به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، اگر بشریت قصد دارد مریخ را مستعمره خود کند، به جایی نیاز دارد که فضانوردان در آن در امنیت زندگی کنند. با در نظر گرفتن این موضوع، هیو بروتون معمار انگلیسی و متخصص طراحی پایگاههای قطبی، از تخصص خود برای پناه دادن به انسانها در سختترین شرایط سیاره مریخ استفاده کرده تا به تصویری از زیستگاههای مریخ در آینده تجسم عینی ببخشد.
طراحی این خانه مریخی از سال ۲۰۲۰ آغاز شد و تکمیل آن زاییده اندیشه دو هنرمند به نامهای الا گود و نیکی کنت است. علاوه بر هیو براتون، این پروژه با همکاری یک گروه بزرگ از جمله طراحان مؤسسه Pearce+، پروفسور لوسی برتود، دکتر رابرت میهیل و پروفسور جیمز نورمن از دانشگاه بریستول و چند متخصص دیگر تکمیل شده است. این ساختمان در بریستول، انگلستان در معرض دید عموم قرار گرفته و بخشی از پروژه تحقیقاتی علمی در مورد سکونت در مریخ محسوب میشود.
مساحت این سازه ۵۳ متر مربع بوده و انرژی آن از پنلهای خورشیدی تأمین میشود. طراحی کلی آن سبک وزن بوده و قادر به مقاومت در برابر چالشهای محیطی مانند نوسانات شدید دما، باد و تشعشعاتی است که فضانوردان در سفر واقعی به مریخ با آن مواجه میشوند. ایده اصلی این است که دیوارهای طبقه پایین با خاک پر میشوند و برای کمک به عایق بندی در زیر سطح مریخ قرار میگیرند. سطح بالایی این سازه شامل فویل بادی با روکش طلایی تحت فشار است که توسط متخصصان شرکت اینفلیت ساخته شده است.
فضای داخلی این سازه شامل یک اتاق نشیمن است که ساکنان آن توسط گیاهان کشت شده در آّب احاطه شده اند. هدف از این کار کمک به حفظ آرامش و تقویت رژیم غذایی سالم فضانوردان است. در بخش دیگری یک "اتاق کنترل محیطی" با سیستمهای پشتیبانی از زندگی و نیز دو اتاق خواب کوچک، یک دوش و یک توالت نصب شده است. قرار است این طرح با دریافت نظرات داوطلبان، با ایدههایی در مورد همه چیز، از مبلمان گرفته تا لباسهای مریخی، مسواک و حتی کاغذ دیواری، توسعه یابد. تمرکز بر روی افزوده شدن بخشهایی خواهد بود که به راحتی قابل تعمیر و چند منظوره بوده و زباله تولید نکنند. علاقمندان میتوانند از ده روز دیگر به مدت دو ماه از این سکونتگاه که در بریستول انگلیس واقع است، دیدن کنند.
نظر شما