به گزارش خبرگزاری مهر، سردار سعید کوشکی جهرمی در مراسم افتتاحیه دوره آموزشی «توانافزایی آشنایی با علوم و معارف دفاع مقدس» اظهار داشت: اساتید حوزه تدریس دفاع مقدس برای تعمیق مفاهیم جدید دفاع مقدس باید از ابزارهای جدید نیز بهره ببرند زیرا نسل امروز بسیار پیچیده شده است.
مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس استان فارس با بیان اینکه این دوره با هدف آشنایی با علوم و معارف دفاع مقدس برگزار میشود خاطرنشان کرد: دراین دوره دو روزه که به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی فارس در همکاری با اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس فارس برپا شده تلاش داریم از اساتیدی که نسبت به دفاع مقدس مطلع و آگاه بوده یا میدان جنگ را تجربه کردهاند جهت تبیین ابعاد مختلف دفاع مقدس استفاده کنیم.
سردار کوشکی افزود: ما با پدیدهای آسمانی به نام دفاع مقدس مواجه هستیم و انتقال مفاهیم آسمانی دفاع مقدس همچون ایثار و معنویت با اسباب و ابزارهای زمینی توسط ما انسانهای زمینی کار سختی است و ماهیت تدریس آن نیز باید متفاوت با دروس دیگر حوزهها باشد زیرا ما نمیتوانیم به راحتی حالات، روحیات و عمق دفاع مقدس و آنچه بر رزمندگان ما و بر دل و جان آنها گذشت را منتقل کنیم.
این پیشکسوت دفاع مقدس افزود: از سال ۸۷ که اولین دوره درس دفاع مقدس را احمد چسوداگر برای ما در تهران برگزار کرد به ما آموزش داده شد که چگونه این مفاهیم و گنجینه با ارزش و بیبدیل که یادگار ایثارگران و رزمندگان است را منتقل کنیم.
سردار کوشکی خطاب به کسانی که فرهنگ ایثار و شهادت را کمرنگ شده میدانند خاطرنشان کرد: مراسم استقبال، تشییع، وداع و خاکسپاری سردار شهید عبدالله اسکندری نشان داد که مردم ما عاشق فرهنگ ایثار و شهادت هستند و برای ما جای رضایتمندی و سرور بود که پیکر مقدس این شهید گرانقدر بر دستان جوانان تشییع شد و جوانان صحنهگردان این مراسم بودند.
سردار کوشکی درخصوص تدریس دفاع مقدس در دانشگاه خاطرنشان کرد: پس از اینکه تصمیم گرفتیم درس دفاع مقدس در دانشگاه جدیتر گرفته شود چند موضوع جدید را در دستور کار قرار دادیم تا اثربخشی کار بالاتر برود که نقش مدافعان حرم و نقش فارس در دفاع مقدس از جمله این دستورکارها بود و بنا داریم با روشهای نوین آموزشی و به اشتراک گذاشتن تجربیات مختلف، کیفیت این دوره را بالا ببریم تا در تدریس این درس مؤثر واقع شود.
سردار کوشکی افزود: در دولت قبل که به این مقوله نگاه معنوی و دینی نداشت توقع نداشتیم این درس جدی گرفته شود اما اکنون که فضا مهیاتر شده اساتید درس دفاع مقدس نباید بگذارند این درس مهم به درسی عادی تبدیل شود.
این پیشکسوت دفاع مقدس افزود: سطح انتظار ما از تدریس دفاع مقدس نیز نباید مبتدیانه باشد و باید سوالات و چالشهای اساسی مخاطبان پاسخ داده شود و به سوالاتی چون چرایی ادامه جنگ یا علت اجرای عملیات کربلای ۵ یا سوالات مشابه پاسخ داده شود.
کوشکی خطاب به اساتید حاضر در این دوره گفت: برای تعمیق مفاهیم جدید دفاعمقدس باید از ابزارهای جدید نیز بهره ببرید زیرا با غیر اختیاری شدن این واحد درسی و پیشتازی دانشگاه آزاد اسلامی فارس در این امر، مسؤولیت ما نیز بیشتر شده است.
این استاد دانشگاه افزود: تدریس این درس به کسانی که هیچ تجربه و درک عینی از انقلاب و دفاع مقدس ندارند کار دشواری است و جوانان امروز نیز پیچیده شدهاند و با توجه به دسترسی آزاد به رسانهها و فضای مجازی پر از سوال هستند.
وی خاطرنشان کرد: شهدا با جان خود ۲۰۰ سال ذلت گذشته را به عزت تبدیل و سایه آن را حذف کردند و گنجینهای تولید کردند که اگر آن را درک کنیم تا ۲۰۰ سال آینده برای ما گنجینه و ذخیره ایجاد خواهد کرد.
این ایثارگر و یادگار دوران دفاع مقدس گفت: شهدای ما کار را به جایی رساندند که جمهوری اسلامی امروز در منطقه ناامن خاورمیانه لنگرگاه آرامش و ساحل امن غرب آسیا شده است.
نظر شما