به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، تمیز کردن فاضلاب با استفاده از پلیمر مذکور روند تصفیه آن را تسهیل کرده و دقیق تر می کند.
پلیمر مذکور غنی از نیتروژن بوده و نامحلول در آب است. این پلیمر پلی کربودی ایمید نام دارد و توسط محققان دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی ساخته شده است.
این پلیمر در بررسی آزمایشگاهی، ابتدا در یک حلال حل شد و سپس با نمونه های آب آلوده به ۲۰ نوع مختلف رنگ اسیدی که معمولاً در صنعت نساجی استفاده می شود، مخلوط شد. پلیمر مذکور بسته به عواملی مانند میزان اسید و سطح مولکولهای رنگ، با موفقیت توانست تمام رنگ ها را از ۱۶ نمونه فاضلاب حذف کند. این روند هم با چشم و هم با استفاده از طیفسنجی مرئی فرابنفش ارزیابی شد.
پلیمر یادشده را می توان به راحتی از ظرف فاضلاب تخلیه کرد و آب بدون رنگ را مجددا مورد استفاده قرار داد. چون پلیمر و حلال هر دو محلول در آب نیستند، آثاری از هیچ کدام در آب باقی نمی ماند.
این پلیمر در عرض چند دقیقه مولکول های رنگ را آزاد و حذف می کند. سپس می توان از پلیمر در تصفیه های بعدی فاضلاب مجددا استفاده کرد. محققان اکنون قصد دارند نسخه های دیگری از این پلیمر را تولید کنند که روی طیف وسیع تری از رنگ ها کار می کند.
نظر شما