به گزارش خبرگزاری مهر، روز گذشته اولین نشست استانی کمیته فرهنگی آموزشی اربعین حسینی با حضور مسئولان ۳۱ استان، در مرقد مطهر حضرت امام خمینی (ره) برگزار شد.
ابتدای این نشست حجت الاسلام والمسلمین احمدی رئیس ستاد مرکزی اربعین حسینی ضمن خیر مقدم به مهمانان این نشست، با تأکید به ضرورت تشکیل کمیته فرهنگی، از تشکیل ۱۴ کارگروه از جمله، علمی و پژوهشی، قرآن، هنر، رسانه، ورزش و…، در این کمیته خبر داد.
سپس حجت الاسلام والمسلمین عبدالفتاح نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت نیز در اهمیت صیانت از اربعین و رشد این سفر معنوی گفت: طبق فرمایش مقام معظم رهبری اربعین زمینه ساز تمدن نوین اسلامی است لذا باید هر سال بر بالندگی آن افزود.
وی در ادامه با قیاس این پیاده روی با بسیاری از راهپیماییهای طولانی که به شیوههای مختلفی در سراسر جهان برگزار میشود گفت: این پیاده روی از ویژگیهای خاصی برخوردار است و برکات زیادی دارد. اربعین یک جریان فرهنگی و بستر فضائل اخلاقی است که برای ادامه این راه بایستی فرهنگ زیارت از جمله موارد زیر حاکم است. چرخش زائر در کشور عراق لازم و مؤثر است. اگر این رفتنها کوتاه و چرخشی باشد خدمت بهتر و به تعداد بیشتری از زائران عرضه میشود.
مینو اصلانی مسئول کمیته فرهنگی بانوان ایران و عراق نیز در این نشست، با اشاره به استفاده از بستر اربعین برای تعمیق فرهنگ اربعین و معرفی سیره و الگوی حضرت زینب کبری (س) به نسل جوان گفت: هدف از این نشست هماهنگی و هم افزایی و بررسی مسائل و مشکلات در سالهای قبل و رسیدن به راه حلهایی جهت تسریع خدمت به زائران است. در این نشست قصد داریم از ظرفیت استانهای کشور از جمله، دانشگاهها و حوزهها برای افزایش تولیدات محتوایی در قالب موشن گرافی، دلنوشته و مصاحبههای کوتاه و…، استفاده کنیم. بسیاری از استانها فعالیتهای خود را از یک ماه گذشته آغاز کردهاند و در این مدت هم از طریق فضای مجازی با استانها در ارتباط بودیم. امروز نیز بعضی استانها گزارشات خود از جمله همایشهای زینبی، نشستهای تخصصی با نخبگان و برنامههایی ویژه دختران ارائه دادند.»
وی از تلاش این کمیته در زمینه آسیب شناسی این سفر معنوی در سالهای گذشته خبر داد و گفت: اربعین امسال به دلیل ویژگیهای خود از جمله گرما و…، نسبت به سالهای قبل متفاوت است. بنابراین نمیتوان این اربعین را با سالهای قبل مقایسه کرد. اما یکی از نتایج این تلاش، متمرکز بودن مبلغان بود، به همین خاطر بسیاری از آنها به موکب ها نمیرسیدند و یا ارتباط برقرار نمیشد. بنابراین امسال تصمیم داریم هر موکب یک مبلغ داشته باشد تا همه موکبان از این پتانسیل و ظرفیت بهره مند گردند.
بعد از توضیحات اصلانی، فرزانه معاون هماهنگی و مسئول کارگروههای تخصصی بانوان و دمیرچی معاون امور استانها مسئولین هر کارگروه در تهران و استانها را معرفی کردند. در پایان حکم مسئولان هر استان از سوی اصلانی تقدیم شد.
نظر شما