شکر خام برای این سه کارخانه خریداری شد در حالی که ۲۰ درصد تولیدات آنها در استان اصفهان استفاده میشود.
مدیرکل غله و خدمات بازرگانی استان اصفهان اضافه کرد: در ایام محرم امسال تاکنون ۳۲۰۰ تن برنج و ۱۹۰۰ تن شکر توزیع شد و تا پایان ماه صفر ادامه خواهد داشت.
نظر شما