به گزارش خبرنگار مهر، پیمان صالحی دبیرکل شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری در نشست خبری که امروز در مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور برگزار شد، درباره میزان عملیاتی شدن تخصیص یک درصد بودجه عملیات دستگاهها به امر پژوهش گفت: سال گذشته بر اساس بودجه تخصیص یافته دستگاهها حدود دو هزار میلیارد تومان قرارداد پژوهشی منعقد شد و عتف مسئولیت نظارت را عهده دار است و تمامی مراحل از جمله نظارت بر تصویب طرح، مراحل داوری و … در پلتفرم جدید سامانه سمات صورت میگیرد.
میزان عملیاتی شدن تخصیص یک درصد اعتبار دستگاه ها به پژوهش
دبیر کل شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری گفت: همچنین با سازمان برنامه و بودجه رایزنی کرده ایم که جزئیات مبالغی که دستگاهها باید در قالب این یک درصد به امر پژوهش تخصیص دهند را به ما اعلام کند.
رونق دورههای پسادکتری در راستای حل مسائل کشور
صالحی اضافه کرد: در یک دهه گذشته زمینههای لازم برای به کارگیری و استفاده از ظرفیت نخبگانی فارغ التحصیلان دورههای دکتری برای حل چالشهای کشور کمتر فراهم شده به طوری که در یک دهه گذشته کمتر از دو هزار نفر در قالب پسادکتری جذب و به کار گرفته شده اند. از این رو در جلسه عتف مقرر شد دبیرخانه با همکاری وزات عتف، وزارت بهداشت و معاونت علمی ریاست جمهوری آئین نامه اجرایی برای گسترش و رونق دورههای پسادکتری در راستای حل مسائل کشور را تدوین و عملیاتی کند.
دوره پسادکتری جایگزین سربازی می شود/ بیمه و حقوق برای محققان پسادکتری
دبیر کل شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری امتیازات دوره پسادکتری را کسب مهارت، فراهم آوردن زمینه استخدام، امکان دریافت حقوق ماهیانه و اخذ امریه از سازمان نظام وظیفه، احتساب سابقه کار و بیمه و قابلیت همکاری با صنایع و یا شرکتهای دانش بنیان عنوان کرد.
وی افزود: کسانی که میخواهند به واسطه طرح پسادکتری از دوره سربازی معاف شوند باید ابتدا از طریق ملی نخبگان اقدام کنند و حداقل امتیازاتی را کسب کنند و پس از آن میتوانند در دوره پسادکتری شوند.
به کارگیری پژوهشگران مستقل در دانشگاه ها و دستگاه های اجرایی
صالحی با اشاره به تاکید رئیس جمهور در جلسه اخیر عتف بر موضوع به کارگیری پژوهشگران مستقل در دانشگاهها و اینکه پژوهش نباید انحصاری هیأت علمیها باشد، گفت: در راستای استفاده از ظرفیت بالای نیروی انسانی اعم از دانش آموختگان تحصیل تکمیلی و نیروهای مهارتی، سند تحول دولت مردمی ما را مکلف کرده که شرایط همکاری پژوهشگران مستقل با دانشگاهها و دستگاههای اجرایی را فراهم کنیم.
وی افزود: در همین زمینه نیاز است ضوابط و نظامات رتبه بندی و مالی با تاکید بر پرهیز از شرایط محدود کننده برای همکاریهای فی ما بین تدوین شود تا پژوهشگر مستقل به عنوان یک حرفه و شغل به رسمیت شناخته شود.
تدوین آئین نامه نحوه شناسایی و محدوده فعالیت پژوهشگران مستقل
دبیر کل شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: این موضوع نیز مورد تاکید رئیس جمهور در شورا بود و ایشان تاکید کردند که ما نیروهای جوان و نخبه ای داریم که نتوانستند هیأت علمی شوند و شاید ظرفیتش نبوده است به همین دلیل در شورا مصوب شد با توجه به ظرفیت و اهمیت فعالیت پژوهشگران مستقل، آئین نامه اجرایی نحوه شناسایی و محدوده فعالیت پژوهشگران مستقل توسط دبیرخانه شورا با همکاری وزارت علوم، وزارت کار و وزارت بهداشت و معاونت علمی تدوین و در کمیسیون دائمی عتف تصویب شود.
نظر شما