۲۱ مرداد ۱۴۰۱، ۱۹:۳۴

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس:

محدوده های معدنی در اختیار ایمیدرو در کشور بلاتکلیف رها شدند

 محدوده های معدنی در اختیار ایمیدرو در کشور بلاتکلیف رها شدند

کرمان - رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس از بلاتکلیفی محدوده‌های معدنی که در اختیار ایمیدور قرار گرفته‌اند انتقاد کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمدرضا پورابرهیمی در نشست مشترک با فعالان اقتصادی استان کرمان با حضور وزیر صنعت اظهار کرد: در طول ۱۰ سال گذشته بیش از ۶۰۰ هزار کیلومتر مربع از اراضی کشور را به صورت پهنه‌های اکتشافی کشور در اختیار ایمیدرو قرار دادیم که تقریباً این مجموعه‌ها بلاتکیلف رها شدند و درخواست داریم در این موضوع برای استان کرمان که بهشت معادن است تصمیم گیری شود.

پورابراهیمی در نشست مشترک با فعالان اقتصادی استان کرمان با حضور وزیر صنعت گفت: در مجموعه ملی مس کار خیلی عقب است؛ از سال ۱۳۵۵ که آغاز عملیات اجرایی قبل از انقلاب در سرچشمه شروع شده تا امروز ظرفیت آن به ۲۵۰ هزار تن رسیده و طی ۴۰ سال، حدوداً سالی دو درصد رشد فعالیت در نظر بگیریم وضعیت بسیار نامناسبی است.

وی افزود: در شرکت ملی مس برآورد می‌شود ۱۵ تا ۱۷ میلیارد تن ذخایر مس در منطقه است و به راحتی افزایش چهار برابری میزان فعلی امکان پذیر است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس بیان کرد: در طول ۱۰ سال گذشته بیش از ۶۰۰ هزار کیلومتر مربع از اراضی کشور را به صورت پهنه‌های اکتشافی کشور در اختیار ایمیدرو قرار دادیم که تقریباً این مجموعه‌ها بلاتکیلف رها شدند و درخواست داریم در این موضوع برای استان کرمان که بهشت معادن است تصمیم گیری شود.

پورابراهیمی افزود: ۸۰۰ نقطه امیدبخش در دسترس ایمیدرو وجود دارد برای که نتایج اولین اکتشافات دستیابی به ذخایر قابل توجهی است که به راحتی می‌تواند چهره منطقه را تغییر دهد.

وی بیان ادامه داد: پیشنهاد ما آزادسازی همه پهنه‌های اکتشافی در اختیار ایمیدور است که به مردم از طریق مزایده عمومی واگذار شود.چندین جلسه برگزار شده اما اقداماتی صورت نگرفته است.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تصریح کرد: در بعضی شهرستان‌ها مثل راور ۹۰ درصد پهنه جغرافیایی یا در اختیار محیط زیست و یا سازمان انرژی اتمی است و عملاً قفل است و هیچ کاری نمی‌توانیم بکنیم و برای همین بیکاری در منطقه از میزان متوسط کشوری بالاتر است.

وی بیان کرد: در بحث زیرساخت‌ها برای توسعه بخش عمده‌ای در حوزه آب اجرایی شده و درخواست دستور آغاز عملیات اجرایی خط دوم انتقال آب را داریم تا شاهد توسعه صنعتی باشیم و محدودیت‌های آبی را پشت سر بگذاریم.

نماینده مردم کرمان و راور افزود: علیرغم محدودیت‌ها اما در استان کرمان کارهای بزرگی انجام شده و در یک و سال نیم گذشته به فضل الهی ۵۰ هزار میلیارد تومان طراح‌های بزرگ صنعتی را در شهر کرمان اجرایی کنیم.

وی تصریح کرد: یکی از پروژه‌ها، سل‌های خورشیدی است که با ۲۵ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری آماده شده و سالانه سه هزار مگاوات تولید دارد و بزرگترین پروژه است که در نزدیکی کرمان در ماهان قرار دارد.

پورابراهیمی ادامه داد: دومین پروژه لاستیک‌های فوق سنگین با ۶ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری است که نیاز کشور را برطرف می‌کند.

وی افزود: سومین پروژه، الکترود گرافیتی با هشت هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری است که با توجه به توسعه صنعت فولاد انجام می‌شود و شرکت‌های صنعتی و معدنی و بانک‌ها برای آن سرمایه گذاری کردند و در حد فاصل فولاد و اختیارآباد در حال اجرا است.

نماینده مردم کرمان و راور بیان کرد: توافق ایجاد بندر خشک و مرکز لجستیک با وزیر راه نهایی شده و بزرگترین پس کرانه جنوب شرق در کرمان خواهد شد و ظرفیت بسیار بزرگی است.

وی افزود: پروژه بعدی که با بازه زمانی غیرقابل قبول انجام می‌شود؛ تولید پلاسما با مجوز وزارت بهداشت و با سرمایه گذاری بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان است.

کد خبر 5561523

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha