۳۰ مرداد ۱۴۰۱، ۱۱:۲۷

گزارش از ۶سال وعده مسئولان؛

«کلانتری» مطالبه کلاته‌های شرقی میامی/ مردم کلافه شده‌اند

«کلانتری» مطالبه کلاته‌های شرقی میامی/ مردم کلافه شده‌اند

میامی- اهالی روستاهای کلاته‌های شرقی میامی مطالبه جدی ایجاد پاسگاه پلیس را دارند اما دولت از احداث پاسگاه کنار کشیده و مردم نیز شش سال معطل وعده های مسئولان شهرستانی و استانی مانده‌اند.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - معصومه آموده: فقدان کلانتری در روستا مشکلاتی را برای اهالی روستاهای کلاته‌های شرقی میامی به وجود آورده که از جمله آنها می‌توان به افزایش سرقت‌ها، توزیع مواد مخدر و معتاد کردن جوانان روستا، افزایش دعوا و… اشاره کرد موضوعی که البته اهالی روستا آن را اذعان دارند.

در فاصله ۳۰ کیلومتری از مرکز شهرستان میامی روستاهای کلاته‌های شرقی با جمعیت چهار هزار نفر قرار دارد که از وجود پاسگاه بی‌بهره هستند سال ۹۵ جلسه‌ای با دهیاران و شورای مرکزی روستاهای کلاته‌های شرقی و فرمانده نیروی انتظامی شهرستان میامی صورت گرفت که در آن جلسه محل احداث کلانتری روستای شریف آباد انتخاب شد.

۶ سال دست روی دست گذاشتن

تحقیقات خبرنگار مهر، نشان می‌دهد دلیل انتخاب این روستا، قرار گرفتن روستا در کنار جاده اصلی و داشتن شرایط احداث پاسگاه از نظر اطلاعات، مخابرات، زمین مناسب برای فعالیت‌های کلانتری بود. با گذشت ۶ سال اما اهالی منطقه کلاته‌های شرقی هم چنان با مشکلات عدم وجود پاسگاه دست و پنجه نرم می‌کنند. خبرنگار مهر برای همین راهی روستای شریف‌آباد شد تا از نزدیک مشکلات احداث پاسگاه و فقدان کلانتری را جویا شود.

ابتدا از روحانی مستقر که در همین روستا رشد یافته، خواسته شد تا دهیار و شورای مرکزی و اهالی روستا را با خبرنگار مهر آشنا کند. ارتباط وی با روستاییان در این دو دهه است. دهیار، شورای مرکزی، روحانی تبلیغی روستا و اهالی روستا در مسجد شریف آباد گردهم آمدند تا مشکلات احداث پاسگاه و معضلات نبود پاسگاه را بازگو کنند. حسین نادعلی، دهیار روستا، با انتقاد از نبود پاسگاه در کلاته‌های شرقی و هم چنین دور بودن پاسگاه میامی از این منطقه گفت: در منطقه کلاته‌های شرقی سرقت و توزیع مواد مخدر خیلی زیاد است.

«کلانتری» مطالبه کلاته‌های شرقی میامی/ مردم کلافه شده‌اند

سرقت زیاد شده است

از طرفی دیگری اسماعیل نوری، دهیار بازنشسته و ساکن روستا، نیز با تأیید حرف‌های دهیار، اعلام می‌کند: زمان فصل برداشت پسته‌ها که فرا می‌رسد، به دلیل اینکه تعداد دزدان در منطقه زیاد است اهالی روستا چاره‌ای ندارند جز اینکه یا خانوادگی سر زمین‌هایشان بروند یا هزینه یک ماه کارگر را پرداخت کند که سر زمین حضور یابد.

وی افزود: کسانی که به بیرون روستا و مزارع و باغ‌ها می‌روند، روستا خالی از جمعیت می‌شود و دام‌ها وسایلی که روستا وجود دارد دزدیده می‌شوند چند روز پیش دزد باطری تراکتور را که در جلوی خانه خودم پارک شده بود را دزدیدند. دزدان چرخ ماشین و گاو آهن را سر زمین را می‌دزدند، آنها درب ورودی خانه‌ها را می‌دزدند و به ضایعاتی‌ها می‌فروشند.

معضل مواد مخدر

علی آموده، روحانی تبلیغی روستا، نیز عدم حضور نیروی انتظامی در این منطقه را آسیب جدی روستا دانست و اعلام کرد: سرقت و توزیع مواد مخدر معضلاتی هستند که اهالی روستا با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. سارقین از اهالی خود روستا به شما می‌روند چرا که در روستا شغل وجود ندارد و برای همین فرد به مواد مخدر روی آورده و برای تأمین مواد دست به سرقت می‌زند از سوی دیگر ساکنان روستا به دلیل اینکه امنیتی نمی‌بینند سرمایه خود را در اینجا خرج نکرده و شغلی نیز به وجود نمی‌آید در نتیجه جوانان روستا با وجود اینکه به کشاورزی و دامداری علاقه دارند چاره جز مهاجرت به شهر ندارند.

مشکلات امنیت روستا به اینجا ختم نمی‌شود چرا که اهالی کلاته‌های شرقی وقتی با پاسگاه تماس می‌گیرند پلیس با سه ساعت تأخیر به محل حادثه می‌رسد که این خود بیشتر به نارضایتی روستاییان در زمینه امنیت دامن می‌زند. اسماعیل نوری با انتقاد از تأخیر پلیس میامی در محل حادثه اظهار کرد: هر نوع حادثه‌ای که رخ دهد پلیس میامی با دو تا سه ساعت تأخیر سرصحنه حضور می‌یابد البته فاصله میامی تا اینجا زیاد بوده و کلانتری میامی از کمبود نیرو رنج می‌برد و فقط با دو ماشین گشت زنی می‌کند.

حسین نادعلی، دهیار روستای شریف آباد، با بیان اینکه هم مردم روستا و هم شوراهای روستا در مورد کمبود نیروی میامی به نهادهای مربوطه شکایت کردند، تصریح کرد: شکایت‌ها به جایی نرسید از دادستانی نیز در خواست کمک کردیم اما در جواب گفتند که هر حرفی که نیروی انتظامی شهرستان بزند همان است.

۳۰ درصد احداث کلانتری را اهالی منطقه پرداخت کنند

دهیار روستا از عدم تأمین اعتبار برای پروژه احداث پاسگاه گلایه کرد و با اشاره به تصویب تفاهم نامه نیروی انتظامی که مردم منطقه ابتدا باید ۳۰ در صد پروژه را پرداخت کنند، اظهار داشت: در جلسه سال ۹۵ که احداث پاسگاه مطرح شد، عجم، فرمانده نیروی انتظامی شهرستان میامی اعلام کرد: مردم منطقه ابتدا ۳۰ درصد را پرداخت کند تا دولت برای پروژه احداث اقدام کند هزینه این پروژه به قدری زیاد است که از توان مردم خارج است چرا که در همان روزهای اول نقشه‌ای برای ما ارسال شد که باید ۴۰۰ متر زیر بنای آن تأمین شود علاوه بر آن ما اگر بخواهیم زمین پنج هزار متری که بنیاد مسکن برای این موضوع واگذار کرده دیوارکشی کنیم و ساختمان را بسازیم نیاز به چهار الی پنج هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.

علی نوری، رئیس شورای روستای شریف آباد که در کنار دهیار نشسته بود به موانع موجود بر سر راه احداث پاسگاه اشاره کرد و اظهار کرد: شورای روستا شریف آباد و شورای سایر روستاها بودجه‌ای برای ساخت پاسگاه ندارند یکی از روستاهای همجوار ما که بکران نام دارد با احداث پاسگاه در این روستا مخالفت می‌کند دلیل مخالفت روستا این است که چرا روستای شریف آباد که دارای جمعیت کم است باید صاحب پاسگاه شود اما بکران که جمعیت بیشتری را در دل خود جای داده است چرا باید از وجود کلانتری بی بهره باشد روستایی که در این مورد با ما همکاری کرد روستای کوهان بود که در کنار ما حاضر شد و به ما کمک کرد.

فاطمه نوری عضو شورای روستا نیز با بیان اینکه شورا برای اعتراض به تأمین ۳۰ درصد اعتبارات مالی از طریق مردم به فرمانداری نامه ارسال نکرده است، اعلام کرد: شورا اگر در این رابطه به فرمانداری میامی نامه بزند فرمانداری نیز در حد نامه مشکلات ما را پیگیری می‌کند فکر اینکه فرمانداری بتواند بودجه این پروژه را تأمین کند کمی دور از ذهن است چرا که هزینه این پروژه به قدری زیاد است که بودجه فرمانداری میامی به آن نمی‌رسد.

خبر خوش به اهالی منطقه کلاته‌های شرقی

حسین نادعلی از ایجاد پاسگاه موقت کلاته‌های شرقی در روستای شریف آباد به مدت دو سال خبر داد: در جلسه دوباره‌ای که با دهیارها، شورای مرکزی روستاها و فرمانده نیروی انتظامی شهرستان تصمیم گرفته شد تا پاسگاه موقت در این دو سال در ساختمان دهیاری فعالیت کند.

وی بیان کرد: تنها جایی که در تأمین امنیت کلاته‌های شرقی به ما کمک کرد، فرمانداری میامی بود که ساختمان دهیاری را در اختیار پاسگاه گذاشت دهیاری روستا نیز بودجه خود را که باید صرف ساخت و ساز روستا می‌کرد برای پاسگاه موقت هزینه کرد تا پایان مردادماه ۱۴۰۱ به نیروی انتظامی تحویل دهد ایجاد پاسگاه در کلاته‌های شرقی علاوه بر اینکه احساس امنیت را در بین مردم روستا ایجاد می‌کند مزایای دیگری را به همراه دارد. در روستاها امنیت که شکل گیرد سرمایه‌گذاران نیز با خیال راحت تری در روستاهای کلاته شرقی سرمایه گذاری می‌کنند.

«کلانتری» مطالبه کلاته‌های شرقی میامی/ مردم کلافه شده‌اند

احساس امنیت بین روستاییان و سرمایه گذاران

علی آموده، روحانی روستا، با اشاره به ابعاد دیگر احداث پاسگاه در این منطقه بیان کرد: اگر پاسگاه ایجاد شود و امنیت در اینجا احساس شود سرمایه گذاران می‌توانند از باغ‌های پسته این منطقه حمایت کنند و کارخانه فرآوری پسته را تشکیل دهند.

روحانی تبلیغی روستا از تلاش‌های دهیار برای احداث پاسگاه تقدیر و از تأخیر پیگیری‌های شورا در خصوص احداث کلانتری کلاته شرقی انتقاد کرد و افزود: شورای روستا یا با فرآیند اداری درباره این مسئله آشنا نیستند

آموده افزود: مسئولان آن طور که باید به طور جدی پیگیر موضوع نیستند البته هر موقع که دهیار از آنها درخواستی کند با وی همکاری می‌کنند تا پیگیری دهیار سریع‌تر به نتیجه برسد همچنین از دیگر مشکلات روستا می‌توان به بیکاری موجود در روستا به آن اشاره کرد که منجر به مهاجرت جوانان به روستا شده که باید به آن اهمیت داده شود.

بر اساس هماهنگی شوراهای روستاهای کلاته‌های شرقی قرار است هر کدام از روستا یکی از تجهیزات مهم امدادی را به روستای خود بیاورد برای مثال روستای هونستان ایستگاه آتش نشانی را احداث کند و روستای شریف آباد نیز پاسگاه را؛ حالا اما مردم اعتقاد دارند که پاسگاه موقت در کلاته‌های شرقی دردی را دوا نمی‌کند. اهالی منطقه کلانتری دائمی را مطالبه می‌کنند تا امنیت پایدار منطقه تقویت شود.

کد خبر 5560566

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • محمدرضا آموده IR ۰۰:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۶/۳۰
      0 0
      بسیار سپاسگزارم از خانم معصومه آموده بابت تهيه ی گزارش خوبشون امیدوارم تاثیر گذار باشد